Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do konce života už si mohl jenom užívat a dopadl podobně jako Kobe Bryant, leč pravděpodobně jen o něco málo lépe. Muž, který mě na pár let přivedl ke sledování Formule 1 a několik let po návratu i na samotné kolbiště v Hungaroringu. Skutečně výjimečně talentovaný sportovec, jež by pravděpodobně nebýt nehody dostal dokument mnohem dříve. Nicméně po několikaletém odkladu ho tu máme a ač technicky tu je všechno správně, to něco navíc co má například loňské Poslední představení tu zkrátka chybí a nechci působil cynicky, ale paradoxně možná proto, že jsem si něco podobného v rodině prožil, tak hlavně to závěrečné ždímání emocí na mě prakticky vůbec nefungovalo a jako jeden z mnoha jsem naivně doufal, že alespoň pár slov od Michaela Schumachera uslyšíme. Tvůrci ale hlavně hodlali natočit jednu velkou poctu této legendě (cením výpovědi mluvících hlav, které leckdy nebyli úplně pozitivní), což se jim povedlo a navíc to potenciálně uvidí milióny lidí na Netflixu. Na druhou stranu, Senna pravděpodobně dostal před x lety lepší dokument, alespoň podle hodnocení, takže to bude chtít opáčko. // Ale je to lepší než Maradona a to mám k fotbalu blíže. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek McLarenu jsem logicky byl vždycky na druhé straně barikády než Michael a rozhodně jsem nebyl jeho fanoušek. Přes to všechno nelze být slepý a neuvědomovat si, že to byl jeden z nejlepších pilotů, co kdy F1 jezdil...a klobouk dolů před tím, co dokázal a jak se mu podařilo Ferrari vyhrabat z bahna a dostat jej zase na první místa. Michael si zaslouží respekt a určitě i tento skvělý dokument. Jen škoda, že se neodhalilo víc to, jak na tom aktuálně vlastně je.... Pevně věřím, že se ještě někdy ukáže. S jeho odchodem jsem vlastně přestal i F1 sledovat...moc automatiky, slabé McLareny a necharismatičtí jezdci... Hamilton může mít kolik titulů chce, v očích fanoušků ale nikdy nebude roven jezdcům jako Schumacher, Senna, Prost, Hakinnen... ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych pustil "Majkýmu", unudil by se k smrti, což by bylo pro tu poškozenou fyzickou schránku bez toho psychického velikou úlevou. Hned na úvod dodám, že jsem F1 sice sledoval, ale nikdy jsem nikomu nefandil. Mnozí budou namítat, že je to jak sledování porna bez onanie, ale opravdu mě zajímala většina hráčů. Zajímal jsem se však povrchně, proto jsem neznal východ této hvězdy, jenom jsem detailně postřehl západ za obzor. Dokument se v první části jeví zajímavě, některé věci jsem opravdu nevěděl. Vřelá akceptace se u mě změnila, když Michael začal vyhrávat. U našeho závodníka se začala objevovat docela solidní arogance. Obvykle nemám nic proti aroganci, sám občas bývám takový, ale jeho arogance byla naprosto protivná. Když mu nevyšlo předjetí, tak druhého naboural. Bylo mu jedno, že někoho bezpečně nepustí nebo předjede, tomu člověku bylo vše u výfuku. Možná by mi to nevadilo, kdyby se dokument zajímal i o jiné aspekty jeho kariéry a jeho života. Faktografické dílo nám totiž vyobrazuje jeho život tak, jak by asi chtěl Michael. Chladnost dokumentu tomu také příliš nepomáhá. A ve výsledku jsem čekal na nějaké odhalení jeho stavu, dokonce jsem čekal i na nějaký záběr... nic. Usvědčilo to mou teorii, že je na tom Schumarem tak špatně, že tu s námi není nijak, jen je tu s námi jeho tělo. Jinak by manželka už světu přinesla video, kde se jeho stav viditelně zlepšil. Nechce se ho vzdát, i když už to není on. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Schumacher je bezesporu kvalitně natočeným životopisním dokumentem, které mám ve velké míře opravdu rád, navíc z doby, kdy jsem jako malý kluk hltal každý závod ať už se jezdilo brzy ráno nebo pozdě v noci a přál to tomuhle chlapíkovi v červeném autě, který ve své největší éře nechával za sebou jednoho soupeře za druhým. Musím říct, že mi tenhle dokument fakt sednul, archivní záběry závodů potěší a jsou v důležitých momentech opravdu napínavé, možná tu mohla být výrazněji projevena emocionální stránka filmu, ale to mi tu vyloženě nevadilo. Jen mě až mrazí ze závěru dokumentu fakt, že se Schumim to v dnešní době musí vypadat opravdu strašlivě vzhledem k fámám před vydáním, že by se i on sám mohl v dokumentu objevit. Každopádně to je život a naprosto každý, kdo se ve formulích alespoň trochu vyzná by měl uznat, že právě Michael Schumacher je jedním z nejlepších jezdců F1 vůbec a jednou z posledních vzpomínek starého dobrého závodění, protože dneska je to úplně jiný sport. Čisté 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že bude Schumacher tak úžasný dokument jako Senna... A on také není. Ale dobrý dokument to rozhodně je, do nějakých tří čtvrtin přímo výborný, nicméně  především závěru chybí něco, co by z něj ten velký zážitek udělalo. Ne snad přímo nějaký aktuální záběr Schumachera nebo bulvární podrobnosti o nehodě či jeho stavu, ale zkrátka něco jiného než to vlažně opatrné cosi, co v něm právě je. Jinak je to ale výborná, strhující dokumentární práce, která hlavního hrdinu samozřejmě vyzdvihuje, ale neštítí se ani ukázat stinné stránky jeho extrémně závodivé povahy. Dvě pasáže, které mají co dělat s Ayrtonem Sennou (jednou je samozřejmě ta známá tisková konference), mi vehnaly slzy do očí. Nejen kvůli nim to za to rozhodně stálo. ()

Reklama

Reklama