Reklama

Reklama

Ve ztřeštěné komedii se Mike Myers představuje jako guru Pitka, Američan vychovaný indickými guruy (Ben Kingsley a Omid Djalili), který se vrací do Spojených států, aby zde rozjel byznys osobního kouče v oblasti mezilidských vztahů. Jeho neortodoxní metody jsou však vystaveny zkoušce poté, co musí urovnat milostné lapálie a následný profesní kiks slavného hokejisty (Romany Malco), kterého opustila žena kvůli úhlavnímu sokovi, sportovci jménem Jacques Grande (Justin Timberlake). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to je strašná ptákovina a hodně vtipů zde je trapná, ale některé jsou prostě dobré a já jsem se u filmu zasmál, což se mi u opravdu špatné komedie většinou nestává. Tady jsem se bavil a jen zíral na to, jaké nápady tvůrci měli, nemluvě o tom, do čeho se někteří herci nechali nahnat. Blbé, ale dobře blbé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Daj si odchod. Aj s tým vankúšom.“ Nechcem nikoho uraziť, ale keď toto uvidí 87-ročný Slovák, veľký fanúšik verejnoprávnej televízie, bude zhrozený z bahna, do ktorého svet upadol a začne hlásať o konci sveta. Čo sa mňa týka, je to presne ten typ maniakálnej komédie, akú chcem vidieť s Mikeom Myersom. Ale hral aj v lepších. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mike Myers má prostě jeden způsob hraní a ten už asi nikdy nezmění. Docela jsem se bavil, bál jsem se, že to bude větší kravina. I tak je to pochopitelně slabota. Je prostě neuvěřitelné, že dokáže ve svých filmech používat stále dokola stejné vtipy! Vše, co je v Love Guru už bylo k vidění jinde. Často dokonce doslova odkazuje k vlastním filmům, viz poslouchání Bohemian Rhapsody v autě jako ve Wayne's World nebo rozhovory s liliputem jako v Austinu Powersovi. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je paródia, nie bežná komédia. Občas to bolo ozaj trefné, občas to ozaj pobavilo, no malo to veľa trápnych a nudných momentov. Samotný dej pôsobil ako bez vedenia, Bollywood schytal, ale miestami to ozaj preháňali. Dlhé to nie je, tak keď sa nudíte, tak vám to deň nepokazí, ale ani veľmi nezlepší. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mike Myers tentokrát nechal bondovky stranou a zaměřil se na Bollywoodskou kinematografii. Jen škoda, že veškeré narážky na indickou kinematografii omezil na pouhou jednu snovou sekvenci natočenou ve stylu bollywoodského muzikálu a na orientální kostýmy. Jeho indický guru lásky Pitka je stejně ztřeštěný jako postava agenta Austina Powerse, bohužel už ne tak vtipný. To, že si Myers libuje v záchodovém humoru a sexuálních narážek trousí více než nadržený středoškolák, je všem dobře známo. Jenže zatímco v bondovské parodické sérii se mu většinou dařilo balancovat na hranici mezi dobrým humorem a infantilními trapárnami, tak v Učiteli lásky více jak polovina vtipů nefunguje tak, jak by měla, což je u komedie dost závažný problém. Netvrdím, že jsem se nebavil, film naopak dobře odsýpal, ale těch trapných momentů a nefungujících vtipů tam prostě bylo až moc na to, abych mohl Učitele lásky označit za fungující komedii. Dalším problémem tohoto indického pošuka je fakt, že není obklopen tolika zajímavými postavami, jako tomu bylo u Powerse a guru Pitka sám o sobě není tak zábavnou postavou, aby utáhl celý film. Je sice fakt, že Ben Kingsley se na svém cameu dokonale vyřádil a dokázal rozesmát i prostřednictvím naprosto pitomého vtipu (jeho mimika je úžasná) a Verne Troyer opět nezklamal, ale třeba taková postava Justina Timberlakea je dost nevyužitá a Jessica Alba...na tu se prostě jen dobře kouká. Tenhle film se Myersovi moc nepovedl, není to sice taková příšernost, jako byl Kocour nebo jeho role v Letušce 1. třídy, ale s takovým castingem to mohl dopadnout o mnoho lépe. A ano, i tady má Myers pár hudebních čísel. Bohužel. 40% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Snímek se umístil na 3. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)
  • Ve filmu se ve finále NHL o Stanleyův pohár setkávají týmy Toronto Maple Leafs a Los Angeles Kings. Ve skutečnosti se však tyto kluby ve finále nikdy nesetkaly. (Lembi4)
  • Rob Blake, který ve filmu srazí loktem hokejistu Darrena Roanoka (Romany Malco), v roce 2008 opravdu za Los Angeles Kings skutečně hrál. (Lembi4)

Související novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama