Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Je to od Lynche,tak je to v červených číslech.Kdyby tohle režíroval někdo neznámej,tak se to dostane do top nejhorších filmů všech dob.Dobře,viděla jsem jen 20 minut,ale kdo by to moh dokoukat celý? Hvězdičku dávám za ten nápad používat umělej smích v nevhodných dobách a odebírám za pokus ve mě najít intelektuála a za otřesný herecký výkony.Naomi měla tak hrozný líčení,že z dálky připomínala králíka! ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobně si to ani nezaslouží pozornost. Možná to poukazuje na sitcomy, který falešnym smíchem připomínají svym hloupym divákům, aby nezapomněli, že koukají na něco zabavného. Když však slyšim ten smích publika v Rabbits, tak mam pocit, jakoby se mi skrz něj vysmíval sám Lynch, že se na tenhle random generátor slov dívám. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Geniální absurdita či debilita na n-tou? Těžko říci, ale to již u tvorby Davida Lynche těžko někoho překvapí. Tři herci v maskách, jedno apartmá, jeden statický záběr, atmosférická hudba, frenetický smích publika, minimum dialogů a pár zvuků na pozadí. Toť vše. Podstatné však je, že se u toho člověk "pobaví" více než-li u většiny klasických komediálních seriálů. A Naomi Watts je tu obvzláště k nakousnutí. ()

PetrVabruscak

všechny recenze uživatele

Co je to vlastně sitcom? To je přeci smršť suchých hlášek, pod které se pouští umělý smích nebo potlesk, aby lidi věděli, kdy se mají smát. Když se takový sitcom natočí jako zpomalený film, tak nás jen prázdnota může naplňovat a umělý smích děsit. Možná nás děsí skutečnost, že takové médium jako televize dokáže ovlivňovat naše nálady, chování a rozhodování. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jeden statický záběr do místnosti, tři herci s maskou králíka na hlavě situování v miniseriálu, který se tváří jako klasická veselá soup opera, tichá, znepokojující hudba, absurdní (nebo ne?) dialogy, ze kterých si můžete poskládat co chcete, jisté je jen to, že něco je zatraceně špatně, že se děje něco temného (až se to stane, poznáte to), že se něco stalo ten samý den v přístavu (byla u toho Jane), když pršelo, dále to že prší stále, že ten den byla Suzzie někde (ale kde a co tam dělala neřekne) a Jack má tajemství a z nějakého důvodu strach z telefonů a návštěv. Lynch je prostě neuvěřitelně schopný hypnotizér. Nikoho jiného, kdo by natočil tři dospělé lidi hrající si na králíky, plácající nesmysly a skrývající děsivé tajemství, TAK, že z toho jde hrůza neznám. Klobouk dolů. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Celý film je snímaný statickou kamerou, okrem jedného záberu na zvoniaci telefón. (ČSFD)
  • Psychologové na Univerzitě Britské Kolumbie používají Rabbits jako spouštěč existenciální krize u jejich výzkumných subjektů. (Mitin)

Reklama

Reklama