Reklama

Reklama

Dobrodružný příběh pěti úplně obyčejných kluků, kteří se tak trochu náhodou ocitnou v neobyčejné situaci. Na pražském Výstavišti kluci využijí příležitosti letu vzducholodí zdarma a vyráží vstříc senzační vzduchoplavecké cestě. Majitel vzducholodi ale překroutí celou situaci a vzniká poprask. Novináři se honí za senzací ukradené vzducholodi, vážení pánové se pohoršují nad dětskou zločinností a rodiče dětí je jen těžko brání před přísným soudem. Majitel vzducholodi Findeys chce využít její zmizení k propagaci své firmy a podvodu s falešným nehořlavým plynem. Nicméně nehořlavý plyn není úžasný vynález pouze pro létající steampunkové stroje. O jeho ukořistění se snaží také jedna vojenská mocnost, která vysílá podlého agenta s všemožnými vychytávkami, aby se zmocnil vzorce na nehořlavý plyn. Kluci chtějí obletět celý svět, ale vzducholoď havaruje na vzdáleném ostrově, kde na ně číhá nemalé nebezpečí. Díky pomoci kapitána Nema a odvážného novináře Ardana nakonec kluci všechny nástrahy překonají a vrátí se domů. Odvěký souboj nespoutaného mládí a přísného světa dospělých končí vítězně ve prospěch dětí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jak už přede mnou psali někteří kolegové, ve druhé polovině se to už trošku vleče. Ale je to úplně, úplně jedno. Je to totiž film Karla Zemana a to se prostě snad ani nedá hodnotit jinak. Ukradená vzducholoď se navíc řadí k jeho povedenějším počinům, ale nechtějte, abych vám vysvětloval, v čem spočívá rozdíl s těmi méně povedenými... asi v příběhu, který tady má co nabídnout, jen je prostě roztahaný. Ale triky a vizuální a výtvarná stránka je opět naprosto špičková a nepřekonatelná, herci jsou fantastičtí, a je na nich vidět, že si to užívali. Naprostá filmová magie. 90%, která (pevně věřím a doufám), že nikdy nezestárne. Zatím to stále platí. ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Ukradená vzducholoď maličko trpí stigmatem Bláznovy kroniky, tzn. příběhově poslabší druhou polovinou, ale není to až tak dramatické a ostatně ta první polovina je v tomto ohledu na Zemana spíše nadprůměrná. O jeho obrazové a režijní genialitě netřeba jakkoli polemizovat a povedený humor mi zde přišel též vhod. Krásné 4 ****. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Geniality Barona Prášila a Vynálezu zkázy už to nedosahuje, scenáristické pojetí (ve kterém přibylo didaktiky a ubylo poetiky), výtvarná stylizace, triky, herectví, humor a muzika o sebe místo dokonalého zaklapnutí tu a tam zadrhnou, ale při pohledu z klukovské perspektivy je to pořád strhující dobrodružství – ověřeno dnes pokusem na jedenáctiletém exempláři, který na to koukal se stejnýma očima navrch hlavy jako kdysi v pravěku jeho předkové. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh několika chlapců, inspirovaný knihou J. Verna. Ten tajuplný a potemnělý příběh vyvolávající v duších dětí napětí a strach. Umně vytvořený film Karla Zemana ve mě tyto pocity vyvolával v dětství dokonale. Kolorování snímků má své kouzlo a tajemno je v nich obsaženo bezezbytku. Jistěže není vhodný pro ty nejmenší mrňata, ale již odrostlejší děti a mládež. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Je to krásně natočeno, to se musí nechat. Jenže příběh, ve kterém parta kluků vezme vzducholoď, obletí s ní půlku světa a ztroskotá s ní na ostrově, by sotva vystačil na středněmetrážní film. A tak tu vidíme spoustu nepotřebných postav (námořníci, zločinci, rodiče chlapců apod.), které navíc dostávají spoustu prostoru, díky čemuž tento film nabobtnal na téměř hodinu a půl. Škoda, ta výtvarná stránka je opravdu nádherná. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V titulkoch filmu je chybne uvedené meno Jan Bor, v skutočnosti sa herec volá Hanuš Bor (Tomáš). (Raccoon.city)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama