Reklama

Reklama

Čekání na Aňu

  • Česko Čekání na Anyu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Opravdu bych měl uchovat cizí tajemství a ohrozit přitom vlastní život? Tuto otázku si klade Jo, mladý pastevec z Pyrenejí, když mu Benjamin prozradí něco ze své minulosti. Při pronásledování Židů byl Benjamin nucen uprchnout do Paříže a ztratil kontakt se svou dcerou. Nyní převádí židovské děti přes hranice do Španělska. Po příjezdu německých vojáků do vesnice se Jo s jedním z nich spřátelí, ale neuvědomí si, jak riskantní toto přátelství může být. Podaří se mu i tváří v tvář hrozbě učinit správné rozhodnutí? Hvězdně obsazený snímek nabízí pozoruhodný příběh odvahy a lidskosti. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (18)

Mlle 

všechny recenze uživatele

Okouzlující film s klasickým syžetem z překrásného prostředí pyrenejských údolí, kde se zastavil čas. Ale válka ani nacisté se jim nevyhnuli. Film o lidské povaze, která nemá národnost ani uniformu, ale národnosti, uniformy a další lidské výmysly jí dávají masku nepřátel. Hvězdičku strhávám za ukončení příběhu, v němž tuctová sladkobolnost už překročila svou mez. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Solidní námět, velmi laciné zpracování. Příběh o obyvatelích horské osady, kteří pomáhají židovským dětem před nacisty, to zní samo o sobě velmi zajímavě. Nicméně celkové zpracování na mě působilo velmi laciným dojmem a také znuděně. Film se vcelku vleče, dramatické scény nenabízí téměř žádné. Snímek se po celou dobu drží víceméně pomalejšího tempa, což je zde velkým kamenem úrazu, stejně jako nulová dramatičnost a emotivnost. K hercům jako takovým nemám moc co napsat, všichni včetně nudného Jean Rena působili velmi nezajímavě, byť své role zvládli dobře. Jediné, co se asi tak filmařům povedlo, byly nádherné exteriéry a přírodní krajina. S tím souvisí i působivé záběry a kvalitní kamera. Ovšem na válečné drama je tohle jaksi málo. 3/10. ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Velka skoda, ze se takove tema zpracuje tak, ze to sotva dokoukate. Snad vam v tom trochu pomuze Jean Reno, ale on je tu spis takove krovi. Nejspis natoceno na´jako fim pro deti a mladez, protoze to bylo skutecne dost nezajimave a nepoutave natocene. Co tomu asi dalo korunu byl dabing, ktery pravidelne filmum skodi. A myslim ze TV dabing je jeste strasnejsi. Skoda, skvele jsou scenerie hor a prostredi, ve kterem je film natoceny. To je ale malo. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Je to válečný film, kde není válečná akce, ale když na to nebudu myslet, tak to není tak špatnej film. Právě naopak. Je to zajímavej film. Jean Reno byl skvělej a zahrál roli parádně. Ostatní neostávají. Hlavní postava Jo, nebyla špatná a herec roli nezahrál špatně. No všechny postavy, které se zde objevily, měly solidní obsazení, krom máti Joa. A nesmím zapomenout na desátníka, kterého skvěle ztvárnil Tomas Kretschmann. Chvílemi s ním soucítíte a chvílemi ho nenávidíte, protože je to Nácek. Děj zajímavej. Soundtrack solidní. Postavy, jak už jsem říkal byly dobře zahraný a obsazený. Na tento válečný film se rád podívám znova, i když ho moc lidí nemusí, protože tam není válečná akce. 9/10 skvělý válečný film, bez válečné akce, ale se skvělým Jeanem Renem. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Nádherný, dojemný film vrchovatě protkaný humanismem.  Úžasné záběry horské krajiny Pyrenejí prostírajících se mezi Atlantikem a Středozemním mořem.  Příjemní herci a nádherná hudba k tomu.  Filmový šperk vybočující mimo dnešní standardní produkci (bohužel orientovanou převážně na mentálně nedokonale vybaveného diváka). ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama