Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

John Woo v Hollywoodu natočil jen jeden lepší film - a to Tváří v tvář. Jeho druhý společný projekt s Johnem Travoltou je také vynikající, ale ne dokonalý. Woo by se měl zamyslet a natočit více filmů s Travoltou. To mu jde. Zlomený šíp je klasický nadprůměrný akční thriller. Nedosahuje ani průměrnosti, ale ani dokonalosti. Proto nadprůměrné hodnocení. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Asi všichni se shodneme na tom, že obsazení nevýrazného Slatera nebylo nejšťastnější a postava Samanthy Mathis tam je jen aby si Slater měl s kým povídat, jinak jde ale o perfektní akční snímek nebo spíš velkofilm. Narozdíl od řady dnešních akčních filmů zapojíte při počítání akčních scén i víc než dva prsty a akce má skvělou choreografii, je přehledná a maximálně efektně nasnímaná, jak je u Johna Woo zvykem. Tomu sice nevyšla chemie ústředního mužského tandemu tak jako v jeho hongkongských opusech a samozřejmě musel razantně ubrat i na krvavosti, ale naštěstí to trochu zaniká v hluku explozí celkem čtyř helikoptér, jednoho vlaku, jedné B1 a jedné atomové bomby. Graham Yost napsal po Nebezpečné rychlosti další kvalitní a třaskavý, byť ne tak originální akční scénář a z provařeného únosu atomovky vytlačil maximum. A Travolta předvedl jednoho z nejlepších padouchů dekády. K tomu Zimmerova hudba... Každého burana, který dal Operaci Zlomený šíp méně než čtyři hvězdičky, bych připoutal do křesla a pustil mu Peacemakera. A pak znova. A znova... P.S.: Harry Knowles pojmenoval svůj web Ain´t it cool po Travoltově hlášce z tohoto filmu. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ano, na to že na režisérskej stoličke sedí John Woo je to slabé.Herecké obsadenie, akcie a aj ta hudba sú v pohode, ale ten scenár je hrozný.Ešte že ten film zachraňuje svižné tempo, pri ktorom sa moc nedá nudiť, ale inak je to slabý americký film, kde majú hlavný hrdinovia kopec šťastia a podobne.Však to poznáte. 60% - 3* ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Rope-A-Dope [5:04] ,2. The Bomber [2:31] ,3. Going to War/Fire in a Brooklyn Theater [6:30] ,4. The Pentagon Unused [1:16] ,5. The Search/Broken Arrow [2:42] ,6. Desert Dawn [3:40] ,7. Day Search [1:28] ,8. Right Down There [3:26] ,9. Something's Coming [3:50] ,10. 10,000 Years [2:15] ,11. Humvee Chase [4:54] ,12. Mine Shaft 1 [1:53] ,13. Mine Shaft 2 [5:49], ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Reklama na Volvo proběhla, radiaci detekující motýlci poletují a až Slater uplatní telepatické schopnosti, slunný jihozápad bude zachráněn - takže by mohli být všichni spokojení, …kromě mě. Lze vidět, že všechny producentské peníze neproletěly komínem, ale o to je výsledek žalostnější. Šest vagónů klišé, jen pro efekt točené akční scény topící se v marastu stupidity a teatrální Travolta, užívající pro své role záporáků pořád stejných hereckých postupů. Woo se zase jednou marně snaží předstírat, že jeho akční film je něco víc, což bych přirovnal k manželce předstírající orgasmus, zatímco její druh je už otočený na bok a spí.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

Reklama

Reklama