Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastain) je na smrtící misi. Přísně utajovaná zbraň se dostala do rukou nepovolaných žoldáků, a tak vymyslí plán. Spojí své síly s mezinárodní konkurencí! První je německá agentka - drsňačka Marie (Diane Kruger), další je bývalá  spojenkyně MI6 a špičková počítačová specialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a do třetice je to zkušená kolumbijská psycholožka Graciela (Penèlope Cruz). Tyto ženy se navzájem moc nemusí, ale v zájmu důležité mise je nutné, aby spolupracovaly. Musí být o krok napřed před tajemnou ženou Li Mi Sheng (Bingbing Fan), která sleduje každý jejich pohyb. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (131)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dvě. Spíš jedna, ale zase jsou horší filmy za jedna, tak z toho důvodu dvě. Jinak jedna. Ale nedokoukal jsem to za půlku, tak proto taky dvě. Kdyby to začalo být třeba o něco míň nudný a já o tom nevěděl, tak pro jistotu ty dvě. Ale na to herecký obsazení a údajnej rozpočet by si to zasloužilo jednu. Ale dán dvě. Tak jo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Scenár plný B-čkových nápadov a riešení, miestami nie príliš fungujúcimi prvkami. Akčné scény mnohokrát idú „len s polovičným plynom“, jediný silnejší moment príde len pred záverom. Záver je však bez väčšej sily. Niektoré scény nie sú dotiahnuté do konca, charaktery postáv sú „klasické“ a ploché, ich dimenzie dobre známe z iných (podobných) filmov. Bohužiaľ, skvelé herečky z Á-čkovej ligy len plytvajú svoj čas (je smutné, že pre J. Chastain je to druhý neúspech v rade akčných filmov – minule jej nevyšla Ava). Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak originální asi bude spy film, jehož druhá scéna začíná popiskem: CIA Headquarters, Langley, Virginia? Femini klika po tři sta padesáté páté v této pětiletce zavírá dveře před zlou mocichtivou bílou maskulinitou produkující toxické výpary. Dopředu víte, kdo předstírá zájem kvůli svým cílům, kdo předstírá smrt ze stejných důvodů a kdo předstírá, že se nedusí soustem, které si jako režisér ukousnul. Jediná překvapivá věc je, jak Penélope Cruz vysála mládí z Jasona Flemynga.. Tržby v kinech spravedlivě rozhodly, že tato Liščí pětka bude mít šmytec.. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr. Jessica Chastain se na několik let dobrovolně zaškatulkovala v "silných" ženských hrdinkách, které se většinou charakterizují emočním chladem a nadprůměrným intelektem. Zde jsou to i pěsti. Těžko říct, nakolik to byla volba moudrá, nicméně její letošní oscarová výhra za úplně jiný žánr dává najevo, že je nejspíš na čase toho nechat. Chastain je totiž hraje v podstatě stejně a je to nuda. Nepřekvapivě ji tak zvládá přehrát Diane Kruger s Lupitou Nyong'o. Také je smůla to neustálé srovnávání s jinými dámskými týmovkami. 355 je alespoň originální film a nestaví na již existující franchíze, bylo by tedy fajn tomu dát příležitost. Akce je fajn, zápletka je přiměřeně bondovského typu (Zlaté oko?). Sebastian Stan dokáže ve vhodný okamžik přepnout do slizského módu, ale bohužel doplácí na svou parťačku. Jessicu mám ráda, tohle je možná její srdcový projekt, ale je na něm zkrátka nejslabším článkem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Holky (po čtyřicítce) v akci! Jessica Chastain coby producentka filmu kontaktovala Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupitu Nyong´o a Bingbing Fan, jestli by si nechtěly zahrát v něčem akčním. A holky nejprve zkontrolovaly svoji váhovou hmotnost a před zrcadlem vypnutí pokožky a tvorbu vrásek, načež uznaly, že je to výtečné. A tedy směle můžou prezentovat svůj zralý sexappeal. A honbu za diskem s potenciálně škodlivým obsahem pro lidstvo mohou absolvovat po rozličných kontinentech bez drastických diet. Každý divák si vybere na herečkách svoji přednost. Diana má úchvatné poprsí, Jessica má lepou postavu, Penélope oslnivou hřívu, s Lupitou a Bingbing zažije v posteli exotiku. Když se v jednom filmu sešlo takové oslnivé ženské obsazení, není divu, že mužské herecké protějšky proti nim nemají velkou šanci zaujmout. Nějaké známky diváckého zaujetí sice vykazoval Sebastian Stan, který nejdříve zmizel ze scény, aby pak předvídatelně vstal z mrtvých, ale ani on nedokázal naplno překonat přítomné dámy. A Jason Flemyng se také příliš nezmohl na větší odpor proti ženské přesile. Dirigování dam si vzal režijně na starost Simon Kinberg, který nevsadil na spektakulární akci. Dal větší přednost kontaktním bitkám, přestřelkám a honičkám. Chtěl si zřejmě hlavně odpočinout od svého produkčního kolotoče, kdy produkuje jeden film za druhým, přičemž mu na režírování nezbývá už čas. Dvě hodiny utekly svižně. Ovšem s návratem agentek a jedné psycholožky zpět do akce už moc nelze počítat. Je ale hlavní, že se taková pěkná ženská elita sešla v jednom filmu, akčně si zařádila a pak se zase rozešla do jiných filmů. 10/10 ()

Galerie (181)

Zajímavosti (11)

  • Bingbing Fan byla podezřelá z daňových úniků v Číně, kvůli čemuž mohla natáčet scény do filmu až od 9. dubna 2019. (lyukassza)
  • Film měl mít premiéru již v lednu 2021, ale kvůli pandemii covid-19 byla premiéra odložena. (peeteno78)
  • Film se natáčel ve Francii (Paříž), Maroku a Velké Británii (Londýn). (ČSFD)

Reklama

Reklama