Reklama

Reklama

Samovi synové: Bloudění v temnotách

(seriál)
  • USA The Sons of Sam: A Descent into Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Případ takzvaného Samova syna se stal pro novináře Mauryho Terryho celoživotní obsesí. Došel totiž k závěru, že ve vraždách měla prsty sekta satanistů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie, nemá to také grády, pričom ani zlomové momenty nie sú až tak strhujúco podané, aby divák “odpadol”. Ale skutočná hodnota spočíva v “informácií”. Dlhé desaťročia boli ľudia presvedčený o niečom, čo ani z ďaleka nebola taká “pravda”, ako sa to prezentovalo, pričom dôvod PREČO sa k danému prípadu tak pristupovalo, je snáď ešte horší, ako samotné činy. Tá piata za výpovednú hodnotu. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Je to o vzniku knihy Maury Terryho "The Ultimate Evil", která odstartovala americkou "satanistickou paniku" ve které bylo všechno od He Mana, přes Led Zeppelin po Šmouly a Pokémony obviňováno z navádění k satanismu. Sleduje to Mauryho vyšetřování případu sériového vraha/vrahů známých jako Son of Sam. Z dopisovatele pro technický magazín o počítačích firmy IBM se stal amatérský pseudo-detektiv, který údajně "odhalil satanistickou síť napříč mnoha americkými státy". Byla to pravda? Kdo ví, nikdo to na 100% nepotvrdil. Berkowitz všechno Maurymu odkýval, ale neřekl žádná jména a nepřidal žádné nové detaily. A některé Mauryho důkazy byli dokonce vyvrácené. Maury se zapletl do rabbit hole, která nakonec přilákala ještě větší šílence a náboženské fanatiky než byl on sám. Nakonec ho to vlastně zničilo. Každopádně ten britskej Proces vypadá jako dost divná skupinka a to, že David nepracoval je zcela možné. Minimálně, že bratři Carrovi v tom byli zapletení bych věřil. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Sorry, od E02 mi to pripadalo ako vycucané z prstu povinného maturanta.... (zapliesť tam Mansonovu Famíliu - až mi prekypelo). Ohľadom "True Crime" už Netfuck natočil lepšie kúsky ☛ Night Stalker.. (človek sa aj zasmeje, keď matku obete reportér zavolá "Pani Berkowitz" - "Nehovorte mi tak!!!", keď Berkowitz odjebal Moskowitzovú)... ach, tí polskí Židáci, tažký život v tej Amérike majú...furt v strehu aby boli... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ku koncu až moc konšpiračné a menej úderne ako Night stalker alebo Bundy. Ajtak ale napínavé, dobre postrihané a nudných miest tiež nebolo veľa (aj keď pár áno). Netflixu takéto tipy dokumentov idú na výbornú a oproti konkurencii sú citeľne vyzretejšie a idú viac do hĺbky. Pre niekoho kto nevyhľadava podobné témy však budú 4 časti podľa mňa až moc veľké sústo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

To, že podobné dokumenty Netflix umí, víme už nějaký ten pátek, tady ale bohužel těžce přestřelil. I když je téma opět zajímavé, mně to prostě příliš nebavilo, což je dáno tím, že je to zbytečně dlouhé. V tomto případě by bohatě stačili dva díly, možná dokonce i jeden, ale čtyři jsou prostě moc, pak už se informace jen opakují a je to spíš jen teoretizování. A přitom to začalo tak dobře, škoda, že pak celý dokument sklouzl do nepříliš zajímavého, vlekoucího se a totálně stopážově přestřeleného dílka. 65%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama