Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SNY O MLADOSTI SÚ ĽÚTOSŤOU DOSPELOSTI." __ Legenda je vynikajúcim príkladom toho, ako nedotiahnutá obsahová stránka môže z potencionálne grandiózneho diela urobiť nepekný polotovar. Po vizuálnej stránke je totiž jednoducho absolutóriom, jedným z výtvarne najdokonalejších filmov kinematografie a Scott dal pred tridsiatimi rokmi svojmu dielu taký ,,look", že sa mu nemôže rovnať ani dnešná, do vlastnej formy slepo zahľadená produkcia. Prepracovaná výprava, špičkové masky, ktorých najväčšou ozdobou je Tim Curry čo sa ale nepodarilo scenáristovi, ktorý uzdu svojej fantázie nepopustil, alebo aspoň do tej miery, aby bol výsledok čo najplytší. To sa ukazuje aj v tom, že námaha s vymýšľaním nejakých mien rozhodne nebola. Meno Pán temnôt je až dehonestujúce a nenápadité na to, ako úžasné Tim Curry pod maskou vyzerá (strašne som sa ho bál, keď som bol malý, a aj teraz ma niekedy zamrazí, hlavne jeho príchod, ktorý je naozaj skvelo zvládnutý). To však znášam námietku nad tým, že jeho posluhovači zase vyzerajú ako s toho najstupídnejšieho béčka. Sladký Tom (vtedy sotva 23 ročný), pôsobil v podstate ako hlavné lákadlo, avšak veľmi to nepomohlo k horibilnému zárobku. Ak by sa tvorcovia viac snažili, mohla vzniknúť jedna legendárna fantasy. Veľmajster akčnej hudby Goldsmith tu zložil jednu z najkrajších love theme vôbec, zhudobnenie čistej nevinnej lásky vyhýbajúce sa gýču či akémukoľvek sentimentu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Efektní podívaná?!? Kde?? V těch papundeklových kulisách a béčkových stvůrách?? Ridley Scott natočil béčko druhé třídy, možná jako céčko by to bylo prvotřídní. Tom Cruise, velkej rohatec a plytký příběh + příšerné ztvárnění. K uzoufání triviální, nudné, bez kouzla, bez atmosféry. Dvě hvězdičky za jednorožce a hudbu Jerryho Goldsmithe (ačkoli se nejedná o jeho TOP dílo) a Tangerine Dream. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Vynikající americká pohádková fantasy pod skvělým vedením jedinečného Ridleyho Scotta. Hororová atmosféra nás může při prvním setkání šokovat, ale tohle je prostě styl tohoto výjimečného žánru. Vyslanci dobra mají ve svém dobrodružném putování jediný drahocenný cíl - zachránit náš svět lásky a fantazie. Pro zpustlíka mého formátu je pak víla Oona zlatou hvězdou na krásném nebi tohoto příběhu. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

"Black as midnight, black as pitch, blacker than the foulest witch." Na papire to vypada dobre - Ridley Scott directing, Tom Cruise, hudba jerryho Goldsmithe, jednorozci, ale pres velmi dobre vizualni zpracovani predevsim lesnich fantasy lokalit to nejak nezabira. Mozna protoze je to az prilis pohadkove infantilni a cilene publikum je cca 3 - 11 let. Jednoznacne nejlepsi element cele Legendy je dokonale over-the-top hlaskujici lord of darkness. "I require the solace of the shadows and the dark of the night. Sunshine is my destroyer. " 6/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $15,502,112Tržby Celosvetovo $23,506,237Ridley Scott je vizuálny majster a tu to naplno potvrdzuje. Aj keď príbeh je dosť priamočiary ale zas všetko naokolo je tak vyšperkované, že musím dať plné hodnotenie. Masky, kamera a hudba je tu na špičkovej úrovni. Famózna rozprávka! /90%/ ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Iba diváci v Európe si mohli film užiť s hudbou Jerryho Goldsmitha. V iných krajinách bol jeho soundtrack nahradený hudbou kapely Tangerine Dream. (Macejko)
  • Herečce Mie Saře bylo na začátku natáčení pouhých 15 let. Uběhly ještě tři roky, než byla Legenda kompletně dokončena. (becki_tu)
  • Pracovní název filmu byl "Legend of Darkness". (becki_tu)

Reklama

Reklama