Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Na režisérovi a hercích záleží!!! Leon je podobně prostinký příběh, ale vznikl z něj nádherný film. Tohle je klišé na klišé s hloupými dialogy ( ke konci už jsem se musel uchechtávat - "když ho zabiješ, budeš jako on" a podobně ) a když už máte problém věřit i Morganu Freemanoi jeho repliky, je to špatné. Emoce nula, obličej Jeta li nestačí a neustálá propagace rodinných hodnot je na zabití. Efektní formální hrátky při bitkách mě obvykle nechávají chladným, stejně tak v tomto případě. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Dannyho predchádzala povesť výborného filmu, ktorý vracia Bessona-scenáristu do prvej ligy. Príbeh o človeku – psovi v podaní majstra wushu, s choreografiou Yuen Wo Pinga, za účasti Morgana Freemana, Boba Hoskinsa a Massive Attack je zaisto zaujímavým námetom na spracovanie. Horšie je to s výsledkom. Film napriek výbornému scenáru zhadzuje očividná snaha o fincherovsko – ritchieovskú formálnu stránku za zachovania bessonovského feelingu komornej drámy na pozadí akčnej rezanice, pretože ide len o nedfunkčný pokus o takúto syntézu. Hercov treba pochváliť; Jet Li vo svojom asi prvom neázijskom filme, kde mu to naozaj „hraje“, Bob Hoskins si strihol „dobrosrdečného“ strýčkovského gangstra s príšerným prízvukom a Freeman odviedol svoj štandard múdreho starca. Pokiaľ ide o akčné scény, sú dobré, ale to čo som nedávno videl predvádzať Jeta zamladi na wushu súťažiach sa s tým nedá porovnávať a jeho potenciál mohol byť využitý i lepšie. Na záver už len nemá otázka: prečo Besson nezobral prvý scenár ktorý od Messengera stojí za to a neukázal nám Leona pre nové tisícročie? Prečo film nerežíroval sám, keď ide o príbeh, ktorý si pýta práve prístup tohto majstra tak ako ho predviedol v Léonovi či Nikite ? Odpoveď sa už asi nedozvieme, Dannyho však odporúčam. 7/10 ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Lucu, na rovinu, už ne. Už prostě ne! Těžko říct, jaký vnější impulz překlopil Luca Bessona z nadprůměrného scénáristy a vynikajícího režiséra do polohy vymazaného scénaristy a úspěšného, leč niktrak zajímavého producenta. Možná, že mým francouzským vrstevníkům i na několikátý pokus stačí scénář jakoby vypadnutý z pera dvanáctiletého autora, kameramanská hra na filtrovanou a choreograficky dobré kontaktní souboje, ale já už se začínám povážlivě nudit. Navzdory českému názvu je ten film zcela spoutám v řetězech z konvencí a klišé. Není ani drsný, ani moc dojemný, režisérsky bez nápadu a o hereckých výkonech raději pomlčet - lepší jsou k vidění na místní základce v rámci vánoční besídky, pominu-li Freemana, hrajícího ovšem UŽ ZASE citlivého mentora...Utržený ze řetězu je tak či tak vcelku dobrou, ale naprostý zbytečnou filmovou potravou, jíž francouzský mladý divák už uvykl; stejně jako my Češi stále rádi baštíme naše domácí komedie. 50% P.S. pro zvukaře - nemyslíte že náraz náklaďáku do limuzíny by zasloužil nějaký adekvátní zvukový efekt, namísto jakéhosi sotva slyšitelného ťuknutí? ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Skuste zmiesat zemiakovu dobre vonajucu polievku s ladovo studenou vanilkovou zmrzlinou...Ze nechuti?! samozrejme, pretoze zmrzlina sa v okamziku roztopi a o chuti polievky netreba ani pisat...presna tak tento film vnimam aj ja...uplne nefungujuci miš-maš Jet-liovskej (no-blood) akcie s velmi vazne tvariacou sa dramou. Mne z toho vysiel jeden velmi neprijemne chutiaci kucharsky pokus... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, velmi zdařile kombinující gangsterský film s kýčovitým dojákem, střižený arénovou akčárnou jako od Van Damma z konce 80. let. Těžko tomu podle popisu věřit, ale díky solidní režii a dobrým hercům tenhle guláš opravdu funguje. Pohádková jednoduchost vůbec nevadí, ba právě naopak. Besson už by mohl zase něco natočit sám... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně bitky v supermarketu lze v pozadí zahlédnout producenta a scenáristu filmu Luca Bessona, který ten den právě přišel navšívit natáčení. (NIRO)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama