Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

maxi6 

všechny recenze uživatele

Rok po popravě skutečné vražedkyně Aileen Wuornos přišlo do kin filmové ztvárnění. V první chvíli nelze věřit svým očím, koho Theron vlastně hraje. Ano, je to ta zamaštěná hnusná holka se špeky a hrubým hlasem. Zombie. Zpackaný život v mládí ji nutil lidem vracet vše co zakusila. Opravdu silný zážitek, který se vryje do paměti na dlouho. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Strašně depresivní film o ženě, která se kvůli lásce propadne na samotné dno lidské existence. První vraždu člověk ještě pochopí, další už těžko a to i přesto, že ta žena byla psychicky na dně a její záchvaty zuřivosti byly zralé na léčení. Charlize Theron byla neuvěřitelná, všechna ta ocenění si plně zasloužila (já bych dala Oscara i maskérům). ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! Pro milovníka krásných žen není nic horšího, než vidět tohle. Z andílka Charlize se stalo koště, které rozmetá každičký život, co se mu přimotá pod nohy. A je vcelku jedno, jestli ten život miluje, nenávidí nebo od něho jen chce prachy. Z pohledu sympatií bych musel po Zrůdě hodit tuplovaný odpad a ještě se tomu odpadu omluvit, ale jinak film je to silně oslovující. Jen si tak říkám, že kdyby si všichni ti nadržení chlápci na Aileen nejdřív posvítili dálkovými světly, v životě by ji nemohli pustit do auta... ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se projeví v plné síle spojení slov "emocionální horská dráha". Hlavní postavu Aileen chvilku nenávidíte a hned s ní zase soucítíte. Začínající Petty Jenkins napsala perfektní scénář a překvapivě jej i velice dobře zrežírovala. Možná mi jen chyběla jistá větší syrovost, režisérka se bála zajít do detailů. Syrovost by totiž diváka naprosto vtáhla do děje a ona emocionální horská dráha by s ním pořádně zaházela. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tejto chladnej a špinavej drámej prospieva, že sa hlavnej úlohy zvrátenej vrahyne zhostila Charlize Theron, ktorá hereckým výkonom excelovala a vytiahla ho z vôd rutinných a nezáživných drám. Film, ktorý vás načisto vyburcuje svojou otvorenosťou a zúfalstvom, do ktorého hlavná hrdinka spadá bez toho, aby si to uvedomovala. Brilantný scenár a vynikajúca Christina Ricci. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Film se odehrává v období vraždění a následného zatčení Aileen Carol Wuornos (Charlize Theron), tj. do roku 1991. Přesto se v něm ubjevují policejní vozy Ford Victoria Crown, které automobilka Ford do verze Police upravovala až od roku 1992. (dydy79)
  • Film je natočený podle skutečných událostí a kvůli lepšímu ztvárnění své reálné předlohy přibrala Charlize Theron 30 liber a Christina Ricci 10. (imro)
  • Režisérka Patty Jenkins si sama písala aj scenár a zvládla to za 7 týždňov. (Smok)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama