Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Se vzrůstem kvantity vystřílených nábojnic mírně narostla i stopáž, ale nikoliv ve prospěch dalšího vztahového dramatu, nýbrž k tomu, pro co Wooa zbožňuje půl planety. Krvavý balet, kořeněnými heroickými gesty, formálně rámovanými efektními zpomalovačkami a vodotrysky krve, oproti prvnímu dílu působí jako nemilosrdná palba z pozice ‚Dual-Berreta‘, jež pro příští generace definuje střílející modlu Chow Yun-Fata a režisérovi konečně ukončí ‚stylistickou rozcvičku‘ pro další opusy. 4 a ½. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když to tady tak čtu, přijde mi, že většina uživatelů má pojem "akční film" spojen spíše s "nudným obyčejným filmem, který má akční závěrečnou desetiminutovku". Ano, je to tak, protože Lepší zítřky 2 nabízejí cca 2 akční scény pokud nepočítám posledních 10 minut. To je podle váš hnedka největší akční pecka? Tak to jen smutně kroutím hlavou, protože takový Hard Boiled byl tak 5x akčnější a zábavnější, než tohle vynucené pokračování (nebo snad bylo jednovaječné dvojče zamýšleno už v jedničce? Aspoň jsem se hodně zasmál:)). Jedničku jsem viděl cca 2 roky zpět a zanechala ve mě slabé pocity a dvojka je na tom velmi podobně. Yun Fat Chow opět mezi postavami vede, ale tentokrát to i přes tu podobnost není takový ultimátní bourák s rozstříleným hrudníkem... Woo opět nemění zásobníky a zbraně zahazuje jen aby předvedl další kousky,co má nabalené na vestě, ale jinak předvedl minimum ze svých kvalit. Bohužel posledních 10 minut krvavé lázně opravdu nedělá celý film a další přeceňovaný HK biják za mnou....Tak třeba příště... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Lepšího zítřku" má opět neskutečný tah na branku, leč v samotném závěru počet mrtvol, vyrobených třemi statečnými, přece jenom maličko přesáhne onu pomyslnou hranici, kterou jsem ochotná v rámci žánru akceptovat bez mrknutí oka - i když je mi jasné, že právě takové finále je očekávané a vyžadované. První film mě jako celek zasáhl víc: 3,5* ... prozatím ... ale to nic nemění na tom, že John Woo je borec - Yun-Fat Chow samozřejmě rovněž . ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo to vyskúšal a zistil, že by to chcelo asi aj troška hutnejší príbeh, ktorý mi však v jednotke nechýbal a dvojke mierne uberá na atraktívnosti. Týmpádom sme aj ukrátení o Chowovu postavu, tentokrát Ken, čo je najväčšia škoda. Inak ide však o ďalšiu zbesilú pecku, ktorej podobnosti už (asi) odzvonilo. 80%. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

S Lepším zítřkem 2 jsem měl už od začátku úplně stejný problém jako s prvním dílem. Perfektní přestřelky, ale ten příběh... A jakkoliv už jsem u jedničky znuděně trpěl u přehrávajích herců a patetických dialogů, jedno se jí rozhodně nechat muselo - scénář měl pevnou strukturu a nebyl zbytečně roztahaný na několik dějových linií. Předimenzovanost hereckých projevů, stejně jako další nedostatek v podobě značně nečistého obrazu, se sice ve dvojce podařilo autorům částečně odstranit, ale k hongkongské příběhové linii přibyla americká, nakupili se nové postavy a navíc se scénarita musel potýkat s problémem, že postava populárního Chow Yun-Fata už od konce prvního dílu vesele čuchala ke kytkám. Režisér se ale naštěstí nebojí nechat v klidu umírat i hlavní postavy, čímž se děj opět zpřehledňuje a jelikož se tak děje v efektních přestřelkách, nedělá vám větší problém mu těch pár vad na kráse zase odpustit. V součtu se tak celý film tváří na čisté 4 hvězdičky, ale v momentu, kdy se rozjede finální MEGApřestřelka, vás Woo nekompromisně usadí s otevřenou pusou na zadek a nenechá vydechnout až do závěrečných titulků. A pokud jsem u jedničky za ten konec o jednu hvězdu zvedal, musím tak tady udělat klidně i dvakrát. Ještě že mi na to už nestačí hvězdičky:). Update 30.12.2007 Tak po druhém shlédnutí bohužel i závěrečné přestřelka výrazně ztrácí na WOW efektu a já musím jít s hodnocením nemilosrdně dolů. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Film byl proslulý kaskadérskými nehodami. Chow Yun-Fat (Ken Gor) byl téměř vyhozen do povětří, když výbuch za dveřmi sídla byl silnější, než se očekávalo. Herec si při tom spálil některé vlasy. Záběr ve filmu je jeho skutečnou reakcí. Režisér Ronny Yu ve filmu dělal kaskadéra ve scéně ve skladu. Vykroutil si záda poté, co uklouzl na vodní louži, když nesl herce Deana Sheka (Johnny Lung). Pak kaskadér, který zaskakoval za Leslieho Cheunga (Kit) ve scéně, kdy provádí skok na motorový člun, dopadl špatně a zlomil si nohu. (tequilla)
  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama