Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy Lennartem a Emmenthalerem. Otto také cestoval ve zničeném vlaku. A je přesvědčený, že za tím někdo musel být. Jak se hromadí stopy, Markusovi je jasné, že mohlo jít o pečlivě naplánovaný atentát, jehož obětí se nakonec náhodou stala jeho manželka. Komedie Anderse Thomase Jensena je moderní bajkou o solidaritě, náhodnosti vesmíru… a, no, o smyslu života. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (421)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen je velký popularizátor své domácí tvorby a nutno říct, že k nám dováží samé pecky. Rytíři spravedlnosti mají trošku atypický příběh než by možná kdekdo čekal, o to víc však překvapí a dojme na těch správných místech a co víc, v určitých momentech i uspokojí akční fandy.  Anders Thomas Jensen sepsal skutečně uvěřitelný příběh jedné zdecimované rodiny a zvládl jej protkat chytrými dialogy, které nenudí a vy budete chtít více...80% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Špica! Perfektní! Velmi se mi to líbilo. S touto patričkou bych si Štědrý den nechala líbil. Zábavné, laskavé, vtipné, inteligentní, nádherně nasnímané, peckovně napsané, ukázkově zahrané. Dokonce i dojemné. Humor na entou, těším se na další projekce. Sedlo mi to přesně. Šestá hvězdička za svetry ve finále. :) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hodně velká pecka. Dánové se překonávají, Rytíři jsou jeden z nejlepších filmů co u nich kdy vznikl. Podle traileru jsem čekal spíš jednoduchou černou komedii ala Boj sněžného pluhu s mafií (nebo Cold Pursuit s Neesonem) - a té hromady veselých absurdit s bizarními charaktery jsem se tu mezi efektním zabíjením hromady gangsterů opravdu dočkal - ale zároveň s tím tu hodně seriozně rozebírají zpracovávání životních traumat a vyrovnání se s nimi, smíření se s tragickou realitou života po ztrátě... a dohromady to překvapivě dokonale funguje. Právě skrze pošahanost ostatních charakterů a jejich počínání se noří do hloubky na první pohled ledově chladného badass Mikkelsena, aby se sám před sebou dokázal odhalit jako nejzlomenější postava ze všech. Hodně působivé. 9/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Achjo, jak já miluju dánskou tvorbu a Madse. Teda i ostatní aktéři byli naprosto super a originální! O tom žádná. Příběh je vynikající a nechybí ani můj milovaný severský humor. Mimo to je tam ale i dostatek vážnosti, akce a lásky. Nicméně mi tam něco chybělo. Netuším co, ale takový ten kousíček něčeho chyběl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

John Wick, motorkářský gang, prostitut, kauzalita, korelace, Vánoce a ajťáci. Je to stejnou měrou psychologické drama, severský noir se společenským přesahem, echt černá komedie, nekompromisní akčňák, komorní rodinné drama o vyrovnávání se s nečekanou ztrátou, "(not so) fell good buddy movie", situační komedie, vánoční náladu rozdávající biják a... A několik dalších žánrů i škatulek nádavkem. Obdivuhodné je, že ani na moment nejde o nesourodý mišmaš a přetahovanou o to, který žánr zrovna bude tahat pilku. Navzdory multižánrové neukotvenosti je to celistvé, jelikož to funguje hned v několika rovinách i protichůdných žánrech současně. Čili scény, u kterých se chlámete smíchy, zatímco se buduje nervy drásající napětí a k tomu se mimo jiné dostáváme na dřeň postavám, nejsou výjimkou potvrzující pravidlo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve třetím největším dánském městě Odense a také v malém dánském městečku Faaborg. Obě dvě města se nacházejí na dánském ostrově Fyn. (Trajektt)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

16.11.2021

Studio Lionsgate si objednalo remake další evropské pecky – tentokrát velebeného dánského snímku Rytíři spravedlnosti. V původním filmu režiséra Anderse Thomase Jensena (O kuřatech a lidech, Adamova… (více)

Reklama

Reklama