Reklama

Reklama

Pro ptáčky

  • USA For the Birds (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
USA, 2000, 3 min

Režie:

Ralph Eggleston

Scénář:

Ralph Eggleston

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Ralph Eggleston

VOD (1)

Hejno malých ptáčků sedí na telefonním drátě, pěkně jeden vedle druhého. Sami mají dost práce s tím, aby se tam namačkali všichni. Pak ale přiletí velký přihlouplý opeřenec, který si k nim zkusí přisednout. Všichni do jednoho si z něj začnou utahovat. Jaké však bude jejich překvapení, když velkému, komickému a trochu připečenému opeřenci dojde trpělivost a velmi vážně se rozhněvá? (HBO Europe)

(více)

Recenze (263)

ic 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem si říkal, proč dávat 5* filmečku, který má jen 3 minuty, jestli to jeko není urážka ostatních normálních filmů, na kterých filmaři pracují třeba i několik let. Ale řeknu vám, že není, tohle dílko si zaslouží aspon ty moje 4*. Pokud jste ochotni obětovat několik málo minut ze svého drahoceného času (a 10MB při nejlepší kvalitě) můžete ukázku tohoto dílka (zdarma a zcela legálně) shlédnout zde (pixar.com), najdete tam i dalších 6 krátkých filmů od pixaru, včetně známé Geri´s game. Jediné co budete potřebovat je quick time codec, pro přehrávání formátu .mov . ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Obligátní Pixarovka, obligátní vítězství. Přelom tisíciletí bych pixarmánií opravdu poznamenán a já zpětně nedokážu pochopit, jestli si to opravdu studio kupovalo, zda byl na porotu vyvíjen nějaký nátlak, nebo zkrátka — proč? Proč byl ve skoro každém ročníku zástupce tohoto molochu? No jistě, kvalitu snímek bez debat má, ale nechat soupeřit miliardové studio ve stejné kategorii s one-man projekty je dosti zvláštní. Kdybych film viděl tehdy, určitě bych hodnotil výš. Teď už z principu těm pixarovkám, které po roce 2000 válcovaly ostatní filmy, dávám nižší hodnocení. U ptáků bych to možná ani nemusel dělat, je to snímek předvídatelný a zase tak moc mě nezaujal. [Oscary 2001] ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

PIXAR opět (během pouhých tří minut) ukázal, že umí. PRO PTÁČKY je totiž nesmírně zábavný a veselý kraťas, který navíc perfektně vykresluje a zachycuje emoce jednotlivých postav (ptáčků). V neposlední řadě je tento snímek prodchnut nebezpečně pozitivní hudbou. Tak tomu se říká skvěle odvedená práce. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Filmeček o to krásnější, že v něm figurují elementy tak skvěle zachycující společnost: ptáčci se nejprv hádají o místo na drátě, ale sjednotí se proti někomu, kdo je odlišný. Ten velký pták pak ty malé štve už pouhou existencí, přitom se jen snaží zapadnout. No a pak přijde karma, a všechny malé ptáčky připraví o peří. Navíc je film vtipně roztomilý a tvůrci se vyblbnou i s věcmi, jako přidání unikátního charakteru ke každému ze skoro totožných ptáčků. Celé to pak rámuje (třebaže neúmyslné) modrooranžové téma. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Malinko delší stopáž a určitě bych zvedl hodnocení na vrchol stupnice. Nestihl jsem se úplně zžít s ptačími kamarády, avšak neméně si užil konečné rozuzlení s (jako vždy) poučným charakterem. I z nicotného tématu se dá vytvořit velkolepé dílo a ti, kteří to stihnou za 3 minutky a to i s Oscarem, jsou opravdu machři.=) Hodnocení 8/10. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pixar na svých webových stránkách uvedl, že první 4 ptáci mají svá jména a individuální vlastnosti. Zleva doprava jsou to: Chipper (Čipera), Bully (Rváč), Snob (Snob) and Neurotic (Neurotik). Když se budete dívat pozorně, uvidíte, že takoví opravdu jsou. (HappySmile)

Reklama

Reklama