Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (104)

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu toho ultranásilíčka ve jméně fotbalu, drog, moci a tak vůbec pro cokoliv, co je zrovna po ruce. Testosteron teče ušima. Fotbaloví fanoušci ze tvrdého jádra a zobrazení konfliktu financování fotbalových teamů prostřednictvím permanentek od fanoušků skomírajících klubů a zas ufinancovat tento testosteronový život, aniž by se chuligáni dostávali za hranu zákona. Aneb příběh o pár přátelích, které rozervou zuby ulice a hooligans na kusy. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Velmi roztěkané, zmatečné, nesourodé a nesoustředěné. Příliš velké množství jednotlivých minipříběhů, které se ve výsledku negují a navzájem si podráží nohy, neboť si kradou čas a nestačí diváka více vtáhnout. Dalo by se z toho uplácat trilogie. S lepším vyprávěním a citem pro detaily. Ve finále snímek vyzní jako promarněná šance. Pár zdařilých a kvalitních momentů se najde, ale jako celkem to bohužel belhá na obě zpráskané nohy. 50% ()

Reklama

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Poľská alternatíva Green Street, šmrncnutá drsnejším prevedením v štýle Rise of the Footsoldier à la Poland. Silné momenty sa tu striedajú so slabšími. Extrémne mi tu vadila hlavná ženská postava Dzika a v podstate aj celá dejová línia s poľskými policajtmi. Pritom Weronika Książkiewicz, ktorá ju stvárňuje vlastne vôbec nie je škaredá ženská, ten krátky zostrih, falošné kerky a afektovaná drsnosť mi tu však na nej fakt prekážali. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v seriálové verzi (4 díly, celkem přes 160 minut) a hltal jsem každou scénu. Británie je velmocí o filmech s hooliganskou tématikou, ale Poláci s Furiozou se jim postavili čelem. Téma, které je 100x ohrané, ale to polské zpracování se skvělým obsazením prostě táhne a nenudí. Čekal jsem, že to bude minimálně hodně dobré, ale bylo to lepší než jsem právě čekal, takže určitě zaslouženě 5* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jo, Polsko tyhle špinavý příběhy umí, ale tady trošku vidím problém ve scénáři. Příliš hlavních postav, několil linií, které by mohli být zajímavější než vlastně klasická gansterská drogovka. Mě by se asi nejvíc líbila ta policajtka ve vztahu k její minulosti a integritě mezi poldy, no nic s tím neudělám. Bavilo mě to, ale znám teda drsnější a především scénaristicky lepší polský filmy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama