Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Kedže som fanúšik tejto "valmezskej" hudobnej formácie, tak som tak cítil nutnosť pozrieť si tento film, ale pristupoval som k tomu s tým, že to bude dokument o ich začiatkoch. To, čo som však videl predbehlo moje očakávania pretože sa vôbec nejedná o dokument v pravom slova zmysle. Je to čistá mystifikácia a hudobníci si zo seba tak hovoriac robia srandu. Dozvieme sa že profily členov kapely boli navrhnuté pomocou počítaču (padne tu aj humorné info že takto vznikli sex pistols) a že hudobníci boli vybraný podľa návrhov. Ďalej napríklad keď firmu BGM (paródia na BMG) kúpila spoločnosť, ktorá obchoduje so zeleninou tak museli členovia kapely nosiť kostýmy zeleniny, zistili že majú v nástrojoch odpočúvacie zariadenia a nakoniec o nich aj Zdeněk Troška natočil film "slunce, seno, Žďorp" v ktorom Petra Fialu (spevák) hraje Marek Vašut a Martina Knora (gitarista) hraje Marek Brodský. No a ako klinec tu nakoniec šéfovia spoločnosti BGM nahradia kapelu novou a ambicióznou kapelou (tú tu prosím pekne predstavujú Chinaski). Mihnú sa tu aj také osobnosti českej hudobnej scény ako Ivan Král, Karel Zich alebo spevák punkových plexis Petr Hošek, Film je natočený tak dobre že sa skrátka smiechu neubráníte. Takže pokiaľ je skupina Mňága a Žďorp vašou srdcovkou, nebudte ľutovať. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

veteráni z legií můžou stokrát nadávat na to, že jde o slabšího kamaráda roku ďábla, ale tahle uměle vytvořená klec v kleci je prostě zábavná a basta. kdo nežral hlínu, ten to neocení. a až budu o půl třetí na náměstí kdekoli, třeba v hodinovém hotelu, nagasaki, hirošimě, nebo na brigádě, vzpomenu si na tento snímek. jenom se potkali, neznělo to špatně a i happy end může být cíl. 70% ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Komorní film s úžasnou harmonickou atmosférou, kterému však dle mého chybí duchaplný konec, ale možná mám ten pocit jenom proto, že ta úžasná atmosféra byla najednou pryč a já ji chtěl sledovat ještě několik hodin. Petr Fiala by si za svou roli zasloužil Oscara! *** Ve zkratce: Já prostě nechtěl bejt ananas. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výborná mystifikace o uměle vytvořené kapele Mňága a Žďorp, jejím vzestupu, vzpouře a následnému fungování kapely s úplně jinými lidmi (mimochodem hrají je Chinaski). Ani by mě nepřekvapilo, kdyby si někdo myslel, že je skutečný dokument. * *"Já jsem teda nechtěl hrát převlečenej vůbec za žádný ovoce, ale když už, tak ze všeho nejmíň jsem chtěl bejt ananas. No, samozřejmě to dopadlo tak, že jsem za něj byl převlečenej já."** ()

Baži 

všechny recenze uživatele

Neměl bych film srovnávat s Rokem ďábla. Ale... dělám to. A Rok ďábla je více pravděpodobnější i přes vybuchující lidi. Na druhou stranu má v sobě Mňága - Happy End něco, co vás jaksi upoutá do křesla mnohem spolehlivěji. Ta jedna hodina je napěchovaná k prasknutí hláškami, zvraty a dobrou muzikou. "V tý smlouvě s BGM byl dodatek, že můžou určovat, co budem jíst a pít. A tidleti se toho hned chytli a nutili nás k šíleným věcem. My zme třeba jedli jenom jabka." ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama