Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Co je to paramécium? - Já ti to řeknu, chlapče. Tohle je paramécium! Tahle kreatura bez mozku, co neumí lítat a neopovažuj se. Já jsem právník!" Hook je film, co jsem 8 let neviděl. Jako dítě jsem tento film miloval. Příběh Petra Banninga (Robin Williams), který se vrátí do Země Nezemně je kouzelný a nádherný jako předtím. Já nemohu popsat, jak moc se mi tento film líbí. Má úžasnou hudbu, skvělé kostýmy a báječné herce. Dnešní rodinné a pohádkové filmy by se od Hooka mohli klidně učit. Hook měl vše, co rodinný dobrodružný film potřebuje. Snímek je plný skvělých hlášek a humoru. Napíšu přesně to, co zde píše jeden z velmi vysoko hodnocených uživatelů, a to že je tohle zcela nedoceněný film. Má obrovské kouzlo, které na mě funguje i po tolika letech. Proto se nestydím, když napíšu, že mě nyní dojal až k slzám. Hook je moje dětská srdcovka. (90 %) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno s dnešního pohledu. Jedná se nebo se jednalo o mojí svého času skutečně dětskou srdeční záležitost. Když mi bylo dvanáct, tak jsem natom byl asi pětkrát za sebou v Kině Moskva, v dnešním Multikině Ládví a to prosím za dvanáct korun za lístek, kde že jsou ty časy...? To se ještě do kina chodilo, aniž by se hledělo na prachy. Tenkrát se mi to strašně moc líbilo chtěl jsem být jako Peter Pan a postavičku kapitána Hooka mám ostatně doma dodnes. Nicméně z dnešního pohledu, jsem přeci jenom něco málo musel z mého coby nadneseného původního hodnocení ubrat, ale jako dítě bych tomu dal jednoznačně a s velikou chutí za pět. Co se týče studiových dekorací, tak ty jsou zde několikrát přímo odstrašující, nicméně hudba od od Johna Williamse je fantastická, a v první řadě bych také vyzdvihl i opravdu nadprůměrné herecké výkony dvojice Williams a Roberts jako skřítka Tinkerbell. Země nezemě a krásný magický příběh, plný mystického světa, kouzel a fantazií, dobra navzájem se pěkně proplétající se zlem, s tím vším a ještě s daleko více věcmi se setkáte v tomto rodinném filmu. Nicméně si myslím že dnešní omladině se to musí líbit i dnes, i když už po mnoha stránkách mají dnes daleko více co se týče výběru a bohužel s dnešního pohledu morální ponaučení a přímo ukázkově obstarožně vyhlížející triky, asi moc v módě u nich nejsou.. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už pěkně dlouho jsem neviděl poctivý rodinný film, kde vše jede podle šablony, kdy otec jen pracuje a děti mu musí připomenout, že na světě je toho mnohem víc. Ne, možná jsem jich pár viděl i minulý rok, nicméně si teď žádný nemůžu vybavit. Za to na tenhle film jen tak nezapomenu. Hook totiž ztělesňuje vše, co má rodinný fantasy film mít a ještě něco víc, když skončí, vy sami se cítíte, že jste opět malé děti, které nemají starosti a které si hrají v nekonečném světě plné vaší fantazie. A už za tenhle pocit prostě musím dát plný počet. Ani se k tomu nepotřebuju ohánět skvělým castingem či kouzelnou hudbou nebo precizní režií. Zkrátka a dobře, některé filmy si musíte k sobě pustit, aby vás okouzlily. Tenhle to svedl. 100 %. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už s tebou nemôžem ísť, Peter. Som stará.“ J.M. Barrieho knižka je u nás stále akosi zvláštne neznáma, každopádne jej /ne/znalosť neznamená mínus, pretože Spielbergov HOOK nie je jej adaptáciou. Knižka bola o večne malom Petrovi Panovi, ktorý zobral do svojho bájneho sveta Krajina-Nekrajina malú Londýnčanku Wendy a jej súrodencov a zažili tu veľa dobrodružstiev. Nečudo, že publikum ambiciózneho HOOKA nikdy neprijalo medzi seba: tikajúci krokodíl je v ňom dávno mŕtvy, Peter vyrástol, žije v „našom“ svete a je advokátom „ktorý zabudol“ a z detí sa stali pankáči. Ale Petrova Nemesis (zamaskovaný Dustin Hoffman) nezabudla, unesie jeho deti, prinútiac ho k ďalšiemu z mnohých súbojov medzi nimi dvoma... Je pôsobivé, ako šikovne scenáristi prerobili Barrieho dielo a pritom zachovali všetky obľúbené postavy/vzťahy atď. Snímka, hoci patrí k tým „iným“ projektom zo Spielbergovej stajne, nestála najmenej a peniaze sú dodnes napriek občasnej zadnej projekcii či dokonca maľovanému plátnu vidieť (loď, dom v korune stromu, miniatúrna Julia Robertsová). Film obsahuje všetko, kvôli čomu máme tohto režiséra radi. Akciu, humor, citlivo dávkované ponaučenie a scény, z ktorých sa tají dych (Wendyno starnutie). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až příliš infantilní příběh v přeplácaných kulisách a na můj vkus s velmi otravným dětským komparzem. Legrační je i Zvonilka Julie Roberts, která se víceméně celým dějem  jen prokření jako oddělený pozorovatel eskapád páně Petra. Poselství filmu pak jednoznačné, ale opakovat tuto jednoduchou myšlenku dvě a půl hodiny?  "Máme jen pár vzácných let, za chvíli už budeme my je žádat o pozornost"   To je ovšem pravda, minimálně tříhvězdičková. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama