Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 2

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (121)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální horor, který do žánru haunted hause vnáší čerstvý vánek v podobě manifestace demence, která pohlcuje celou rodinu. Babky už v minulosti dokázaly pěkně vyděsit ( Visit, Deborah Logan, Marianne) a zdejší Robyn Nevin má také něco do sebe. Spíš než děsivé je Relic znepokojivé, poměrně atmosférické a ve finále také napínavé, škoda pomalejšího tempa, ale zahrán je film skvěle a technická stránka je také na slušné úrovni. Rozhodně film za povšimnutí stojí a Alsheimer je podán uvěřitelně jelikož jsem s podobným člověkem už žil a jednu scénu bych mohl vytrhnout z reality. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento film odkládal, ale nakonec jsem tomu dal šanci. Musím říct, že režisérka Natalie Erika James ukazuje, že má veliký potenciál. Líbilo se mi, jak dokázala pracovat s kamerou a s prostředím. Herecké výkony jsou skvělé. Postavy, především Kay a její dcera Sam jsou dobře napsaný. Ani jedna se nechovala špatně, nelogicky, ne. To tady je zvládnuto. Film má pomalé tempo a na stopáž 89 minut toho moc nepředvede. Atmosféra pomalinku stoupá, až do povedeného hororového finále. Bohužel ve filmu není nic vysvětleno. Při poslední scéně, kdy jsem si říkal, že bych i rád šel na 4 hvězdy, jsem si řekl, ne takhle rozhodně ne. Při té poslední scéně jsem již ztratil zájem o to, proč to takhle dopadlo. Je to celkem škoda, že nám film nedá odpovědi, přitom se jedná o solidní filmeček, kde fungují herecké výkony a i atmosféra. Plus mínus 10 minut delší stopáž, kde by se některé věci vysvětlily, bylo by na to od diváků nahlíženo pozitivněji. Kritici to, ale podle Rottenu mají rádi. 5,5/10 ()

Reklama

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednoho dne ztratí dementní bába. Matka s dcerou jsou z toho těžce rozebraný, tak se bábě nakýblujou do baráku a čekaj, jak to dopadne. Bába se po třech dnech objeví, ale to, kde byla, z ní nedostanou ani za brambůrky. Tak ta bába celou noc lítá po baráku, protože si nemůže vzpomenout, že si chtěla jít lehnout. Navíc vypadá, jako kdyby byla už pár let mrtvá, jenom jí to okolí zapomnělo říct, takže strach z ní šel, to se nedá popřít. Kdyby režisérka neměla totálně na salámu konec, dal bych i čtyři hvězdičky. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Relic“ operuje s klasickými prvkami v klasickom prostredí. Mierne starší dom s možnosťami pre hororové scény, minimum postáv na čele so staršou paní (v roli Robyn Nevin) s určitým potenciálom. Príbeh síce postupne budovaný, ale na záver tie jednotlivé kúsky nejdú k sebe celkom dobre. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film nabízí takřka od začátku do konce znepokojivou atmosféru s řadou napínavých chvilek, povedený je podmračený vizuál a perfektní finále. Na jedničku vyšel i casting, přičemž Emily Mortimer i tady dokazuje, že patří k nejvíc nedoceněným herečkám současnosti a co se Robyn Nevin týče, tak té stačil jeden zlý pohled, aby mi naskočila husí kůže. Díky tomu všemu mi bylo celkem jedno, že jsem se občas nechytal a navíc jsem čekal, že v závěeu se všechno vyjasní. Jenže....... . Poslední dobou mi připadá, že si tvůrci nevědí rady s konci a tak je nechávají zahalené v mlze, aby si to divák přebral po svém. A to mě štve. Ono se to dá v některých případech částečně přejít, což platí i pro Relic, ale o to je to větší škoda. 70%, ale mohlo být lépe. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama