Reklama

Reklama

V síti 18+

  • Slovensko V sieti 18+ (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Necenzurovaná verze V síti 18+ divákům velmi věrně zprostředkovává zkušenosti a pocity dětí zneužívaných na internetu. Zakryté totiž zůstávají pouze tváře predátorů. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

sirien 

všechny recenze uživatele

Nějak... jsem čekal víc. Zejména (ale nejen) zpracováním. Otevírá to nějaké společenské téma? Ano. Dává to +- autenticky nahlédnout do problematiky pohledem obětí? Ano. Ukazuje to rozsah problému? Ano (~ish...) Jsou tam pasáže, které jsou dělané záměrně na šok? Jistě, ale s tím se u tohodle počítá. Zároveň ale: ukazuje to reálnou míru rizika? Zjevně ne ("figurantky" nebo jak jim říkat se chovají na pohled uvěřitelně, ale i na mladý a nezkušený holky krajně neodpovědně, jejich ochota na všechno kývnout je z pohledu většiny obětí přehnaná). Dává to nějakou objektivní analýzu škodlivosti? Vůbec, naopak místy mi přišlo, že to reaguje přecitlivěle (v první části - ty shity co se tam dějou ve druhé půlce jsou samozřejmě už overkill). Je to nějak výchovné? - tváří se to tak, ale vlastně není, protože to reálně neukazuje žádný pozitivní vzor chování, odpovědí nebo zpracování podobné situace. Z těch 3* jsou 2 skutečně jen za to že to vyneslo téma na povrch, "dokumentárně" to je jinak ve skutečnosti spíš bulvrání shit. Což je škoda. ///// Mimochodem - na konci mě srala nehorázná nezodpovědnost štábu - setkání "figurantek" s predátory bylo zjevně zasazeno do naprosto nekontrolovaného prostředí, kde nebyla poruce žádná pomoc. Kdyby některému z nich v ten moment přeskočilo v hlavě, tak v blízkosti těch hereček neni nikdo, kdo by jim včas pomohl a ony samy sedí tak, že by měly problém uniknout. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Sledování V Síti mi trochu zkazil fakt že jednu ze slečen už jsem předtím znal z BDSM a Polyamory skupin, viděl fotky z její svatby... a ono se pak hůře věří pedofilie někomu, kdo loudí fotky koziček po čtyřiadvacetileté sexuálně velmi aktivní holce. Takže gratulace Klusákovi k objevení velmi důležitého a přitom automaticky extrémně populárního tématu, ale taky se mohl trochu snažit tam obsadit mladší holky, kterým by se ta dvanáctiletá nevinnost dala víc věřit. O to zrůdněji by pak působilo co jim jejich internetoví nápadníci píší. Jinak tu ukazuje opravdu děsivou sbírku nadržených retardů, o jejichž existenci sice každý kdo aspoň trochu přičichl k internetu ví, ale i tak se těžko představuje jak moc mohou být ti podlidé vylízaní, bezskrupulózní, a svým jednáním vyloženě žebrající o to aby je někdo zavřel. 8/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Takže vy ty děti vlastně trestáte za to, jaké výchovy se jim dostává od jejich rodičů..?" Vyrůstání ve věků technologií (ještě že teď třeba nejsme všichni zavřený doma, což těmhle predátorům asi dost pomáhá) bude pro naše ratolesti asi pěknej oříšek... Nezávidim jim to, ale snad dokážu pomoct, až na to přijde. Sem Klusákovi vděčnej, že do toho šel. [HBO GO] ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je třeba uznat, že Vít Klusák opět dokázal silně zasáhnout české kulturní prostředí a zanechat díky svému dokumentu silný otisk ve spoustě lidí. Problém, kterému se věnuje se tak stal více vnímaným a na určitou dobu i velice diskutovaným v mediálním prostoru. Tím to naprosto splnilo svůj účel. Nicméně nelze pominout, že V síti takto funguje jen protože se snaží zasáhnout ty nejpřístupnější lidské receptory. Nejedná se o dokument, který by byl jako onen pověstný kamínek v botě. Nesnaží se aby divák o tématu více přemýšlel, protože tady nejde o vyvolání složitější diskuze o problematice samotné. Cílem je kolektivní ukázání prstem a rychlé vzedmutí emocí, které bohužel i podobně rychle vyprchá. Tím se stává V síti spíše povedeným marketingovým konstruktem. Bohužel nejsem schopen posoudit, na kolik je tato verze odlišná od té původní. Doufám, že jediným rozdílem není explicitní zobrazení intimních partií. Nicméně krom toho jsem si nevšiml ničeho, co by nemohlo být dostupné i mladší populaci. Ale bylo fajn vidět Šimona Štefanidese jednou i před kamerou. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Natočit dokument o úchylech na internetu je sázka na jistotu. Bylo by hodně zvláštní, kdyby se nepovedlo nějaké najít. Zároveň se divit jejich aktivitám, je trochu naivní. V dokumentu se děje přesně to, co všichni čekají, že se bude dít. Nakonec tedy není moc překvapivé ani to, kolik sexuálních predátorů se podařilo najít. Zajímavé je především jak celá ta komunikace funguje a osobní setkání na konci. Celkově to není nic extra zábavného, ale je to dobře natočený a jde u toho v pohodě vydržet až do konce. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama