Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

6. října roku 1973 vypukla jomkipurská válka, když arabské země vedené Egyptem a Sýrií zahájily překvapivý útok a téměř porazily Izrael. Příběh je vyprávěn z pohledu tří postav, které se ocitly uprostřed této válečné smršti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

mira007 

všechny recenze uživatele

Izraelský válečný seriál reflektující jomkipurskou válku z roku 1973, což byl nejlépe připravený pokus arabských zemí zničit Izrael , který byl tak překvapivý, že se jim to málem i povedlo. Tento seriál sleduje válku skrz několik postav posádky tanku a dvou členů odposlouchávací jednotky. Dobře namíchaný koktejl se zajímavými vykreslenými figurami ( nakonec se mojím největším oblíbencem stala zprvu nepříjemná hysterka, kterou jsem pracovně nazval izraelský Jan Cina s brýlemi ) Poslední dva díly trochu ztratí na tempu, ale zase se po hodně dlouhé době jedná o čistě válečný film s tankovými bitvami, což už se dnes vidí jen v ruských filmech z druhé světové. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Dokonale vykreslené charaktery a válka v celé své nahotě. Těšila jsem se na každý díl a na každou postavu, ať už ve stresu a napětí vyčnívala nebo selhávala. Všechny byly lidské, stejně jako válka nelidská, špinavá a únavná. Snad jedině konec byl takový příliš otevřený, ale nejspíš aby mohlo být pokračování. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Famózní začátek minisérie bohužel postupem času vyčpěl. V prvním díle je totiž parádní tanková "přestřelka". Takové scény se už bohužel ve filmu neopakují. Respektive se opakují, ale už nemají takovou dynamiku a sílu. I tak ale hodně zajímavé, jak Izraelci čelili obrovské přesile. Rozpočet oproti západním produkcím není kdo ví jaký, ale i tak zmíněná scéna z úvodu, i přes slabší efekty, působila skvěle. Ke konci, kdy akční scény už tak silné nebyly, divák ale tu slabou technickou stránku vnímá víc. Pokud by vznikla další řada s pokračováním války, bude to asi zbytečné, hlavně akční a s většinou jiných postav, protože osudy většiny se ukončily. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Šialene nesympatické postavy v príbehu, ktorý sa po dvoch celkom dynamických a napínavých epizódach rozgebrí na otravne ukecanú a ufňukanú soap operu, dokonca aj počas tej veľkej tankovej bitky v záverečných dvoch častiach sa vyskytujú scény typu "sýrske tanky už sú za tamtým hrebeňom, poďme si oddýchnuť od nosenia munície do tanku a porozprávajme si dojímavé príbehy z detstva". ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na politiku jsou válečné úspěchy Izraele rozhodně hodny velkého obdivu. Také je důležitý fakt, že několik dekád neustálých konfliktů velmi poznamenalo a změnilo izraelskou společnost. Na tento seriál jsem se opravdu velmi těšil. Přibližuje dílčí epizody z Golanské fronty Jomkipurské války. U bojových záběrů je i s citelně malým rozpočtem a výpravu odvedena velmi dobrá práce. Seriál sráží nesympatické postavy. Hysterický rozvědčík co furt tahá ježka a hysterický velitel tanku, co furt tahá mrtvého velitele, tak ti mě často dokonce velmi srali. A to je kámen úrazu. Tyto nesympatické postavy ještě více umiňují nezáživnost scén, kde se řeší jejich osobní věci. Navíc je řeší jen nudnýma kecama. Tedy 5 minut akce a napětí střídá 12 minut útrpného nezáživného žvanění. Škoda… 3,5* ()

Galerie (104)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku epizody hraje píseň „Ashlayot“ od Nissima Sarussiho. (Duoscop)
  • Když je Avinoamem (Shahar Taboch) s Yoavem (Aviv Alush) u zastávky, tak má v některých záběrech vojenské známky pod tričkem a v některých na něm. (Duoscop)
  • Když se Dafne (Joy Rieger) vrátí na základnu, tak se jí během rozhovoru s Tamirem (Tom Avni) mění účes. (Duoscop)

Reklama

Reklama