Reklama

Reklama

Minari

  • USA Minari
Trailer 1

Osmdesátá léta minulého století. Rodina korejských přistěhovalců se stěhuje z města na arkansaský venkov, aby si splnila svůj americký sen. Doufají, že jim život na farmě zajistí lepší budoucnost, ale nové prostředí jim klade do cesty řadu překážek. Ty jim však pomůže překonat jejich vzájemné pouto. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane to je celkom pekný príbeh jednej kórejskej rodinky žijúcej v amerike, ktorý aj napriek pomalému tempu príliš nenudí. Na druhej strane je to proste až príliš obyčajné jak milión iných kdejakých televíznych filmov, takže na ňom nevidím nič výnimočné. Oscarová nominácia dáva zmysel jedine vzhľadom na úbohú konkurenciu aká minulý rok vznikla. Neľutujem, že som to videl, ale znova si to určite nepustím. 6/10. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film, ale až tak ma za srdce nechytil. Myslím si, že na Oscaroch oproti takej konkurencii ako The Father alebo Nomadland Minari nemá šancu. Ani postavy si akosi nedokázali získať moje sympatie, najzlatšie boli deti. Babka mi liezla na nervy s tým jej vysedávaním pri telke, mala som naozaj chuť poslať ju upiecť deťom tie cookies ako to robia real grandmas. Otec mi išiel na nervy, kvôli tomu, že jeho vlastné ambície a sny mu boli prvoradé, vôbec si ma nezískal. Matka bola v pohode a z dospelákov sa mi ešte najviac páčil ten chlapík, čo niesol kríž, to jediné si asi z filmu zapamätám. Myslím si teda, že Minari je film na jedno pozretie a divák na ňho hneď zabudne. Na záver asi mali prísť emócie, ale u mňa sa nedostavili, skôr mi to bolo jedno. A ešte nechápem, že väčšia časť filmu je v kórejčine a napriek tomu film nie je nominovaný v kategórii Cudzojazyčný film, to len tak na okraj. 65%. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Díky Švédovi, Carlu Linnému, jsme došli v klasifikaci rostlin zřejmě dále než Korea; miínari tak mlže být potočnice lékařská (Nasturtium officinale) nebo také jiná zřejmě brukvovitá rostlina. Každpádně by se drama korejské rodiny obešlo i bez ní - přestože jako spojovací článek i rámec příběhu funguje dokonale. Minari je film romantický, bez velkých vzletů a úletů. Korejská romantika se tak zásadně odlišuje od evropské a americké: žádná přepjatá gesta, zduřené emoce atd., přestože je všechno v pohybu, tříbí se a vyjasňuje (a to je právě ta romantika). Film má i své poselství: po prvním prohraném kole není ještě zápas u konce. Následuje druhé kolo, ale i to není poslední. Ještě třeba poznamenat, že v chicken sexingu vynikal Jakob o třídu nad ženami, ale také toho měl první po krk. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Citlivá dobová sonda do života korejských přistěhovalců, kteří se z iniciativy hlavy rodiny přesouvají na Americký zapadákov za účelem rodinného restartu a farmaření. Zde naráží na mnoho různých problémů. Sice ne nijak výrazně rasových, takže žádnou kontroverzi nečekejte. Spíše jde o pohled na rodinu, která má svých problémů dost. Velký game changer je příjezd babičky. Tam se dynamika vztahů výrazně mění. Celkově nic velkého, nic objevného, ale u obrazovky Vás Minari bez problémů udrží. A24 svojí rozličnou paletou snad nepřestane překvapovat. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem čekala příjemný film o šťastné rodince, která si pěstuje zeleninu a nemohla jsem být dál od pravdy. Sice vznikl v USA, ale scénářem a celkovým zpracováním je to korejský film, který může na někoho působit zvláštně a nudit ho. Je to především drama o komplikovaných rodinných vztazích v cizí zemi, a i když člověka párkrát rozesměje, po skončení v něm zanechá spíše smutek. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Oklahoma. (Kuzmik)
  • David (Alan S. Kim) je přinucen vypít tmavou tekutinu – Hanyak. Tato tekutina se hojně využívá jako lék na většinu nemocí v korejské medicíně. (UhLee)
  • Herec Steven Yeun nosí ve snímku červenou kšiltovku, která byla původně darem jeho vlastní matky k 17tým narozeninám. (Kuzmik)

Související novinky

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Reklama

Reklama