Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott je zvláštní režisér. Dokáže natočit také kultovní pecky jako je "Vetřelec" nevo "Blade Runner" stejně jako kasovní trháky typu "Gladiátor" či "Americký gangster" občas má i slabší stránky a věřím tomu, že slabší chvilku měl i při natáčení Legendy. Nevím jak si tento fantasy snímek vedl v době svého vzniku ale dnes v době "Pána prstenů" opravdu nezaujme. Vizuální stránka se sice povedla na výbornou ale to nic nemění na faktu, že jsem se u filmu nudil. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vizuálně přehnané, příliš barevné, kýčovité, plné poletujícího bordelu (mušky nebo sníh). Příběh i na pohádku zoufale jednoduchý, rozvíjený až nicotným motivem doteku jednorožce. Viděl jsem kratší, hodinu a půl trvající verzi a bylo to moc dlouhé. Viděno ve třetím dabingu, podle obsazení jediném slušně početně obsazeném, Moravec mi na záporáka nesedí. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

"Black as midnight, black as pitch, blacker than the foulest witch." Na papire to vypada dobre - Ridley Scott directing, Tom Cruise, hudba jerryho Goldsmithe, jednorozci, ale pres velmi dobre vizualni zpracovani predevsim lesnich fantasy lokalit to nejak nezabira. Mozna protoze je to az prilis pohadkove infantilni a cilene publikum je cca 3 - 11 let. Jednoznacne nejlepsi element cele Legendy je dokonale over-the-top hlaskujici lord of darkness. "I require the solace of the shadows and the dark of the night. Sunshine is my destroyer. " 6/10 ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Mě prostě v Legendě vyloženě sere, že se jedná o takovou jednohubku se kterou si Ridley zase tolik práce nedal. Vážně to chtělo si chvilku pohrát s fantasy světem, promyslet ho trochu do detailů a hlavně, představit ho divákovi. Takhle, když se na mě hned od prvních minut sype děj, bez jakéhokoliv pozadí, v nějakém zvláštním světě... No to prostě nefunguje. První třicet minut mě tak Legenda vždy nudí a místama je u mě vážně snad i na odpad. To vše se ale mění s příchodem do prostředí Temnoty, kdy už se trochu orientuju v ději a kdy Ridleho cit pro záběr a atmosféru začíná fungovat. Navíc se objeví miláček Tim Curry s perfektní maskou, temná Mia a děj dostane potřebný spát. V průměru tak nakonec za tři, i díky skvělé scéně tance Mii Sara. Pro mě ale rozhodně jeden z těch nejslabších filmů Ridleyho. The dreams of youth are the regrets of maturity. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se dokázala naladit na tento pohádkový příběh pro velké děti (možná spíš pro dospělého diváka) a Tom Cruise bez kalhot mi v tom rozhodně nepomohl.. Půvabná Mia Sara byla ovšem výborná volba a moc se mi v roli princezny líbila.. Nakonec jsem se nechala strhnout podmanivým vizuálem, úchvatnou atmosférou a hudbou.. Každopádně zajímavá věcička, která stojí za pozornost.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Britská společnost kameramanů udělila v roce 1985 Alexu Thomsonovi za tento snímek cenu za nejlepší kameru. (Terva)
  • Tim Curry byl kompletně natřený červenou barvou a měl speciální postroj pro své metrové rohy. Odměnou za každodenních šest hodin v maskérně mu vždy byla hodinová koupel při odstraňování make-upu. (Hans.)

Reklama

Reklama