Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (239)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Víc akce, víc lokací a víc postav, což je oproti jedničce, která byla v těchto ohledech relativně chudá, rozhodně změna k lepšímu. Rodinná zábava na pohodu, pokud vám Sonic a šklebící se Jim Carrey nepřijdou otravní (což se stane snadno). Utíká to celkem rychle a jistou doslovnost a předvídatelnost lze s přihlédnutím k cílovce snadno omluvit. Jinak pořád platí, že Sonicova rychlost je využívána hlavně k tvorbě gagů a jen málokdy k praktickému řešení svízelné situace. Škoda schematické práce se zápletkou (jako jediný vím o lokaci skrývající mocný artefakt, který se rozhodně nesmí dostat do špatných rukou, ale než abych si to nechal pro sebe, tak se tam samozřejmě vydám, a tím tu lokaci nevědomky naservíruji padouchům přímo pod nos) a několika dalších okamžiků vybízejících k plácnutí se do čela. Sonic a jeho kamarád jsou v tanečním souboji za neschopné zoufalce, ale o pár vteřin později jsou z nich zničehonic mistři světa ve freestylu? Robotnikův sluha netuší, jak ovládat obřího robota, ale za chviličku už má přečtený celý manuál a poučuje s ním samotného Robotnika? Lidským postavám se dostanou do rukou mimozemské technologie, které pravidelně zahazují po prvním použití poté, co se prokáže jejich užitečnost? Jistě, jsou to drobnosti, ale je jich obrovská hromada, a pokud každá z nich ubíjí věrohodnost jiné scény, tak se to na celkovém dojmu podepíše dost zásadně. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak jednička byla přece jen lepší. Jim skvělý, o tom žádná. Ale jinak všechno ostatní bylo špatně. Jako linka s tajnou organizací a svatbou, byla vyloženě trapná, z Marsdena se stal nesympatický hňup, proč je Knuckles takový hlupáček a proč je Tails jak bezpohlavní? Prostě všechno špatně. Další díl už nechci. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Sonc a dr. Robotnik tovria dokonalé filmové duo hrdinu a záporáka. Navzájom sa dopĺňajú, bavia diváka, dobre sa nich pozerá a ešte lepšie počúva. Dialógy (aspoň v angličtine) sú vtipne a kvalitne komponované. Jim Carrey opät kvalitný herecký výkon, potvrdzuje ako dobre mu sedia role rozprávkových záporákov. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Sonic je i podruhé trefa do modrého. Kvalitní, příjemný rodinný film, který vás pohladí po duši. Určitě znáte ten pocit, když se v nějakém filmu vyskytne nějaká scéna, kterou máte následně tendenci všem ukazovat. Přesně taková scéna se vyskytovala i tady. Taneční PIVONKA scéna je ztělesněním čiré radosti. Celkově mi dělalo hroznou radost sledovat Sonica 2. Je to pro menší diváky, ale i starší si tady najdou to svoje. Hlavně kvalitních rodinných komedií je jako šafránu. Přidejte k tomu ještě skutečnost, že točit filmy podle videoher je dost delikátní záležitost. Máte na světě zázrak, že se druhý díl opět povedl. Největším tahounem je bezesporu stejně jako u prvního dílu geniální Jim Carrey. Ten chlap je ztělesnění humoru a lásky k filmu. Malinko mě mrzí to finále, které mě ničím neuchvátilo, ale to se dá tomu filmu v pohodě odpustit. Zůstávají ve mně pozitivní pocity a vzpomínky. Když film skončí a nic si z něj nepamatujete, tak to je o ničem. Sonic 2 naštěstí do této kategorie nepatří. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Budu tento film hodnotit jako kdybych byl dítě. Takže bych řekl, že se mi strašně líbili všichni 3 "ježkové" a ty barvy a celkové provedení postav - nádhera. Akce taky povedená, akorát ta délka filmu mohla bát kratší. Avšak jak zde zmiňuje každý druhý, Jim Carrey byl ten hlavní důvod, proč jsem se na oba Sonic filmy podíval. Je to prostě skvělý člověk a úžasný herec, který si i tady svoje role užívá. Dětem doporučuju, a dospěláci si užijou hlavně Jima. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Sonic a Tailes uletí Knucklesovi a Robotnikovi (Jim Carrey) ve městečku Green Hill, můžeme vidět demonstraci základního herního pohybového mechanismu Knucklese, a to svislý šplh po všem, což mu umožňují jeho rukavice. (krtek6)
  • Poté, co byl chrám smaragdu zaplaven vodou a Sonic se snaží zachránit Knucklese zavaleného ruinami, dochází mu pod vodou dech. V ten moment se objeví ikonická vzduchová bublinka, kterou Sonic slupne a umožní mu další čas vydržet pod vodou. Přesně takové vzduchové bublinky musel Sonic sbírat ve hře, aby se neutopil. Neumí totiž plavat. (krtek6)
  • Tomovo vyzvánění, které naruší běh svatebního obřadu, je originální melodií úrovně „Green Hill“ ze hry „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama