Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(91)

Obsahy(1)

V národním parku Waratah, na východním pobřeží Austrálie, žije správce parku Matt Hammond. Žije zde se svými dvěma syny - Markem a Sonnym - a Jerry Kingem, pilotem malé helikoptéry. Pokud mají nějaký problém, vždy jim ho pomůže vyřešit jejich zvířecí kamarád - klokánek Skippy. (mibara)

Recenze (69)

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava o chytrém klokanovi. Přiznávám se, že jednu hvězdičku přidávám z nostalgie, ale nikoliv proto, že bych si seriál nepamatoval (právě jsem viděl všech 91 dílů). Mj. i v Austrálii je seriál populární (zejména u generace dnešních cca čtyřicátníků), např. náš australský průvodce na safari v Uluru nikdy nepoužil pro klokana anglický výraz "Kangaroo", ale jedině "Skippy", kdy potvrdil, že ti co seriál sledovali, prostě ví. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ikona 80. let na který dnes vzpomínají dnešní třicátníci. Rodinný seriál s Klokanem, který je nejlepším přítelem malého chlapce, prožívajíc s ním spousty legrace a dobrodružství. Jedná se o velmi jednoduché, mnohdy až detektivní příběhy. Stylem vyprávění jsou srozumitelné, zkrátka hodící se pro děti. Dnes však už moc bohužel nenadchne. Seriál viditelně zestárnul a ztratil tu svoji úžasnou atmosféru. Nové díly, kde se vyměnili hlavní představitelé se také moc nepovedl. Přesto se na původní díly rád podívám, a to nejen z nostalgie, ale i kvůli připomenutí mého dětství. Když jsem přišel o jediný díl, byla to pro mě katastrofa. Průměrný seriál, který by zapomenut být nemusel. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V českém znění Jiří Prager. To se mně vybaví jako první ve spojitosti s tímto stařičkým seriálem. A pak hned následuje úvodní chytlavá znělka a hopsající klokan Skippy s nadprůměrnou inteligencí. Když byl tenhle seriál u nás populární, tak z hlediska tvorby pro děti mládež to bylo něco, co dokázalo přikovat diváky všech věkových kategorií do křesel. Už tehdy to nebyla žádná novinka, ale nevypadala tak zchátrale po obrazové a technické stránce, jako s odstupem několika let. Vybledlé barvy klokanovi už tolik nesluší, ale některé epizody byly zdařilé, s pěknou australskou faunou. Seriál pro pamětníky. 60% ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Zrada, po dvaceti letech jsem zjistil, že Skippy není on, ale ona! Ale děti v Československu to tenkrát asi neřešili, jestli má samec kapsu. Myslím, že na svou dobu to byl moc povedený dětský seriál. Vždycky jsem hrdinům seriálu záviděl, že mohou všude lítat helikoptérou a školu absolvovat jen přes rádio. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 4.9.1982, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA --- Nostalgia: http://www.youtube.com/watch?v=uRQnrY5V-rY. Inak toho fotríka na Slovensku daboval tuším Štefan Mandžár. - Skippýýýý, Skippýýýý, Skippy hneď je tu hneď je tam .... (26.1.2007) Dnes vydal ATYPFILM prvé tri epizódy na DVD. S pôvodným českým dabingom. Ale bez pôvodného slovenského dabingu, (ktorý leží nedotknutý v archíve STV), hoci je to určené najmä deťom. Čiže si to môžu strčiť do veľactenej K.L.O.A.K.Y. ! (11.6.2009) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (14)

  • Seriál sa vysielal v 128 krajinách sveta a preložili ho do 25 jazykov. Bol to prvý austrálsky detský seriál v histórii, ktorý dostal plnú marketingovú podporu. (Raccoon.city)
  • Garryho Pankhursta (Sonny) kvôli sláve v seriáli spolužiaci údajne i šikanovali. (Raccoon.city)
  • Jednu z kengúr počas natáčania zo špásu uniesli miestni opití študenti kvôli výkupnému, a keď sa prebrali z opitosti, zistili, že kengura tento špás neprežila. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama