Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dějově nenáročný, ale vkusně provedený akční snímek. Nutno podotknout, že si mnohem více cením první poloviny, jenž je mnohem uvěřitelnější a nese se alespoň s nějakým náznakem dějového zvratu. Zato druhá polovina už se pouze soustředí na nepřemožitelnost Scotta Adkinse, který se rozhodl porazit všechny nepřátele úplně sám. Asi to stojí za shlédnutí i když je to jen další zapomenutelný průměr. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Asi můj druhej nejoblíbenější film se Scottem po U3. Absolutní bomba, konečně nějakej pořádnej, fyzickej akční nášup. Adkins rozhodně dostal v tomhle filmu solidně zabrat za což může ta skutečnost, že celej film byl zjevně natočený bez jediného střihu, což mám pocit že je poprvé v akčním žánru. Co se týče akce jako takové, tak mě překvapilo kolik taktiky jsem se dočkal. Mění se zásobníky, počítají se náboje, jak záporáci tak i tým klaďasů používají kryty, komunikují mezi sebou, prostě lahoda. Co mě však nejvíc dostalo je hodně dlouhá stealth pasáž. Ten kdo mi ještě bude tvrdit, že stealth akce by nemohly nikdy ve filmu fungovat, by si měl pustit One Shot. Adkins bloudí skrz exteriéry a interiéry a postupně kosí jednoho týpka za druhým pomocí dvou, tří eliminačních chvatů, plazí se kolem krytů, rozhlíží se, snaží se zůstat potichu za každou cenu. Tenhle řetězec akce trvá takových patnáct minut a úplně jsem řval nadšením na monitor. Vrcholem je pro mě scéna, kdy Adkins proskočí oknem z interiéru kam byl hozený granát. Náboje jsou zde fatální a líbila se mi dost velká nepravděpodobnost kdo umře jako první apod. Vizuálně mi to přišlo úplně v pohodě, do toho hraje kvalitní hudba a zvuky zbraní působí nekompromisně a správně hlasitě. Co se týče soubojů, tak jsou založený více na praktických chvatech, než na akrobacii - pro potřeby filmu si však dovolim říct, že souboje mají výbornou choreografii. Adkins navíc působí nehorázně drsně s vousama, vestou a vysílačkou na zádech!! Můj splněnej sen se stal skutečností. Překvapí docela otevřený konec a podle mě solidní herecké výkony. Místama mi celkově to dění přišlo dost nepředvídatelné a líbilo se mi že enemáci umí překvapit též nějakou solidní taktikou. Je zde i hafo malých detailů (použití sekundární zbraně místo přebíjení, pač je to rychlejší / nebo když Adkins přebije svojí zbraň a nezahodí svůj zásobník, ale dá ho zpátky do kapsy). Navíc má film opravdu kulervoucí tempo a působí to hodně intenzivně. One Shot je béčkovej akční nářez s podle mě áčkovou akcí, která se vyskytuje v tomhle žánru málokdy. Je to trošku Raid víc založený na střelbě. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že někdy uvidím ochrnutou primabalerínu Scocota Asskinse v hlavní roli opravdu dobrého, svižného, napínavého a výborně, výborně (ano 2x!) natočeného onlajn akčňáku s dialogy vymykajícími se jeho obvyklému standardu přípravky pro mongoloidní rétory a hudbou nezkopčenou z „Busty MILF stufed with black monstercock“, v němž nebude opět vypadat jako retardovaný bukanýr, s dusivým smíchem jej pošlu do zevního genitálu s tím, že je to asi tak stejně pravděpodobné jako Árny v homopornu. No tak mě ten smích přešel, no. Vyhlášený céčkový bukvoid poprvé ve své kariéře nepůsobí jako přitroublý BABY SEAL a jeho baráková deratizace islamistů nožem na wombaty je, zejména díky famózní jednozátahové kameře, naprostý vrchol akční sezóny. Arnold by asi měl pomalu začít depilovat. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím tedy všem, kdo se na tomhle filmu podlíleli smeknout poklonu, protože v béčkových vodách, takhle výrazný a průbojný film, už dlouho nebyl. To co tady kameraman a střihač předvádějí, je tedy práce profesionálů a díky tomu intenzita akčních scén je vyšší. A ta hudba, celý ten soundtrack je hrozně agresivní a celé to jen hypuje a celý ten mix, mi dělal problémy vydechnout, protože kdybych vydechnul, o něco bych přišel. Ze začátku je takový jako dobrý, ale po té co Adkins vyleze ven na procházku a cestou zkosí polovinu padouchů, tak v tu chvíli začíná to pravé žrádlo, které ke konci se jen vystupňuje na maximum. Navíc film je totálně nekompromisní a jde proti určitým zavedeným pravidlům, která v béčkových filmech figirují už po roky, Sou však dvě negativní věci, které tady bohužel sou, a to že tohle by měl být seriál, o nějakých šesti až osmy dilech, s tím že by se tenhle film rozdělil na první dvě epizody a zbytek, by pokračoval ve Washington, D.C. Což mně přivádí k druhé negativní věci, a to je příběh, který sice je béčkový, ale funguje výborně a to díky postavám a jejcih motivací. Ono to celé díky konci, vyzní do prázdna a je tam spousta otázek, které visí ve vzduchu a silně pochybuji že si někdy dočkáme odpovědí. Kdyby tvůrci s tímhle konceptem, přišli za nějakou stremovací službou, tak by jim ta stremovací služba padla k nohám, protože tohle by mělo maximální úspěch. Dávám sice čtyři, ale na druhou stranu, bych nejraději dal sto hvězdiček. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Natočiť akčný film na jeden záber, alebo aspoň sa tak tváriť si vyžaduje veľa talentu a chuti všetkých zúčastnených, tentoraz sa o to dokonca pokúsili v nízkorozpočtovej produkcii, zavolali si akčného herca, ktorý je na tom fyzicky veľmi dobre, aby to bol schopný zvládnuť a rád poteší svojich fanúšikov niečím predsa len trochu kvalitnejším, než je v tejto kategórii zvykom a nedopadlo to vôbec zle. Práve po tej technickej stránke som až prekvapivo spokojný, film skutočne vyzerá byť natočený v jednom zábere, ale aj keď sa to samozrejme nestalo, všetci sa tu pre takéto dlhé celky museli nadrieť, kamera je neustále plne prehľadná, samozrejme pokiaľ sa nejedná o chaos po explózii a podobne, kde je to zámerom a sníma sa to, čo sa aj má, tu nemám výhrad. A veľmi ma potešilo, že sa kamera nedrží stále tých istých postáv, ale často prebehne aj inde, hlavne k záporákom a toto bol dobrý nápad a hneď aj tá akčná sekvencia pôsobí zaujímavejšie, než by bola v bežnom prevedení. Zápletka je samozrejme len ten úplný základ, štvorčlenná špeciálna jednotka doplnená o pár ďalších ľudí z tajných služieb, ktorá vo vojenskom komplexe čelí útoku hromady žoldnierov s cieľom oslobodiť väzňa, ale funguje to, dokonca aj tie postavy si ma dokázali na pomery žánru celkom získať, aby som im fandil a v zložení dobre zvolených hercov. Scott Adkins bol asi najlepšia voľba pre takýto typ úlohy, k tomu Ryan Phillippe a okrem nich už nie je nikto známy, ale bavila ma aj agentka a dvojica hlavných záporákov. Tu nemám problém. Akcia je tiež slušná, v normálnom prevedení by až tak nevynikla, ale takto tie prestrelky vyzerajú dobre, dokonca aj tie digitálne strely a výbuchy po granátoch ma vôbec nerušili, aj v mnohých drahších filmoch to vyzerá horšie, nájde sa pár dobrých súbojov, ktoré samozrejme nestoja na akrobacii, ale skôr tom živelnejšom vojenskom štýle s cieľom čo najskôr protivníka zneškodniť a potešia aj nejaké tie tiché likvidácie nožom. A najviac za pozornosť stojí hlavne tiché vyčistenie rádiovej stanice a záverečná akcia s dvomi slušnými súbojmi. Ale je tu aj jeden výrazný zápor, ktorý ma celý čas rušil. Film sa v akcii snaží pôsobiť celkom realisticky, postavy sa správajú taktickejšie, kryjú sa, kontrolujú si muníciu a podobne, ale zároveň sa to odohráva na základni, ktorej som to vôbec neveril, všade sú samé sudy a drevené debny, za ktoré sa postavy bez problémov kryjú, lebo sú samozrejme nepriestrelné a na relatívne malý priestor základne je tu až príliš moc protivníkov a tak hrdinovia tu môžu fungovať vlastne len kvôli tomu, že sú všetci žoldnieri slepí a hluchí. Tu hrdinovia vydavajú zvuky a pobehujú pár metrov od nich a nikto si nič nevšimne. Takže tá uveriteľnosť je hneď preč. A nanešťastie to tu vidno stále, celá akcia tu na tom funguje. Takže tvorcov chválim, bavilo ma to viac ako som čakal, technická stránka predčila moje očakávania a dal by som aj lepšie hodnotenie, ale práve ten spomínaný zápor mi to kazí. Ale za pozornosť One shot určite stojí. 64% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)
  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama