Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

obitus 

všechny recenze uživatele

Yuzna a Gordon opet vitezi na cele care. Nemalou merou jim k tomu pomaha naprosto uzasny Corbin Bersen, jeho silenstvi je opravdu ukazkove. Film plyne bez jedineho zadrhelu, divak se ani vterinu nenudi a fandi Feinstonovi (pardon, Dr. Feinstonovi), prejic mu maximalni pocet pacientu k "osetreni". Autori zvysoka kaslou na nejaka pravidla a tak se tu zabiji zviratka, odhaluji kozy, krev strika proudem a obcas se ublizi nejakemu tomu diteti. Proste podivana k pohledani, Yuzna v nejlepsi forme. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když jednoho dne zahlídne úspěšný zubař Dr. Feinstone (Corbin Bernsen) svoji mladou a krásnou manželku jak si užívá s čističem bazénů, všechno se v něm vzepře, a jeho pohled na celý svět se změní na pohled na ústa, plná kazů. A jelikož on je ten nejlepší zubař, musí se pěkně otáčet, aby svět té hniloby zbavil - začne se svojí manželkou a zrádného čištiče bazénů, pokračuje přes hříšnou sousedku, protivného daňového inspektora a svoji kolegyni v práci. Jenže zapomíná, že s čím kdo zachází, s tím většinou také schází ... Před nedávnem jsem se "rozplýval" nad filmem Arachnophobia, že je jak dělaný na moji fóbii z pavouků. Ale jestli dokáže pavouky ještě něco překonat, tak pak snad jen doktoři, v čele se zubaři (jak říká Dr. Feinstone - "Vždyť my jim pomáháme, tak proč nás tak nenávidí?"). Takže jsem úspěšně při zubařských scénách zavíral oči, a při ječení zubařské vrtačky i uši. Nicméně i tak jde o slušný thriller-horor, při kterém nelze nevzpomenout na výborný Hoffmanův Volný pád. Ale ten nebyl zubařem, takže tam to byla pohodička. Ale zpět .. Corbin Bernsen je jako šílený zubař perfektní, na první pohled takovej milej a sympatickej, ale na druhý, brr. Ale kdo má určitě můj obdiv je mladá Virginia Keehne - jestli ta ještě někdy šla k zubaři, to bych se divil :) A také pochvaluji skvělé masky, hlavně bezzubá zubařova manželka, snad se mi o ní nebude zdát ... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dentista“ je dobrý film, i když nemusí naplnit vaše očekávání. Tohle opravdu není něco, co je extra krvavé, ale já si myslím, že právě zvolená cesta menšího naturalismu, je v tomhle případě ku prospěchu věci. Zubní křeslo je natolik známé prostředí, že si dokážete děs snadno domyslet a budete při některých scénách přivírat oči, protože jinak by se vám mohlo udělat opravdu špatně. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Dentista. Časová kapsula pozdných 90s VHS, v podstate preslnený L.A. thriller, mixnutý s riadne čiernou komédiou, Yuznovskou bizarnosťou a bolestivými gore zábermi, ktoré stále dvíhajú z kresla. Neuveriteľné, čo všetko sa podarilo bez jediného digitálneho FX. Bernsen je vo svojej úlohe nedostižný, záver mohol byť dramatickejší(aj keď ten úplný je skvelý), a patrilo by sa narvať do toho ešte viac toho fantastického gore, ale aj tak. Táto jedinečná klasika je stale dobrá aj tak, ako je. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Re-Animatora nám prinášajú príbeh o zubárovi, ktorý má na prvý pohľad všetko, ale po tom čo pristihne svoju ženu s údržbárom, mu trochu zašibe a odnesú si to nič netušiaci pacienti. Brian Yuzna tu je možno vo svojej najlepšej forme a Corbin Bernsen hrajúci doktora Feinstona je taký skvelý, až je človeku sympatický. Človek sa nenudí ani chvíľu a detailné zábery vŕtania a iných praktík doktora sú skvelé. Normálne som dostal chuť ísť na kontrolu môjmu zubárovi... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama