Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (241)

mira007 

všechny recenze uživatele

Rodinný film s mluvícím psíkem dabovaným Trojanem. Nápad možná zajímavý, ale dopadlo to úplně stejně úžasně jako když se o něco podobného pokusili Slováci se seriálem Bodka. Tahle zábava pro senilní pejskaře, kteří se strašně rádi dojímají nad kdejakým psím hovínkem, fakt není pro mne. Umělé, nezábavné, neakční. Tohle je v řadě za sebou můj čtvrtý jednohvězdičkový český film s premiérou roku 2021. To už není normální!!! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když jsem ho našel, tak jsem nevěděl, co si s ním počnu - a teď nevím, co si počnu bez něj." ----- Nefalšovaná psí pohádka na dobrou noc, na dobré jitro - i na dobré poledne ... na kteroukoli dobrou denní či noční hodinu. O tom, jaký je svět - ze psího pohledu ... a taky o tom, jaký by měl a MOHL být - při troše dobré vůle ... LIDSKÉ dobré vůle, poněvadž ta psí tady byla vždycky. Poněvadž selhání psa bývají ve skutečnosti selháními člověka. Opravdový pes by k vám pochopitelně nepromlouval s tak komplexním a vytříbeným světonázorem ... kdyby ovládal lidskou řeč, nicméně prapůvodní podstata psího vnímání životaběhu včetně staletími utužovaného vztahu k člověku je vystižena dokonale ... 4,5* ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

FABrabec po devadesátkách ztratil dech a už ho nechytil, a to ani tady v reklamě na útulky. Ano, mnohé kamerové záběry jsou hezké, ale nosný příběh je vetchý jak ten žebřík, se kterým Polívka lezl pro kotě. Herecké výkony se tu pohybují u minimální snahy (to u těch, co už to mají za ty roky v krvi) po koncert neherců (u těch co se ještě hledají, nebo nenašli). Chýlková je úplně příšerná, jako by byla naštvaná, že tam vůbec musí hrát. Ani pár momentů Rodena nebo Holubové to nespasí. Je to taková reklama na psy a útulky, a to je na jednu stranu hezké, na druhou stranu člověk musí pak protrpět jeden hudební motiv, v podstatě přímo jednu melodii celý film. Přes to všechno alespoň ti pejsci tam jsou hezcí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Coby pejskař, vlastně páníček od útulkového psa, který byl týraný, zlomený, bázlivě agresivní, lidmi zcela zrazený, jemuž jsme dali domov, začali jej socializovat, pracovat na něm a ukazovat mu, že život s fenkami, lidmi či dětmi může být i psina, hodnotím tento film nejen jako snímek, ale také na základě emocí, které dokáže vyvolat snad v každém, kdo někdy měl čtyřnohého parťáka do života. Oceňuji herecké výkony Bolka Polívky, Evy Holubové či Richarda Krajča, hudbu, kameru, aranžmá scén i příběh. Chválím samozřejmě též herecký projev Gumpů 1-4. :) Tento snímek má v sobě určité poselství i lidství. Není to sice kvalita typu Hačikó, ale výsledek českého snažení rozhodně není zahanbující. Naopak. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Možná to je tím, že mám pro filmy se zvířaty v hlavní roli obecně slabost nebo i tím, že jsem si Gumpa pustil zrovna na Štědrý den, ale mně se to prostě na ty naše české poměry líbilo. Škoda jen scénáře, který se jakoby točil v kruhu na 100 způsobů jinak, až to působilo na můj vkus nereálně. Ale na druhou stranu zase chápu, že je třeba tu psí pohádku obalit i trochou toho napětí. Všechny záběry na pobíhající psíky jsou prošpikované jejich jakoby hesly a do toho nám hraje stále stejný hudební podkres, který mnoha lidem okolo lezl na nervy. Mně nevadil :) Bolek Polívka v hlavní roli obstál, ale jelikož jej mám zafixovaného hlavně v komediálních postavách, tak to bohužel chvílemi působilo kontraproduktivně. Na druhou stranu to nemá být primárně drama, ale rodinný film. Chýlková jako vždy znamenitá čůza a i ti nejmenší z nás určitě ocení mini roličky svých oblíbených Youtube idolů. Rozhodně však neočekávejte vysoko rozpočtovou Ameriku, ale zvýšený zájem o psíky v útulcích by to zapříčinit rozhodně mohlo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Gump měl ve filmu 6 majitelů. (Zix.)
  • Když Naty Jahoda (Natálie Rožková) vychází s Gumpem ze dveří útulku a jde s ním na procházku, tak na dveřích je vidět cedule, na které je telefonní číslo. Když by na dané číslo člověk zkusil zavolat, tak se doopravdy dovolá do daného útulku. Daná cedule totiž doopravdy visí u vstupu do daného útulku a údaje na ní nebyly pro film nijak upravovány. (vitm)

Reklama

Reklama