Reklama

Reklama

Zloději

  • Hongkong Zong heng si hai (více)

Obsahy(1)

Trojice špičkových zlodějů Joe (CHOW YUN-FAT), Jim a Sherry se živí krádežemi vzácných uměleckých děl. Užívají si luxusu, ale jen do chvíle, kdy dostanou za úkol ukrást z dokonale střežený vzácný obraz od Modiglianiho. Situace se jim vymkne z rukou a během riskantní akce je Joe smrtelně zraněn. Svou smrt však přežije a vrací se s myšlenkou na loupež století a ďábelskou pomstu v jednom. Režisér John Woo ve své akční komedii dokazuje, že dobře střílet se dá i z invalidního vozíku, s výbušninou můžete hrát kopanou a míčem zabíjet lidi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli kdy dojde na akci je na filmu maximálně vidět režisérova genialita a je to starý dobrý krvavý balet v nejlepší podobě - jenže zatímco v jeho ostatních filmech ten balet drží pohromadě dobrý a dobře vyprávěný příběh o osudovém setkání silných charakterů, tady naopak je příběh silně nezvládnutý a hlavně film przní, s epesní heroickou akcí ostře kontrastující, pokusy o humor. Humorná poloha Chow Yun-Fatovi i ostatním hercům občas sedí, ale tady připomíná spíš křeč, v nezvládnutém narativním chaosu který není ani zajímavý, ani zábavný. Soustředit se čistě na komediální a parodickou složku, tak by to šlo - ale když se příběh i přes věčné shazování snaží tvářit vážně a emotivně, a akční scény mezi tím vším blbnutím jsou ÚPLNĚ stejně pojaté jako v ostatních, vážných filmech Johna Woo, tak se celá konstrukce filmu hroutí jak domeček z karet. 6/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

John Woo a Chow Yun Fat v dobrém rozmaru a nejlepší formě... uvolněná akční komedie o trojici zlodějů, skvělýb koktejl přestelek, honiček a ujeté komiky... včetně řady gagů, které si střílejí z filmových klišé... znovu už po několikáté jsem se skvěle bavil (zejména vyloupení trezoru v budově aukční síně, je plný skvělých perliček)... ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

John Woo tentokrát trochu jinak a přece pořád stejně. Příběh o trojici zlodějů, kterou se snaží vyšplouchnout jejich "otec", nabízí tradiční igredience, témata jako pomsta, přátelství, láska. Tentokrát je však stylová akce v komediálním hávu, tedy občas. Některé vtípky byly výborné, jiné trochu slabší. Opět uvidíte geniální akční scény. Zejména závěrečná přestřelka patří k památným momentům. Uvidíte také například tvrdého karetního hráče, využítí dvou plechovek coly a basketbalového míče + mikrovlnky. Chow Yun Fat je fenomenální hitman i jako vozíčkář a dokazuje svoje schopnosti, k ruce má skvělého parťáka Leslieho Cheunga, který to také kosí na všechny strany. I ty zlodějské parádičky stály za to a nejen bojové scény. Navíc se podstatná část děje odehrává v aktraktivním prostředí Paříže, další důvod proč to shlédnout.Tento film je jasná volba pro fandy Johna Woo, HK akčních filmů, Chow Yun Fata a Leslieho Cheunga. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hongkongské filmy mi nijak nepřirostly k srdci a ani tento není vyjímkou. Od propadnutí na propadliště filmových dějin to zachraňuje jen baletně a typicky pro Johna Woo natočené akční scény a humorné scény s přežvykujícím invalidou Chow Yun-Fatem na kriplovské vozíčku. S vozíčkem jezdí jak Niki Lauda, což mu věříme a fandíme jen do té doby, kdy zjistíme, že si mohl pomáhat nohama (dacan jeden falešný). A když jsem nikde nezahlídl ani jednu holubici, kterou by hlavní hrdina vyslal k nebesům salvou ze svého revolveru, byl jsem hluboce zklamán. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na Wooovi Hong Kongské poměry až nezvykle průměrná záležitost, kterou je lepší ignorovat a plně se soustředit na jeho vážné pecky. John Woo sice komediální timing má, ale nějak to nepasuje k té vážné dějové lince a vznikl nezajímavý hybrid. Tradičně to drží nad vodou charismatický Chow Yun-Fat, ale to je jasná věc, kterou není třeba konstatovat. Sympatické je, že hlavní herecké duo v čele s režisérem umí zparodovat své vlastní největší fléky, ovšem na kvality snímku to bohužel valný pozitivní vliv němá. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama