Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

bloom 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před Karlem Janákem, že pro každou svou pohádku dokáže vymyslet jinou výtvarnou a dobovou stylizaci, a i tentokrát si vyhrál s ladovskými kulisami i nebeským prostředím. Bohužel postavy a jejich schopnosti jsou představovány tak dlouho, že až po padesáti minutách se s příjezdem Proximy na Zemi teprve začne něco dít. Děj se pak uzavře už 15 minut před koncem a zbytek už je jen takový "dojezd". Je to škoda, protože obsazení je (až na nucené úlitby slovenské a německé koprodukci) sympatické a herci si příležitost účinkovat v pohádce viditelně užívají, především skvělá Tereza Ramba. Předchozí Princezna a půl království se mi ale líbila víc. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Začátkem března jsem se v rámci brigády pro ČTK dostala na natáčení a jak to do Vánoc nakonec uteklo! Vizuální stránka pohádky je na televizní produkci opravdu moc povedená, stejně jako zajímavý námět, svým způsobem čerpající z "Hvězdného prachu". Velká většina postav je sympaticky obsazená - kromě roztomilé Terezy Ramby v roli hvězdy Deničky na sebe strhává pozornost zejména Ondřej Sokol jako sebestředný Sírius. Bohužel, jak už to u koprodukcí bývá, bylo nutné obsadit do jedné z ústředních rolí zahraničního herce/herečku. Celkový dojem tak docela kazí nepovedeně nadabovaná princezna. Problém jsem také měla s rozvleklostí děje, kdy minimálně deset minut z celé stopáže zabírá sborový zpěv dětského sboru, který trénuje hlavní hrdina. Nová štědrovečerní pohádka se rozhodně neřadí mezi průšvihy, zároveň se ale asi nestane oblíbenou klasikou. "Korunního prince" Janák už asi netrumfne. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

To zas byl propadak, Geislerová opět ve filmu, ale zase tam nehrála Vilhelmová. To je velký posun. :) Aňa Proletářka ani nic nemusela hrát, byla tam sama sebou. Trapně přehrávající Sokol ve směšný paruce, to byla naprostá šílenost, ten komik páté cenové skupiny, jaksi zapomněl že už ení v Partičce. Už chyběli jen ropuchy Mádl a Holubová a věčně hladovějící Hrušínský abychom měli ty politické aktivisty a věčné revolucionáře pěkně všecky pohromadě. Jinak naprostá hloupost bez myšlenky, s občasnými "komediálními" výstupy aktérů a k dokonalosti chybělo už jen angažmá černocha v některé z hlavních rolí, homosexuála a genderově nevyhraněné osoby aby měli soudruzi z EU radost. Ale abych jen nekritizoval, pouze hlavní mužská postava hrála jakžtakž dobře. Škoda shekelim, to raději mohli natočit pohádku ....jak ČR vystoupila z EU a NATO a uvést ji až na Silvestra jako večerníček pro dospělé. :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já nevím, Karel Janák už by měl s pohádkami přestat, protože se většinou nezmůže na víc než na variaci na něco lepšího od někoho jiného. Tentokrát může děkovat Tereze Ramba za to, že byl výsledek alespoň nějak zábavný (záživný), protože jedině ona z obsazení alespoň trochu vyčnívá a především díky ní to takzvaně ušlo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite o dosť lepšia rozprávka než sa podarila na Slovensku (O liečivej vode). Dobrý príbeh, dobrí herci, Huba je v Čechách tak doma, že už ho ani neberiem ako Slováka. Žiadna "vtipná" postavička, čo je celkovo len dobre. Lepšie žiadny humor alebo jemný, než trápny. Hviezdna obloha mala dobrú výpravu i triky a za celú stopáž som sa ani raz nepozastavil nad niečím, čo by ma znechucovalo. To sa mi už dlho nestalo a aj preto môžem túto rozprávku zaradiť medzi to lepšie, čo za posledných cca 10 rokov vzniklo. 80%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Kostýmní návrhářka Michaela Horáčková Hořejší většinu kostýmů navrhovala, objednávala speciální látky po celém světě a pak v krejčovských dílnách sledovala jejich zrod. Z fundusů se pak půjčovalo pouze oblečení pro komparz. (SONY_)

Reklama

Reklama