Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 230)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Trefná a velmi povedená satira, ale zároveň jeden z nejdepresivnějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl...je to takový filmový kompilát všeho, co devastuje západní společnost - všudepřítomná mělkost a povrchnost, zhoubný vliv sociálních sítí, bulvarizace zpravodajství i žurnalistiky obecně, navázání korporátu na politické elity, oligarchizace politiky, populismus, narcistní a neschopní politici, hluboké štěpení společnosti...vlastně jediné, co v západní společnosti funguje, jsou technologie ... V amerických reáliích je kritika jasně adresná (Trump a jeho elektorát), ale dobře to známe i tady u nás (Trumpovi republikány tu lze asociovat s voliči agenta StB Bureše a Pitomia), pod povrchem samozřejmě dříme klimatická krize a vlažný přístup k jejímu řešení. Dobrovolně se řítíme do záhuby, čehož je tahle satira příhodnou metaforou... ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $75miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $779,351▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Taký remake Štvrtého proroctva, ale nie, katastrofická satira ako hovado ale ani nie moc vedľa by som povedal. Na ameriku akurát tak ušitá. Obsadenie fajn, aj keď možno DiCaprio a Jennifer Lawrence sa až tak úplne do daných úloh nehodia. Režisér Adam McKay ide stále svojím štýlom mimo mňa, kde sa podeli kvalitný režiséri. /70%/ ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zdařile to tne do živého, co se týče dnešního zpochybňování absolutně všeho a neustálého hašteření, kdo má či nemá pravdu. Což ve výsledku znamená, že se neudělá zhola nic. Místo komety si můžete dosadit jakékoliv současné diskutované téma. Co se zpracování týče, tak to prostě není tak chytré a cool, jak by asi chtělo být. Přesto mě to bavilo a závěr na mě zapůsobil i tak. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tohle mi jako příznivci The Younger Dryas Impact Hypothesis nedělejte. Těžko se mi hledá filmová výpověď mezi didaktickou nesnesitelností reality filmové a osobní frustrací z reality skutečné. Ale 'Dokumentární' není žánr, který bych automaticky přiřazoval k 'Apokalyptický'. Jsou lepší satiry? Ano. Chytá mě u nich větší deprese? ... více v deníčku ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Ten chlap ani neví, co je heliocentrický orbit, a bude mi nadávat do magorů? Podle něj si židovští miliardáři vymysleli kometu aby nám vláda mohla sebrat svobodu a zbraně. No to mě poser!" ________ Přesně takhle si představuju kvalitní politickou satiru, která trefně parafrázuje momentální pandemickou krizi, vysmívá se všeobecnýmu společenskýmu diskurzu, a kritizuje zkorumpovanost vlád. Ačkoliv mohl režisér Adam McKay mnohem víc inovativně a provokativně využít samotnou premisu a celý snímek pojmout víc artově ve stylu 'Perfect sense' díky čemuž mohl líp atakovat divácký emoce, i tak je hvězdně obsazená tragikomedie 'Don't look up' neskutečně cynickou a výstižnou výpovědí o současný společnosti, post-faktický době, a celkově o tom, jak moc se naše civilizace topí ve sračkách. Můžete si totiž teoreticky vymyslet jakýkoliv nejšílenější apokalyptický scénář – smrtící virus [mrk mrk :)))], klimatickou změnu, anebo právě kometu o průměru devíti zkurvenejch kilometrů která se 100% pravděpodobností zasáhne planetu Zemi – závěr je vždycky stejnej: lidi tomu neuvěří, dokuď jim to nedá facku přes hubu...... Tudíž ono finální poselství by si měl k srdci vzít každý. Největší katastrofou doopravdy není živelná pohroma či jiná pomsta z dílny Matky přírody, ale lidská hloupost. Aneb když Leonardo DiCaprio uspořádá koncert kde Ariana Grande zpívá o tom, že jsme to všecko zesrali, obavy jsou zcela na místě. Yop, lidstvo je v piči...... PS: post-credit scény pobavily. ________ "Fakt chcete vědět, co se děje? Zjistili, že na tý kometě je hromada zlata, diamantů a vzácnýho matroše. Takže ji nechaj dopadnout na Zemi, aby pár zasranejch boháčů mohlo ještě víc zbohatnout!" ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • Timothée Chalamet (Quentin) původně neměl vůbec ve filmu mít dlouhé vlasy, ale když se natáčení zpozdilo a režisér Adam McKay ho viděl při hovoru na Zoomu s delšími vlasy, tak ho poprosil, aby se do natáčení nestříhal. (hansel97)
  • Mobilní telefon, který se ve filmu často objevuje hlavně v ruce Petera Isherwella (Marka Rylance), je již nevyráběný model Hydrogen One od firmy Red, která vyrábí profesionální digitální filmové kamery. (Hawaj)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama