Reklama

Reklama

Bleeder

Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár Leo a Louise vedou relativně spokojený život, dokud Louise nepřijde s novinou, že je těhotná. Leo by sice rád tuto zprávu přijal zcela jinak, ale zrovna to nejde. Souboj s vlastním hněvem se stupňuje až do podoby nekontrolované agrese, po níž musí následovat spravedlivá odplata... (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

akisha 

všechny recenze uživatele

Nezávislárna pro fandy filmů o pochybnejch existencích a "lůzrech." Označení horor bych brala s velkou nadsázkou, hororovou scénu to nemá ani jednu. Nebo aspoň ne scénu, jakou považuju za hororovou. Je to spíš takovejch psychologickej výlet do životů pár zatracenců. Je tu Leo, kterýmu postupně hrabe z vědomí nadcházejícího otcovství, což je asi úplně nejmíň sympatická postava celýho filmu. Pak je tu jeho snad švagr, což taky není zrovna sympaťák a konečně "nerd" Mads Mikkelsen jakožto video-maniak a filmovej blázen, kterej představuje umírněnou verzi Quentina Tarantina, když ještě pracoval ve videopůjčovně. Jeho održení od společnosti a schopnost žít jenom filmy je vyobrazená přesvědčivě a je to postava, se kterou se divák nejsnáze sžije. (O to víc divák přicházející z CSFD:-) Opět tu jsou minimalistický rozhovory, dlouhý minuty, kdy si postavy vymění celkem tak deset slov a zbytek času po sobě jenom koukají, ale to k těmhle filmům patří a mě to nevadí. Konec byl uspokojivej, gradoval pěkně a podle mě to dopadlo tak, jak mělo. Fanoušci nezávislých skandinávských filmů nebo psycháren či Madse Mikkelsena (jsem fandou všech), zbystřete! Mohlo by se líbit! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bolestivé krvácení z ran i duše.. Dva příběhy z okraje dění předchozího Pushera stavějící proti sobě naději a zoufalství, důraz na vývoj charakterů postav, špinavé ulice Scorseseho a chronologické natáčení ala John Cassavetes. Mikkelsen jako „klíďas z videopůjčovny“ (tedy opak šílence Tarantina a nejspíš i zosobnění režiséra) ve své neobratnosti v mezilidských vztazích kouzelný, „Madman“ Kim Bodnia ve stupňující se nenávisti vůči sobě i okolnímu světu zase hrozivě autentický. Refn je sice barvoslepý, ale barvy života vidí dobře.. ()

Reklama

Pishin 

všechny recenze uživatele

Syrová mozaika osudů bandy vyšinutých přátel. Lenny (Mads M.) není schopen kontaktu s dívkou, která jej okouzlila zato nejlépe mu je s jeho filmy videopujčovně. Jeho život by se dal odměřovat patnácti snímky za týden. Leo (Kim B.) čeká dítě se svojí přítelkyní, která tentokrát už nechce jít na potrat a tak hodlá porodit dítě do tohodle zkurvenýho světa, až z toho jde Leovi hlava kolem. Luis (Levino Jensen) má zase problém s negrama, kteří asi chtějí ovládnout tohle město a pak mu přidělává starosti jeho švagr Leo. Kitjo (Zlatko B.) drží kamarády pohromadě a pravidelně pro ně dělá projekce na své kurevsky velké televizi a takhle nějak si tihle podivní přátelé žijí své mizerné životy. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavným ťahám bol pre mňa Mads Mikkelsen v roli filmového fanatika z videopožičovne, ktorý za týždeň zmákne i 12 filmov. Tu na csfd máme väčších magorov, ktorí ani nejedia, nechodia do práce ani školy, nekúpu sa a ani nespia. Len pozerajú filmy a majú ich na konte aj cez 20 000...A to niektorí nemajú ani 30 rokov... Film je pomerne temný a chladný a na moje prekvapenie ma nijako extra nechytil. Potešilo ma obsadenie, kde poznáte známe tváre z trilógie Dealer a to hlavne Zlatka Burica a Kima Bodnia. Mal som väčšie očakávania. Veľmi to nepripomínalo film s nejakým silným a zaujímavým príbehom, ale skôr nejaké epizódky, kde každú chvíľu sledujeme inú postavu. No , a neviem či by som taký film venoval svojej mame...Na pozretie fajn, ale raz to bude stačiť. 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že se bude jednat o nějaký boční projekt v rámci trilogie Dealer. Po zapnutí jsem ale hodně rychle pochopil, že to zase tak jednoduché není. Nicméně jedno společné tento film s onou trilogií má a to je samotná atmosféra dánského podsvětí. Tu ale dost silně usměrňuje Mads Mikkelsen, který už tenkrát dokazoval, jak výbornej herec je a v celém dánském ansámblu se neuvěřitelně vyjímal. Jeho postava filmového blázna provozujícího video půjčovnu mi silně připomínala raný život Quentina Tarantina a hrozně jsem se u ní nasmál. To ale bylo to jediné, co stálo za zájem u tohoto filmu. Mads se kvalitou tak strašně převyšoval, že všechny ostatní potlačil do filmařského dna. Kdyby film byl jenom o něm, tak je to na regulérní pěti hvězdu a nemrknu ani okem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Nicolas Winding Refn film nejen režíroval, ale napsal k němu i scénař a dokonce ho sám také produkoval. (Johnston)
  • Keď sa Lea (Liv Corfixen) spýta Lennyho (Mads Mikkelsena), ktorý je jeho najobľúbenejší film, odpovedá Texaský masaker motorovou pílou (1974) - čo je najobľúbenejší film režiséra Nicolasa Winding Refna. (LV.Helter)
  • Liv Corfixen, která ztvárnila Leu, je žena Nicolase Windinga Refna. (Johnston)

Reklama

Reklama