Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Luxusná akcia, ktorá nenudí, ale v záverečnom finále ešte viac pridáva grády. Chow Yun-Fat a Tony Leung nie lenže predvádzajú dokonalé akčné scény, ale okrem nábojov vypúšťajú aj fajn hlášky a to z nich robí perfektné duo. John Woo a jeho perfektné spomalovacie akcie nemajú chybu, nenudia, majú nápady a hlavne zaberajú väčšinu času! 85% - 4* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +příběh, děj, masakr, Tony Leung -hudba, která mi trhala uši/// Přiznám se, že na toto dílko jsem se velice těšil, DVD se mi už doma válí přes 2 měsíce. Prvně jsem však mrknu na trailer a byl jsem, jak to říct "nenadšen". Avšak když jsem pustil film, byl jsem hned vtáhnut do děje a hlavně do dobře prokresleného příběhu, plného zajímavých charakterových postav. Jen si tak říkám, že tady chcíplo víc komparsistů, než v kdejakém válečném filmu :-) Po stránce akční je to špiča, takže jediné proč nedávám plnej počet je odrazující hudba, vysoké tóny to mi fakt nesedlo, hlavně na první polovině je to znát, potom už jsem si zvykl. Ale jinak film je výborný a dodnes nepřekonaný (tedy alespoň v počtu mrtvej za minutu)/// Celkem 80%/// Podruhé viděno 7.7.2021 na DVD. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když jsem všude četl samé superlativy na tenhle Wooův akční nářez, nevěřil jsem, že to může být skutečně tak dobré, ale opak je více než pravda. Veškeré akční scény mají neuvěřitelně propracovanou choreografii, kterou snad v žádném jiném akčňáku neuvidíte. Osobním vrcholem tohoto snímku je téměř čtyři minuty trvající akční scéna bez jediného střihu!!! To jsem v žádném jiném podobném snímku doposud neviděl. Umírají zde absolutně všichni od policistů přes nevinné občany až po gangstery a příslušníky triád. Krví a kulkami se opravdu nešetří. Yun-Fat Chow je skvělý herec o tom už mě přesvědčil ve Vězení v plamenech a společně s Tonym Leung Chiu Waiem vytvořili báječnou dvojici. Pokud chce někdo vidět vytříbenou akční jízdu se špičkovými akčními scénami a dokonale propracovanou choreografií, nemohu doporučit lepší možnost výběru............ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co Hard Boiled ztrácí na komplexnosti příběhu a spletitosti vztahů mezi postavami (kvůli obojímu si pusťte raději Killera), dohání mistrovskou instrumentací akčních scén. Hlavními nástroji při hraní zdejších skladeb pro větší orchestry jsou rychlopalné zbraně, brokovnice a pěsti (málokdo dokázal kombinovat akční gangsterku s filmem o bojovém umění s nenuceností Johna Woo). Tempo je bezchybně vybalancované díky střídání pomalejších scén s hitchcockovsky budovaným napětím (náznaky, výměny pohledů, blížící se nebezpečí) a divoké akce s vlastními vývojovými vzorci (nejpřímočařejší je akce finální, připomínající videohru), rytmizované zpomalenými záběry, detaily tváří, občasným humorem nebo „uměleckými“ zastaveními v podobě stříkanců rudé krve na bílém pozadí jako od Argenta (než protagonistu zasáhne sprška krve, prostě se musí obalit v mouce). Aby hráči nepřestali být cool a nevypadli z rytmu, o to zde běží v prvé řadě. Všechny druhy logiky jsou nekompromisně podřízeny akční stylizaci. Sóla zpravidla obstarává Chow Yun-Fat s párátkem v puse a minimálně jednou zbraní v ruce. Hard Boiled je nicméně v melodramatické tradici heroic bloodshet (resp. Melvillových gangsterek, resp. westernů) duetový film o heterosexuálním chlapském přátelství založeném na respektu a cti. Ženy jsou zde pouze od toho, aby s vyděšeným výrazem poslouchali poezii krve a pohybu, kterou muži recitují. Sice při ní zemře pár stovek lidí, ale svou rytmickou vyvážeností bez jediného falešného tónu dokáže taky povznést. 90% Zajímavé komentáře: Amarcord_1, Divočák, Fr, arkie ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Typický John Woo,každý režisér má svůj styl a možná proto mě jeho filmy až tak moc nedostávají. První dvě akční scény byly docela dobré. V první půlce se dočkáme tolika zpomalovaček,že jsem u toho málem začal usínat,nemusím vidět skoro každou mrtvolu hodinu padat na zem. Ve druhé půlce sice jich tolik není,film tak vypadá nevyváženě. Zase před kameru strká tolik komparzistů,aby byl co nejvyší počet mrtvých,Choze napsal 230,v zajímavostech je zase 307,to jsou hezká čísla v akčních filmech,ale co z toho,když pokud filmem je smysl zabijení,má to nějak vypadat,ne hodit do záběrů deset pobíhající asiajatů,aby hodinu padali na zem nebo sobou hodili ve vteřině na zem. Mě tohle prostě nestačí,zpomalovačka,abych byl dojat,při výrazu hlavních hrdinů. Osobně ani Yun-Fat Chowa nemusím,takže je možné,že na film se mi kvůli němu nedívalo dobře. Bohužel,Hard Boiled bylo pro mě obrovksé zklamání. V traileru je dokonce drze napsáno. John Woo je Bůh,jsem rád tedy rád,že jsem atejista. Hard Boiled je lepší než tucet životů. Jsem rád,že jsem ztratil asi jen dvě hodiny a ne jeden život. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • V menší roli rádce hlavního hrdiny se objeví sám John Woo. (Chrustyn)
  • Větší část scénáře byla přepsána týden před začátkem natáčení. Původně měl v příběhu figurovat muž, který plnil dětskou výživu jedem (proto se také druhá polovina filmu odehrává v nemocnici). (HellFire)
  • Hodně Tequilových manýrů (jako hraní na klarinet) bylo převzato od skutečného policajta, se kterým John Woo film konzultoval. Láska k jazzu pak od samotného Woo. (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama