Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Biely lotos HBO z dielne vynikajúceho scenáristu, režiséra a showrunnera Mikea Whitea  ponúkla tak prenikavý pohľad pod pozlátko luxusného havajského letoviska, že si nečakane vynútila druhú sériu. Osobití hostia a vskutku zaujímavý personál počas jediného týždňa presvedčil televíznych divákov, že dokonalosť turistov, široký úsmev zamestnancov aj idylickosť prepychového rezortu je úplná ilúzia. Teraz čakajte úplne nové tváre (až na citovú vydieračku Tanyu v podaní vynikajúcej Jennifer Coolidge) a inú destináciu, Sicíliu. Dej sa bude skôr než o dynamiku medzi „pánmi“ a „sluhami“ opierať o mýtus maskulinity a feminity a o motív žiarlivosti. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, jak to White dělá, ale aniž bych věděl, že má být druhá série, říkal jsem si, že to půjde do kopru... ale ne. White dokazuje své mistrovství na poli moderního antického dramatu znovu a opět a nyní i v kulisách právě takové Itálie. Nevěřil bych, že bych to v tomto konceptu řekl, ale ať tohle nikdy neskončí. ()

k212 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada se zaměřuje více na jednotlivé charaktery hotelových hostů a dává jim větší prostor (v zásadě sledujeme tři skupiny), i proto je možné si zde najít postavy pro exkurz do jejich duše. Vedle toho však White ukrajuje značný kus sociálního vhledu na Sicílii a hodně ořezává pohled z druhé strany (tedy personálu hotelu) a nahrazuje ho pohledem dvou eurokámošek. Kriminální dějová linie je trochu nadnesená, nicméně její závěr velmi černohumorně povedený! Navíc díky ústřední čtveřici prokreslených amerických zbohatlíků se nám satira přelévá do vod cynismu. Za mě rozhodně palec nahoru, i když je to na úkor komediálních situací. Obsazení je skvělé, italština dodává jiskru, hudba báječná! Pro mě osobně je druhá série lepší, než ta první! 90% ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série jednoznačně převyšuje tu 1.! Nejen ještě lépe napsanými postavami, ale i dějem a napětím, které se především ve druhé polovině série dalo krájet jak porce jehněčího. Sicílie je naprosto nádherný kus krajiny, kamera byla naprosto DOKONALÁ, je slast pro oči dívat se na každý záběr - tak dobrou práci s kamerou jsem už hodně dlouho neviděl. Herecké obsazení je úchvatné, herci předvedli skvělé divadlo, jako fakt respekt všem zúčastněným, hlavně finále této řady je naprosto skvělé a tak dobře zakončit příběh jsem též dlouho nikde neviděl, většinou to jsou otevřené konce bez hlavy a paty. 2. sérii tak mohu jednoznačně doporučit, dokonce bych jí nováčkům doporučil více než tu 1., ale i ta stojí za to. Jsem zvědavý, co si pro nás Mike White a spol. připraví do 3. série, která bude mít fakt těžký úkol - překonat skvělou druhou řadu. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší zážitek, než jinak s vynikajícího Trojúhelníku smutku. Mistrovské dílo, které nemá momentálně v současné seriálové tvorbě konkurenci. Herecky do poslední postavy skvěle “nacastované” a zahrané ( Jennifer Coolidge je na všechny ceny co lze pobrat ), scénář nemá snad jediné hluché místo a ty dialogy... Formálně uhrančivé, režijně soustředěné. Mlaskal jsem blahem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série měla atraktivnější prostředí Hawaie, tedy né že by Sicilíe nebyla krásná, ale ta hawajská exotika měla svůj půvab, ale musím říct, že druhá série má naopak zajímavější postavy, lépe vyhrocenější zápletky a celkově mě bavila o chlup více. Ze známých tváří potěší Theo James, Aubrey Plaza a návrat Jennifer Coolidge. Simona Tabasco v roli šlapky instant crush a za největšího sympaťáka je tu Will Sharpe, kterého mi bylo celkem líto. Ten jejich vztah byl celkem dost toxic. Na postavách tu divákovi opravdu záleží, jejich vývoj a jejich vztahy jsou velmi dobře scénaristicky napsané, úvodní znělku první sérii nesnášíte a poté ji milujete a závěrečnéj zvrat je opravdu víc než povedený. Velmi zábavná,chytlavá a návyková věc, jsem rád, že jsem tomu dal šanci. 8/10. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (8)

  • Členové štábu a herci si po dobu natáčení stěžovali na opakující se noční můry. Zdálo se jim o holohlavém muži, který je pozoruje zpoza jejich postelí při spaní. (raininface)
  • Veštkyňa hovorí: "La pazzia ti porterà al suicidio," čo znamená "Šialenstvo ťa dovedie k samovražde." (molcan2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama