Reklama

Reklama

Stín v oblacích

  • Nový Zéland Shadow in the Cloud (více)
Trailer 1

Dôstojníčka letectva Maude Garrettová dostane v auguste 1943 za úlohu previezť prísne tajné dokumenty z Aucklandu na Novom Zélande na Samou. Na leteckej základni sa stane svedkom nevysvetliteľného zmiznutia pracovníka, ktorý odbavuje batožinu, keď sa jej zrazu záhadne stratí priamo pred očami. Posádka lietadla privíta novú pilotku posmešne a s nedôverou, veď žena v takej dôležitej funkcii bola v tom čase veľkou výnimkou. Maude si všimne záhadného tvora, ktorý sa drží na spodnej strane krídla bombardéra, čo väčšina posádky odmieta a neuverí tomu ani vo chvíli, keď ho tiež uvidí na vlastné oči. Po štarte musia piloti riešiť sériu nečakaných problémov, ktoré korunuje rádiová správa, podľa ktorej Maude Garretová v skutočnosti neexistuje. Maude sa prizná, že je vydatá a na palubu nastúpila pod svojím rodným menom. To však je len začiatok desivého príbehu. Z diaľky sa už blížia nepriateľské japonské stíhačky a na palube lietadla začína útočiť podivný tvor podobný kryse či gremlinovi. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Ta holka má smůlu na role že to není normální. Co říci k filmu. Posádku letadla tvoří dementi co mají k ženám tolik úcty jako k psovi od souseda, nikdo z nich neumí přemýšlet jiným způsobem než "já a jenom já a rozhodně mi do toho nebude kecat ženská" a samozřejmě jsou to tupé hovada kterým prostě nevěříte že umí zapnout kávovar natož řídit letadlo. Chloe je čím dál hezčí a pokud se někdy dostane k lepší roli pod nějakým kvalitním projektem, mám pocit že by dokázala zahrát cokoliv. Tady bohužel opět narazila na špatný scénář, režii, produkci a studio. Příběh je plný hloupých sexistických dialogů, nudy a trapnosti a závěr tomu dodal smutný pohled na Hit Girl jak se snaží z této postavy ještě někde zatnout drápek. Abych se přiznal půlku děje jsem netušil proč se dějí některé věci a ke konci jsem totálně vypnul, proto třeba netuším kdo a proč v tom příběhu hrál jakou roli. Chtěl bych dát jednu za Chloe, protože se alespoň snažila v téhle zoufalosti o nějaký herecký výkon ale je to fakt hrozný filmový "Déčkový" paskvil. Ale jo, tu jednu dám. Alespoň ta Chloe si ji zaslouží. ()

Deyw

všechny recenze uživatele

Tvle tady je to tezky...krasne to vypada, ze zacatku cool hudba, roztomiloucka chloe a super "netopyr" gremlin..cool zacatek uveznena ve vezi a netopyr zjistovani, ale pak absolutne nehodici se hudba ke kazdy scene a takovy over the top az smesny veci tam to proste nicej..ten konec byl fajn ale zase takoivy trapny badass momenty ze si serve rukav a de na vec je proste nahovno nesedi mi to tam.. :( 2-3/5 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Čo má človek povedať o filme ako je "Shadow In The Cloud"? Povedal by som, že film má svoju zaujímavejšiu časť a potom príde určitý moment a celé sa to rozsype do blbosti úplne neuveriteľného kalibru. Myslím si, že prvých 51 minút filmu je spracovaných celkom dobre. V rámci svojho žánru ide o pozerateľné béčko, ktoré vyžaduje skutočne veľkú dávku hereckého talentu od Chloë Grace Moretz. A budem k nej férový, dala tu do toho maximum čo mohla. A vnútri toho spodného dela pôsobí veľmi uveriteľne. Nebudem riešiť skutočnosť, že tu máme gremlina, ktorý na ňu zaútočí. To si necháme na neskôr. Myslím si, že malo to stiesnenú atmosféru, ukazovalo to celkom aké mali chlapi z našej hrdinky pocity, a že sú to chlapi a okrem toho občas z toho cítiť aj určitú dávku nebezpečia. A keď sa niečo Chloe udeje, pôsobí to, že to skutočne bolí. Jediné čo ma trochu otravovalo bolo, že najprv nevie otvoriť kokpit a nikto ju nevie dostať von, no zrazu sa to tomu gremlinovi podarí ako keby to nič nebolo. Takže odhliadnuc od toho by som povedal, že film bol pozerateľný. V rámci žánru a s tým, že išlo o jasné béčko. No potom sa dozvieme cieľ jej misie a obsah balíka a okrem toho sa začne útok a Chloe z kokpitu vylezie von do vzduchu, aby ochránila svoj balík. A od toho momentu sa z filmu stáva stupidita non plus ultra. Neviem čo viac k tomu dodať. Proste absolútne neuveriteľné situácie, ktorým chýba akákoľvek uveriteľnosť alebo fyzika. Scénky kde Chloe vymrští explózia lietadla pod ňou ju vymrští naspäť do lietadla cez jedinú otvorenú dieru, alebo ide dole hlavou po lietadle a dokopy necíti absolútne žiadny tlak sú ukážkou toho ako blbý sa film stane. A teraz sa vráťme, k tomu gremlinovi. Úprimne, film ho absolútne nepotreboval. V ničom to nerobí film lepším. Možno vďaka tomu je úvod filmu trošku zaujímavejší, no potom sa tu ukáže len ako zbytočná vsuvka. Mohli sme mať ako nepriateľov len tie japonské lietadlá a bolo by to o niečo skutočnejšie. No miesto toho musíme mať ešte na konci ručný súboj medzi gremlinom a Chloe Grace Moretz. Nevymýšľam si. Proste absolútna stupidita, kde už nič nedáva zmysel. Takže už len z toho titulu nemôžem film odporúčať. Ale uznávam, miestami to vedelo pobaviť. Hodnotenie: D+ ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Kroutil sem vočima, ještě, že v tomhle případě byly kina zavřená, první půle ve stylu Ivánku kamaráde, kde stačil zvuk dialogů a na pozadí nehybný obrázek Chloe ksichtící se do kamery versus druhá půle naprosto infantilně-fantastická záchrana letadla jejich pár pasažérů před vážně myšlenou přerostlou corona mutací z Malajsie nebo co. Korektní doba nám dává nejen ve filmovém průjmyslu zabrat a tak nejen, že musí být obsaženy všechny možné rasy, odrudy, kmeny nejrůznějších xeno-fobo-homo a jiných edge současníků, též se můžeme těšit i na řadu nezničitelných ženských hrdinek, protože svět je tak macho a málo femi, chlapi sou svině a krom bílého výtoku jsou úplně k hovnu, navíc muži jakožto smradlavé a chlupaté opice nikdy nepochopí ženský jemnocit.. to se z toho chce jedné(omu) zvracet. ;) ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Chloë Grace Moretz vážně nikdy nedokážu brát vážně, působí na mě takovým směšným dojmem a tak tomu je i v Shadow in the Cloud. Moc jsem teda nepochopil proč se Shadow in the Cloud bere asi tak prvních 50 minut seriózně a pak náhle zničehonic přepne na směsici wtf momentů, působí to tak nerozhodně. Hodně supr byl nástup do letadla, kde se vulgárními předsudky opravdu nešetří. Náhodou ty wtf momenty byly docela dobrý a vtipný. Bál jsem se, že hned jak začaly skákat, že se to rapidně zhorší, ale spíše to film tak osvěžilo. Za zmínku z wtf momentů stojí scéna, kdy namísto kolíku/šroubu dá do západky Chloe svůj prst a pak je celá ujekaná z toho, že ho má zlomenej, zachraňování zásilky, jak se Chloe dostala do letadla, let s letadlem anebo finální fight s náležitým odpočinkem. Ještě nakonec bych pochválil dobrý soundtrack. Nevím, jestli bych film doporučil. Spíše asi jo, pokud se to nebere vážně, dá se u toho i zasmát. Jen škoda, že je vcelku zapomenutelný. VYHODNOCENÍ: KÉŽ BY TAKTO VYPADALO VÍCE FILMŮ O 2. SVĚTOVÉ VÁLCE! ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama