Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

no2 

všechny recenze uživatele

7/10 - V první polovině 90. let mi to přišlo jako opakovaný vtip. Dnes si ale říkám: Kéž by se aspoň takové "zábavové" filmy (jasně, od slovního spojení "zábavová kapela" :-) ) točily! Jasně, zkritizovat lze téměř vše, vychválit hlavně toho Augustu a pak snad jen toho Hryce. Atmosféra (a postavy) prvních kapitalistických let se vlastně moc neliší od posledních komunistických let. Ale film je opět koukatelný, hudba poslouchatelná, občas je to trapas, občas legrace a ta závěrečná pomsta dvou zmoklých kamarádů ve spolupráci s vlasatým Vašutem nemá chybu. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je dějově horší než první, přesto má film tempo a je dívatelný. Hlavníi zápory filmu: "rozervaný" a neuvěřitelně přehrávající frajírek Tofi, Vašut dělající ze sebe neustálého blbce a plýtvání talentem Žilkové na pouhé porcování kuřete. Jednoznačným kladem je Augusta, na němž je sice vidět, jak alkoholismus poznamenal za čtyři roky jeho tělo, přesto svým charizmatem zaujme (Bábíííí, co čumíte?????) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička o tom žádná, ale pořád to bylo ještě v rámci přijatelnosti. Simona Krainová byla vážně kočka – o tom se přít s nikým nebudu a pěkně se na ní dívalo. Ona měla totiž luxusní postavičku i tvář, ale to herectví – tam už to dost skřípalo. Od hraní tu ale byli jiný a takový Augusta táhl celý film. Dvojka Vaculík – Tofi taky vyloženě nezklamala, jen ten samotný příběh už nebyl tak kvalitní, jako v prvním díle. Takže v tomto případě půjdu s hodnocením trošku dolů. 40% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No podle mě to neni špatnej film, jak to podle hodnocení vypadá, samozřejmě že český komedie jsou nepřekonatelný, ale podobných krimi jako je tohle v český kinematografii moc nenajdete. Příběh sice neni nijak zvlášť dobrej, ale mě bohatě stačil a některý fórky jsou fakt perfektní a nalitej Karel Augusta je prostě božskej. A obsazení se taky docela povedlo, samozřejmě Toffi neni moc velkej sympaťák, ale zase má pár dobrejch hlášek a Vaculík s Vašutem a Krainovou hrajou slušně. Fakt si nemam moc na co stěžovat. Podle mě, průměrný krimi, ale v našich poměrech to je přece jenom nadprůměr ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

S ohledem na dobu vzniku jde o překvapivě dobře natočený a vkusný film - jak vizuálně, tak kupodivu i hudebně. V rámci dobové taneční muziky se tu mohly objevit daleko větší pekla. Nejvíc mě překvapil výskyt skladby "Go!" od Mobyho - taneční předělávky ponuré melodie ze seriálu Twin Peaks. Film má ovšem jednu výraznou slabinu - scénář. Už jednička látala dohromady dvě zápletky. První film ale dobře fungoval jako sled situací ( koneckonců na téhle narativní bázi Soukup pracuje neustále - vytváří příběh tzv. zespoda, ze sledu situací). Obsahoval výraznou porci napětí, divák postavám fandil a byl zvědavý, jak z problémů vybruslí. Film navíc dobře vykresloval dobovou, pozdně osmdesátkovou Prahu a uchopoval hlavní město jako metaforu československé společnosti na sklonku komunismu. Pokračování ale dobu podchycuje jen povrchně. Jednotící dějová linka je nedodělaná a rozbitá. Film je sice hodně svižně odvyprávěný, jenže působí moc krátce a úsečně....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/kamarad-do-deste-2-pribeh-z-brooklynu-r.html ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Jaroslav Soukup potreboval dievča, ktorej by diváci uverili, že je luxusná prostitútka, a preto si z agentúry "Czech models" vybral osem dievčat, z ktorých v konkurze najlepšie obstála Simona Krainová s nulovou hereckou skúsenosťou. (Raccoon.city)
  • Filmová diskotéka Brooklyn existuje i ve skutečnosti, a to v Praze 5 na Stodůlkách. Jejími majiteli byli po určitou dobu dokonce Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi. Exteriéry však byly natočeny jinde. (AntonioG33)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama