Reklama

Reklama

Darth Maul: Apprentice

Krátkometrážní / Fantasy / Akční / Sci-Fi
Německo, 2016, 18 min

Obsahy(1)

Skupina Jediů je vylákána nouzovým signálem na odlehlou planetu, kde, jak se ukáže, musí čelit dosud neznámému sithskému lordu. Darth Maul podstupuje svoji závěrečnou zkoušku připravenou Darth Sidiousem, ve které musí prokázat nejen znalost Síly a dovednost v používání světelného meče, ale i demonstrovat, zda v sobě ještě najde špetku soucitu či slitování. (Tony-Z)

(více)

Recenze (46)

Viper86-V1 

všechny recenze uživatele

Fandovske minifilmy vetsinou krome nadseni tvurcu nabizi i (logicky vzhledem k financicm) priserne technicke zpracovani, ale toto je bomba! Naprosto profi efekty a hlavne choreografie souboju a reinkarnace jedne z neikonisctejcich s zaroven trestuhodne nevyuzitych postav sagy. Pribehove je to prequel pred Epizodou I a kdo ma na SW rad hlavne souboje svetelnymi meci a chce videt, jak svetla strana sily dostane poradne na prdel, at nevaha ani minutu! Na Uloz.to je zip s filmem vcetne titulku, byt tady nejsou uplne potreba. ()

AMD.SW 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že jsem na tento snímek narazila až po několika letech od uvedení na internet. Jako velká fanynka Star Wars a konkrétně postavy Darth Maula je to můj velký nedostatek. Každopádně mě tento film nadchnul. Ani nevím, jestli bych ho posuzovala jako amatérský film, na to mi připadá dost kvalitní, především díky efektům a bojovým choreografiím. Zhlédla jsem i několik dokumentů o jeho natáčení, a ta parta lidí do toho dala skutečně všechno. Na to, že se to natáčelo na začátku podzimu a začátku jara, musela Svenja Jung ve svém lehkém kostýmu vydržet nejspíš pořádný chlad. Tato skupina nadšenců obstarala vážně vše - kostýmy, masky, techniku, aparaturu, choreografii, triky, postprodukci a dokonce i hudbu. V závěrečném souboji jde poznat, že někdo z tvůrců má rád westerny... a Darth Maul má zavěšeno proklatě nízko! ()

Reklama

unic0rn 

všechny recenze uživatele

(spoiler) Ačkoli je minifilm sám o sobě vydařený, kvalitně zpracovaný, užíval jsem si ho a hlavně nám nabídl bližší pohled na život Darth Maula ve fázi, kdy se v něm ještě nachází kapka socitu a zábran, zjistil jsem, že mě čím dál více unavují a trochu i deprimují minifilmy a minikomiksy ze světa star wars, kde je již od začátku jasné, že v souladu s hlavní dějovou linkou nemají noví kladní hrdinové (obzvlášť, pokud se jedná o jedie) žádnou šanci na přežití a v tomto případě Darth Maul musí na 100% přežít. I přes to, že byl příběh předvíatelný a neměl prakticky jinou možnost konce, nepřišel mi zbytečný a musím říct, že na amatérský krátkometrážní film paráda! ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Darth Maul je jedna z nejikoničtějších postav ze světa Star Wars a přijde mi, že ve filmech vůbec nevyužili jeho potenciálu. Naštěstí je zde tenhle kvalitní kraťas, který se může směle rovnat s filmy z poslední trilogie. Svým nadšením a fanouškovstvím je vlastně i překonává. Tohle chci vidět v epizodě IX. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Fanouškovské filmy obecně takřka vůbec nevyhledávám, ani ty s mou milovanou Star Wars tematikou. Ale proč jednou neudělat výjimku, že…zvlášť když jde v tomhle případě o zatraceně kvalitní podívanou! Člověku je sice jasné, kdo se udrží v boji nejdéle, a pak je tu ten lehounce rušivý přízvuk (hlavně Sidious), ale jinak? Maximálně atmosférické, epické, výborně trikově zvládnuté, k tomu parádní kamera, střih, hudba (!), masky a velmi propracovaná choreografie soubojů (ta trochu drhne snad až ke konci, ovšem to souvisí s poslední Maulovou překážkou k dokončení výcviku). A třeba taková „pistolnická“ scéna byla přesně na hranici, za kterou už by na tu epičnost jeden musel reagovat smíchem, ale myslím, že i tohle dokázali tvůrci ještě ustát. A je fajn, že se pokusili postavám vdechnout i trochu té životnosti a člověk tak nemá problém s tím, jak se chovají (např. vůdce Jediů, tak i samotný Sith). Celková jednoduchost je zde navíc výhodou, nikoli slabinou. S přihlédnutím k faktu, že to je „amatérský“ film, nadšeně hodnotím slabším plným počtem. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Maskování Bena Schamma jako Darth Maula zabralo každý natáčecí den 4,5 hodiny. Většinu si maloval sám. (AMD.SW)
  • Lokace natáčení: okolí obce Bollendorf v Německu, v Ďáblově kaňonu v pohoří Eifel, v oblasti Brunssummerheide v Nizozemí. Vnitřní prostory (před zeleným plátnem): Cáchy v Německu. Celkově se natáčelo 18 dní, a to od 19. 9. 2014 do 11. 11. 2015 – naposled se točil hologram Dartha Sidiouse. (AMD.SW)

Reklama

Reklama