Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Štědrovečerní defekt motýlích křídel, který nemá šanci zaujmout, ani kdyby momentálně zaostalý Děrgel snědl sudičku Naďu, protože si ji kvůli její vysmátosti spletl s lečem. Chybělo tomu dost věcí, ale ze všeho nejvíc humor. Zatímco vrcholem toho situačního bylo někoho něčím majznout po hlavě, o verbální se nikdo ani nepokusil. A hlavně, nechápu smysl pohádky, před kterou si malé děti musí přečíst Povahu prostoru a času od Stephena Hawkinga a Rogera Penrose.. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* Podle mého hodnocení je už jasné, jak na mě letošní vánoční pohádka zapůsobila a tak se o tom trochu rozepíšu. Po loňské Princezně zakleté v čase jsem se začal smiřovat se sci-fi prvky i v našich pohádkách a nejspíš se tenhle trend nezmění a děti jsou na ně patrně víc zvyklé z her než já. S příběhem ani tak velký problém nemám a pohádka by mohla být poučná aspoň v tom, že nová generace děti neumí dělat kompromisy a co je nebaví od toho uteče a rodiče je v tom ještě podporují. Ale i tak jsem z ní necítil tu „pohádkovost“ a spíš "vyumělkovanost". Jako mnozí ostatní taky nerozumím tomu, proč tam režisér pozval zahraniční herce, s tím dabingem to byla jak pěst na oko. Třeba v Popelce mi to nepřišlo, ale tady dost. Jinak filmařsky není špatně natočená a herci hrají to co umí, ale když to shrnu, tak mě nepotěšila, ale ještě je to na dvě hvězdičky ...  a na novou opravdu dobrou pohádku si budu muset ještě nějaký čas počkat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Průměrná janákovina, jakých jsme v posledních letech vídali už povícero, tentokrát "ozvláštněná" všelijakými, tu více, tu méně povedenými a logickými hrátkami s časem. Obstarožní princ se zrovna dvakrát nehodí ke svému sexy protějšku, ale v dnešní době beru jako pozitivum už to, že princezna je ženská. Scénář mnohdy pokulhává na obě nohy, našla by se řada kravin, ale na druhou stranu tahle pohádka netrpí přemírou ječení a pitvoření nad obvyklé poměry a otřesné paskvily let minulých typu "Kouzelníka Žita" nebo dokonce "Slíbené princezny" strčí snadno do kapsy. Asi je to málo, ale koneckonců, veřejnoprávní televize si svoje odkroutila a tak i "Jak si nevzít princeznu" svojí troškou přispěje k tomu, aby Rada ČT v pravou chvíli přiklepla panu Dvořákovi za odměnu nějaký ten miliónek do kapsy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal nadějně. Máme tu sympatický ústřední pár a jejich pěkně (ne)fungující vztah + cestování v čase. Jenže pak už nic. Scenárista úkol jednoho inovativního prvku splnil, a zbytek bylo jen automatické psaní (jehož výsledek velmi rychle přestává dávat smysl, takže si ho užijete jedině, když o ničem nebudete přemýšlet). Nakonec této veskrze průměrné pohádce, kterou opravdu celou táhnou jen dva herci, dávám lehce nadprůměrné hodnocení s přihlédnutím k povědomým zákoutím Českého ráje (50%). ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jsem si původně říkal, že cestování v čase je pro děti docela těžkej oříšek, aby to mohly pobrat. Jenomže děti v sobě nemají ten komplikovanej přístup nás velkejch, co se šťáráme v logice příběhu. Takže za mě obstojná a zábavná pohádka. Když pominu fakt otřesnej dabing německý královny. Z trojice sudiček nejvíc bavila upjatá Kolářová. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Premiéru sledovalo více než 2,6 milionu diváků starších 15 let (podíl 61,9 %), jednalo se tak o nejsledovanější pořad Štědrého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama