Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení se nekoná, jelikož jsme v podstatě dostali přesně to samé, co v roce 2020. Jistě, Sonic opět srší sympaticky střeleným humorem a solidní akcí, Jim Carrey si zjevně ulítlého padoucha velmi užívá a nové postavy jsou jaksepatří zajímavé, nicméně toto všechno rámuje velmi předvídatelný scénář a neuvěřitelně přepálená stopáž. Právě ta je asi největší slabinou snímku Sonic the Hedgehog 2, protože se zejména v druhé polovině odehrávají nedůležité a absolutně nezajímavé věci (scéna s falešnou svatbou aspiruje na největší WTF roku). Ve finále tedy znovu dostaneme krásně vypadající, avšak trestuhodně průměrnou jednohubku, na níž si za pár měsíců vzpomenou snad jen ti opravdu nejzarytější fanoušci původní slavné videohry. „Today's forecast calls for a 100% chance of adventure!“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova ta klasicka dvojka vseho vic. Vic akce, vic trikovejch zaberu, vic lokaci a vic digitalnich potvor, ale ve vysledku min zabavy. Porad je to fajn, jenze samotnej pribeh je az prilis jednoduchej, fory se tak nejak okoukaly uz v prvnim dilu, Marsden a Carrey maji mnohem min prostoru a vsechno se to toci kolem Sonica. Sem tam tu je fajn akce, sem tam se clovek pousmeje a vlastne je to takovy nicim neurazejici pokracovani. Ale znovu bych si to uz asi nemel potrebu pustit, to radsi znovu mrknu na prvni dil. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jakožto bývalý skalní fanoušek, znalec her i převážné historie okolo Sonica musím konstatovat, že jsem z filmu naprosto nadšený. Poté, co mě jednička těžce zklamala a už jsem od pokračování ani moc neočekával, jsem se dočkal nálože pomrkávající na řadu herních titulů z herní série, obecně na popkulturu, ale i pracující s chytře vymýšleným příběhem, který se obsahově blížil spíš Sonic 3 & Knuckles, než jeho předchůdci. O to lépe, protože se do party přidaly hned dvě nové postavy - Tails a Knuckles, druhý tedy v zápornější roli zmanipulované Eggmanem. Eggman mi zde sedl mnohem víc, než v jedničce a už absolutně nepochybuju, že byl Jim Carrey dokonalou volbou pro ztvárnění jeho postavy. Příběh, jak už jsem řekl, dal chytře dohromady to, co může nostalgik znát zejména z prvních her a do toho jen lehce zkomponoval vedlejší příběhovou linku pojednávající o svatbě, skrytých agentech a dalších volovinách, které ve výsledku vtipně doplnily jinak dobrodružnou výpravu za Arcismaragdem a překvapivě na ni parádně navázaly. Ani se mi nesnilo, že by se kdy Sonic dočkal až takhle úžasné adaptace. A stalo se. Nemám dalších slov. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Doktor Robotnic sa dostáva z hubového sveta za pomoci ježury menom Knuckers a spoločnými silami sa rozhodnú Sonicovi pomstiť. Sonic im ale nebude čeliť sám lebo samu do cesty zaplietol lišiak tails, ktorý ovláda vzdušné stroje. Dokážu zastaviť Robotnikove plány na ovládnutie sveta? Herecké obsadenie: Tak ako pri jednotke si JIm Carrey berie pozornosť na seba a ovládol celý tento filmový počin. Prevedenie: Oproti jednotke je značný progress v gagoc ako aj niekoľko násobné znásobenie farebných ježkov na plátne. Ale opäť je kameňom úrazu infantilnosť a cieľovka ktorá vtipy neocení a tak vychádzajú do prázdna. Pocity: Pustil som si to hlavne z dôvodu, že som videl jednotku a chcel som si to skompletizovať ale asi som mohol čas premárniť aj nijako duchaplnejšie. Nebola to zas až taká úplná blamáž ale čakal by som, že sa tvorcovia poučia z chýb jednotky čo sa nestalo. Pridaná hodnota: Nudná jazda farebných ježkov. 55% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se ve své rozlučce s kariérou vrací v roli padoucha Robotnika. Hnán myšlenkami na pomstu pase po vzácném drahokamu, který představuje neomezený zdroj energie pro ovládnutí světa. A aby jednou provždy zatočil s nenáviděným ježkem Sonicem, spojí své síly s novým a mocným nepřítelem, červeným ježurou, který vládne unikátními schopnostmi. I dvojka je pořádná a profesionálně natočená kravina a v podstatě se nikterak neliší od svého dva roky starého předchůdce. Přiznávám, že v některých fázích byl film k nevydržení. Tvůrčí tým se nezměnil, jen scenáristé se rozšířili na tři. A moc složitého dějství tedy nevymysleli. Hlavní slovo mají trikoví specialisté, kteří se postarali o pořádnou nálož. Animace je kvalitní, interakce animovaných postaviček, k nimž ještě přibyl lišák, je vyvedena nadprůměrně. O dost horší je, že svůj prostor dostaly i lidské postavy, takže jsme nuceni sledovat Jamese Marsdena, kamarádí s ježkem od minula, jak ve zcela nesouvisející dějové linii se svojí filmovou partnerkou Tikou Sumpter se oddávají chvílím oddechu na rodinném pobytu. Nejvíce se filmu daří, když je na scéné Carrey. Můžeme sice polemizovat o jeho vyčpělém komediálním herectví, ovšem funkce padoucha se ujal zábavným způsobem. V akčních sekvencích se to hemží bláznivými nápady. Aby rodiny s dětmi nebyly u filmu jen pasivní, tedy otylé ratolesti jistě nemálo zatleskají svými masitými horními končetinami povedeným ježkovým kouskům, načež spálí i nějakou tu kalorii, připravili si pro ně tvůrci několik pop kulturních odkazů. Sice to asi zabere v malém měřítku, ovšem kdo bude chtít být za chytrého, najde si i v tomto směru zábavu. Jeff Fowler režijně debutoval prvním filmovým dobrodružstvím ježka Sonica. Zůstal věrný modrému vysokorychlostnímu hrdinovi i napodruhé. Dvě hodiny vyhrazené pro druhé setkání se ukázaly při jednoduchosti a předvídatelnosti děje jako naprosto neadekvátní. Vizuál hýří pestrými barvičkami a je to technicky vyvážené. Sonic a jeho přátelé i nepřátelé jsou mnohdy na zabití, na čemž má právě podíl ta neuvážená délka filmu. Takže nejste-li už v dětském věku, hrozí, že už se tolik bavit nebudete. 6/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Poté, co byl chrám smaragdu zaplaven vodou a Sonic se snaží zachránit Knucklese zavaleného ruinami, dochází mu pod vodou dech. V ten moment se objeví ikonická vzduchová bublinka, kterou Sonic slupne a umožní mu další čas vydržet pod vodou. Přesně takové vzduchové bublinky musel Sonic sbírat ve hře, aby se neutopil. Neumí totiž plavat. (krtek6)
  • Při závěřečném souboji s Robotnikem (Jim Carrey) v jeho mecha robotovi autoři filmu propásli možnost dalšího easter eggu s odkazem na hry, a to, že každý „Boss Fight“ ve hře končil tím, že Sonic udeřil Robotnikův mech celkem 8x. Tady jím po odřezání hlavy a utrhnutí rukou proletěl 12x. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno