Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Woodyho Allena. Jeho deprese nyní dostávají nový rozměr. Navíc z filmu přímo čiší tvůrčí radost a hravost (např. první monumentální průlet mraveništěm). Navíc je to chvílemi dost napínavé a strhující (let na tkaničkách či závěr), chvílemi skoro až drastické (válka), většinou však humorné. Navíc se John Powell a Harry Gregson-Williams hodně snažili a složili jedno z nejoriginálnějších score poslední doby. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tak to proste chodí..... chlapec sa zamiluje do dievčaťa a kvôli nej malinko zmení spoločenský poriadok :-) tak toto je hláška ktoru film končí ale ja si ju budem pamätať do konca života. Jeden z najlepších animákov....ale na to aby ste ho ocenili je treba mať dostatočné IQ a napozerané filmy, pretože je prepchatý odkazmi. Výborný dabing. 10/10 ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Don't make my mistake, kid. Don't follow orders your whole life. Think for yourself." ____ 'Mravenec Z' je sice méně známý, zato mnohonásobně nadčasový animák, s nímž ikonické studio Dreamworks ambiciózně vkročilo na pole 3D animované produkce - přestože optimálně si jej užijí spíše dospělí, než mladiství - poněvadž nejen v rámci tehdejší doby nabízí neobvyklé adultomorfní antiteze, které se rezistentně vymykají stanoveným normativům žánru. Bratři Weitzové totiž skrze originální pojetí a interpretaci atraktivní premisy - ač potenciálně mohla být více komplexnější, jelikož rytmika děje velmi rychle odsýpá - celému generačnímu spektru prezentují nesmírně poutavou idealistickou alegorii o střetu mezi autoritářstvím a liberalismem - respektive elementární rozkol imaginativních mikrosvětů a makrosvětů/individualismu vůči autokratickému kolektivismu - a v konkluzi vytváří nečekanou a přesto konstruktivní kritiku kolonialismu a imperialismu, a glorifikuje emancipaci osobní autonomie - paradoxně z oné americké perspektivy - bez jakýchkoliv příkras a meliorativ - a v neposlední řadě také slouží jako neformální odpověď na 'Život Brouka' od Pixaru. No a hvězdný herecký ansámbl je pouze nedocenitelným pozlátkem navíc..... // VERDIKT: antropomorfní masterpiece! 🐜🐝🦋🐞 ()

Koda 

všechny recenze uživatele

AntZ mi hrozně připomněl film Mravenčí polepšovna, ačkoliv v tomto filmu jde spíše o takovou nadvládu slabších a vydobití slávy válkou. Zed udělal to nejlepší a to, že byl jiný, než kterýkoliv mravenec. Zkusit zariskovat se někdy i vyplatí, ale když chceš moc, nemusíš mít vůbec nic. V zásadě tenhle film není moc pro děti v některých fázích a je dobré se přiučit, že někdy je potřeba sledovat animák, kde hold padne neutrální postava. Dabing byl trochu slabší ale je to starší film, takže to chápu. V zásadě se mi ale ten film strašně líbil už díky tím, že tvůrci se nebáli přitlačit k dílu. V tom případě zasloužené 4 hvězdičky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobrej animovanej film, ale opet mi prislo, ze je pro deti jen misty. Dej je na animovanej film nadprumernej a misty je film na pomery animaku docela drsnej. Animace ve svy dobe musela bejt vrchol, ale dnes to je jen peknej nadprumer. Hodne moc se mi libila hudba, ktera je spravne velkolepa. A co se tyce postav, Z je opravdu dokonalej Woody Allen a to jak v originale tak i s velice povedenym dabingem. Ja se skvele bavil. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno