Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak toto je riadna dávka originálnej, Nórskej “sprchy” na úkor maloletých. Povinne odvysielať o 20:00 na pojebanej RTVS, nech mnohí rodičia precitnú v “realitu”, čoho sú NAOZAJ (podaktoré) deti schopné. Tá originálna premysa, ktorú vsunuli do deja, v tomto prípade na jednej strane potešila, nakoľko spravila z “De Uskyldige” niečo svojsky netradičné, no na tej druhej, samotný snímok trošku narušila, keďže dejovo výborne rozohratý úvod o zvrátenom zmýšľaní ratolestí odsunula do sféry, ktorá zrejme nie každého poteší. Za mňa je toto ale jedna z najlepších vecičiek za posledné obdobie, to bez debát .. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Tradičná škandinávska kuchyňa, tentoX bez BigShocku. Nezanechá síce jazvy, a i keď, tie sa rýchlo zahoja. Deťom rozumie, nebojí sa ukázať "nevinnosť". Pojal neznáme xichty, v rámci realnosti , nikam "nespěchal", Ale s rýchlou akceleráciou. + za to, že teraz musím do synka viac pozerať, čo keby náhodou.. Zo štvorice som sťal jednu, lebo "mačka". Inak Horror áno, ale iba tak pre rodičov! ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Severania v tomto prípade neohúrili, ale na druhej strane sa im podarilo celkom zaujať, pretože toto je jeden z originálnych a veľmi nevšedných hororov o štyroch deťoch, ktoré si spočiatku krátia voľný čas ubližovaním autistickej sestre či zabíjaním zvierat, no akonáhle v sebe objavia telepatické schopnosti, celé sa to zvrtne, obete začnú pribúdať a zmení sa to na telepatickú vojnu. Niečo podobné som vlastne ešte nevidel, takže za nápad by som dal aj 5 hviezd. Na druhej strane film obsahuje len málo hororových scén a je celkovo až nesmierne pomalý, stopáž dvoch hodín je až vražedná. Diváka najskôr pri obrazovke bude držať najmä zvedavosť, ako to celé dopadne. Taktiež musím uznať, že tak hnusné a škaredé deti tu už dlho neboli, hoci to zahrali presvedčivo. Celkovo mám z toho rozpačité dojmy a aj hodnotenia budú najskôr dosť kontroverzné. Nemôžem to s istotou odporučiť, hoci neľutujem, že som tomu dal šancu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut jsem si říkal, jestli vůbec koukám na stejný film jako ostatní, protože takhle dlouhých 40 minut bylo celkem těžké překousnout. Nápad se tvůrcům určitě zapřít nedá, ale nic jiného ve filmu pozitivně nevidím, a to ať už přes celkový průběh, kdy se ve dvou hodinách nic moc nestane, tak i přes konečnou výpovědní stránku filmu, která má nulový přínos a netuším, co chce režisér výsledkem říct. Máme tady 4 divné děti, ty zničehonic objeví schopnosti, ale jeden z nich má bohužel trauma z dětství, a tak začne na potkání necitelně zabíjet lidi. Konec. Tečka. Nic víc. Herecky průměrné, vizuálně klasicky severské, z hlediska tempa pomalé, atmosfericky nic moc a celkově podprůměrné. Čekal jsem drsné hororové xmeny, dostal jsem drama o dětech s dvěma drsnými scénami a z toho fakt nejsem spokojený... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Norové si půjčili jádro z Kroniky, hlavní role obsadili skvělými dětmi a servírují divákům extrémně pomalý, ale atmosfericky brilantní thriller s příměsí hororu, který postupem času víc a víc zalézá za nehty. Holt, když se umí pracovat s atmosférou, tak není třeba velkých efektů a bohatě stačí jen upřený pohled a trochu té chvějící se země...70% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama