Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

demorens 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, na kterou se vždy rád podívám. Jednak se mi líbí ta romantická naivita (někdy také bývám romanticky naivní) a jednak si nenechám ujít Josefa Bláhu a Vladimíra Menšíka v rolích otců. Jsou tam jen málo, ale jejich výstupy nemají chybu! Scéna, kdy se poprvé setkají při námluvách Zuzany a tapetování je velice vtipná. Ale jinak, "to bude ta gramatika" (Bláha : ) A ještě: "jenomže takovejch si ty nevšímáš, vám se hold líbí takoví ti hejkalové -- lokýnky, sametový šatičky, fiží, šalali lalali, kakadů, rené, já a rudolf..." (Menšík : ) (85/100) (07.11.06) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Blbé, blbé a ještě jednou blbé. Kousek jsem chytil včera v televizi a vypadalo to celkem zajímavě. Jako celek je to ovšem bída. Milostné scény (jestli se to tak dá vůbec nazvat) jsou trapné, neustále kecající malý smrad je na dělo a hodný ministr v Tatře je totální agitka. Jedině u Menšíkových hlášek jsem se zasmál. Taky se děsně směju "normálnosti" té doby (známe), že dítě před svatbou, nejlíp ještě v čerstvých osmnácti, je v cajku. Ani za nic. I když dneska to taky není o moc lepší, tak pokud si člověk drží naučené zásady a pohybuje se v určitém okruhu stejně smýšlejících (to doufám) lidí, je přesně opačná situace v cajku. 2+* ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobre sfilmovaný príbeh dospievania a prvej lásky s komediálnymi prvkami a náučným podtextom. Napriek tomu, že komediálna rovina s mladším bratom Martinom funguje veľmi dobre a náučná rovina je včlenená celkom obratne, má film problém dôveryhodne preniesť niektoré emocionálne zmätky hlavných postáv. Takže niekedy som nerozumel prečo sú vlastne Zuzana s Honzou pohádaní. Herecky to nie je zlé. Hlavne predstavitelia rodičov excelujú, ale scény prvého inímneho styku sú socialisticky odfláknuté. Takže to zachraňuje hlavne humor a hlavne Martin s Pavlínkou lebo je to skrátka "prima brácha". 70% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Vytýkat tomuhle filmu, že je poplatnej době vzniku, je imbecilní; a hlavně známka duševní lenosti. Díky skvělejm hercům jsou někerý scény opravdu povedený a humor je místy perfektně načasovanej a vypointovanej. Škoda občas mizernýho nazvučení, který kazí celkovej dojem. Mimochodem: Šafránková byla neuvěřitelná kost! :) ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Výborná klasická československá rodinná komedie. Vynikající scénář, režie, hudba a herecké výkony. Ve filmu exceluje herec v jedné z hlavních mužských rolí Roman Čada (Martina Pavelka – Prcek). Prcek nedá na svou rodinu a zejména na svého bratra dopustit. Jakmile v rodině cokoliv mezi kýmkoliv neklape, zejména mezi jeho bratrem a jeho přítelkyní, ihned se chápe otěží a bravurně a s nápadem řeší vzniklou situaci. Rodinná komedie tak získává tvář, „grády“ a filmové dílo nepostrádá zápletku ani humor. Mladší bratr Prcek v rodině vždy všechno vyřeší, dokonce i povolení pro bratra použít civilní svatební oblek v den jeho svatby. Právě když už staršího bratra legitimuje vojenská policie, mladší bratr elegantně přispěchá s povolením. Ve filmu dále excelují další výborní herci Libuše Šafránková, Jan Hrušínský (mladší), Vladimír Menšík, Josef Bláha, Slávka Budínová, Blažena Holišová. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Honzovi (Jan Hrušínský) má být ve filmu 19 a Zuzce (Libuše Šafránková) 17 let. Ve skutečnosti je Libuše Šafránková o dva roky starší než Jan Hrušínský. (rakovnik)
  • Scéna, kdy Zuzana (Libuše Šafránková) čeká v hledišti na Honzu (Jan Hrušínský) a zhlédne také upoutávku na „zahraniční“ film, který jí poskytne inspiraci pro následné opětovné sblížení, se točila v pražském kině 64 U Hradeb. (Robbi)
  • Keď sa Martin (Roman Čada) opýta svojho brata Honzu (Jan Hrušínský) v motocyklovom depe pred závodom načo mu je tá šatka okolo krku, ktorý mu dala jeho priateľka Zuzana (Libuše Šafránková), ten odpovie: "To je talisman, si nevidel Maugera?" Martin mal na mysli legendárneho plochodrážneho jazdca z Nového Zálandu Ivana Maugera. Počas kariéry získal ako jediný v histórii plochej dráhy šesťkrát titul majstra sveta. Šéf tohto odvetvia na Novom Zélande ho nazýval Pelém medzi motocyklistami. Dvakrát sa stal najlepším športovcom v rodnej krajine. V roku 2010 bol Mauger za svoje plochodrážne úspechy vymenovaný za legendu FIM. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama