Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zvažoval som aj 5 hviezd. Dejovo strašne plytké, ale vizuál cool, tak veľmi… ako ten plagát. Vidieť to v predškolskom veku, pravdepodobne by to patrilo medzi najväčšie srdcovky, ktoré mali dopad na formovanie mojej osobnosti (akými u mňa boli napr. rané burtonovky a seriálové TMNT). ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Len kvôli veku a ojedinelosti je to za tri, inak slabulinké. Zo začiatku som pátral po nejakej metafóre, v polovici to vzdal a poslednú tretinu sa už len modlil, aby tých nezmyslov (nebudem obťažovať vŕtaním sa v pre mnohých nepodstatných detailoch) bolo čo najmenej. Presne kvôli takémuto ľahkomyselnému zaobchádzaniu je (bola) fantasy podceňovaným žánrom. Vyhovujú mi dôslednejší scenáristi... ktorí by sa toho mohli chytiť, podoťahovať i porozvíjať niektoré motívy, prepracovať postavy a takýto hraný remake by bola potom bašta na pohľadanie! ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný lehčí sword and sorcery animák. Asi trošku nudnější pro někoho třeba díky minimu dialogů, ale kvůli tomu má Fire and Ice zajímavější atmosféru. Dobrý rozdělení postav a jejich pohyby. Hlavně je tu silně stylový beast master se zvířecí maskou a sekerkou, která porcuje jednoho neandrtálce za druhym. -"Woman, I spit on peace. I spit on you." ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se tomuto heroickému animáku podlehnout, ale málo platný, ty nadšenecké pocity, které jsem prožíval při pročítání marvelovských komiksů (Conan, Rahan) dovezených z bývalé Jugoslávie za minulého režimu, se nedostavily. Asi za to může chaotický příběh a nulová identifikace s hrdiny, nicméně postava neustále spoře oděné princezny a jistá živočišnost akce dokazují, že Bakshi, coby velmi osobitý tvůrce, měl něco do sebe :o) ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Videl jsem to jako kluk a tehdy mne to naprosto uchvatilo...Pamatoval jsem si film jen matne a sehnal jsem si ho az ted...a opet mne uchvatil...cistokrevna brakova fantasy jak to ma byt. Presne jako knizky ktere jsem hltal cele mladi. Vyborna animace s propracovanym pohybem. Erotika a smrt v animacich je vzdycky PLUS :). Plochost pribehu mi je fuk, protoze tady zadne filosoficke a pribehove okecavani necekam a nejsem na nej ani zvedavy. 90% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama