Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen pro Stillera mám slabost, ale také pro Carreyho a Brodericka. Proto nemohu jít pod 2 hvězdičky, i když je film opravdu na hraně a možná by si tu pomyslnou "jedničku" zasloužil. Stiller ještě není takový rejpal a nevyužívá filmové klenoty minulosti. Jim Carrey ještě nebyl megastar, která by utáhla i největší kravinu roku a Matthew Broderick ... ještě nebyl ženatý se Sarah Jessicou Parker (a ta ještě netočila Sex ve městě) tak nemohl získat roli ve větším filmu. Možná i proto vznikl tento šílený pokus všech jmenovaný, který mnohé zklamal, ale aspoň si těch několik tisíc "kluků od kabelovky" mohlo říct, že pro ně někdo v Hollywoodu natočil malý film... malou poctu jejich práci:). ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že to přece nemůže být tak hrozné a dal filmu po letech druhou šanci. Což o to, hrozné to nebylo, ale slabé opravdu dost, vůbec při tak hvězdném hereckém obsazení. Film má vlastně docela zajímavý příběh, nebo spíše měl by, kdyby si jak Jim Carrey tak Ben Stiller nevybrali snad svou nejslabší chvilku. Mám komedie Jim Carreyho rád, ale tady se opravdu nepředvedl, nebo mu role nesedla, nevím. U celého filmu jsem se zasmál pravděpodobně jen jednou a to je slabé a slabé je to i na drama. 40% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Děsně nedoceněnej film, natočenej v době, kdy Jim válcoval kina crazy komediema, jako byly Maska, Ace Ventura nebo Blbý a blbější. A přestože se mi tyhle šílenosti líbí i dneska, ten zub času už je na nich přeci jen znát (anebo jsem prostě jen jednoduše zestárl a stal se ze mě suchar, spálit a zakopat, who knows). Naopak tohohle týpka od kabelovky jsem si pustil po iks letech a líbilo se mi to ještě víc, než když jsem to tenkrát viděl jako docela malej sopel. Ten film má prostě všechno- sociální přesah, poselství, nadčasovost ("V budoucnu budeme nakupovat z domova, televize, telefon a počítač budou propojený, budeme pařit s kámošem z Vietnamu"- svatá prostato! :-o), Bena Stillera v dvojroli a hlavně Jima Carreyho v jedné ze svých nejmíň typických rolí. Matt Broderick mu je pak dobrým protipólem, takovej ušlápnutej ňuňánek, i když kdyby se nalepil takovej sociopat na mě, tak z toho satelitu skáču dřív než on. Navíc Jack Black v jedné ze svých mála rolí, kde hraje normálního týpka. A to se počítá. (Jubi-lejní 1000. komentář, cowabunga, bitchees!). ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Cable Guy si v posledních letech dle mého vydobývá vavříny celkem zapomenutého střípku. Samozřejmě vedle ultimátního opusu s Acem Venturou bude vždy upozaděný v žebříčcích nejšílenějších kreací Jima Carreyho. O více než dvacet let později musíme naříkat, kde jsou doby takto trhlých komedií, Cable Guy je tím vrcholným a přesným zástupcem let devadesátých. I když žijeme v ČR kde "kabelovka" neexistuje a sotva někdo z mojí generace sleduje klasickou televizi, satira filmu na konzumní společnost nebyla nikdy tak trefná jako teď. Pokud jste Cable Guye dávno odepsali jako průměrnou sobotní línou komedii, dejte mu druhou šanci. 70 % ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey zvládá hrát psychotické záporáky, zvládá hrát excentricky komediální postavy, zvládá skvěle i velmi vážné role. Ale tady se pokouší o tohle všechno zároveň, a absolutně to nefunguje. Tím spíš když je tu k němu protiváhou Matthew Broderick, nejméně charismatický herec v historii planety. A stejnou měrou za to může i Ben Stiller jako režisér - ten se sice po letech předvedl s geniálním Tropic Thunder a dalšími peckami, ale k tomu se evidentně musel propracovat... a hlavně pochopit co vlastně chce točit, a pak u toho vydržet celý film, ne střídat creepy horor a praštěnou grotesku třikrát za minutu. No naštěstí má hromadu kámošů, kteří mu tu zaskočili jako fajn cameo postavičky, jediné vtipné scény v celém filmu. 4/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Keď Jim Carrey natáčal scénu, ako hrá basketbal, ukázalo sa, že herec vôbec nevie driblovať a už vôbec nie trafiť kôš. Dostal teda pokyn napodobňovať pohyby basketbalistu a loptu mu už len „pridali“ špecialisti na špeciálne efekty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno