Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První rewatch v dospělosti] Tohle je dětská srdcovka i když jsem s tím proti všem. Kdo mi bude tvrdit, že to není pětihvězda, nebo že měl jako malý kluk raději Marlboro Mana, je u mě prachsprostý lhář, měl by skončit s hodnocením filmů, přestat brát Crystal Dream a jít pracovat na vinici u Mikulova. Lháři! 90 % ()

Metzger 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně největší pecka mýho mládí - Mickey Rourke jako hláškující drsňák Harley , tak trochu nešika a Don Johnson jako zkušenej kovboj a nejlepší střelec pod sluncem kterýho nikdy nic nerozhodí - oba si to štrádujou na svejch mašinach s kvérama za opaskem ... pak ale přichází problém - kamarádi vlastnící místní bar jsou v problémech a jediná cesta jak z nich ven je přepadnout konvoj místní banky narvanej doláčema - všechno to dopadne trochu jinak a tak jde oboum hrdinům o život a všichni kamarádi mizí na onom světě :D . Scény jako přepadení obrněnýho vozu , neprůstřelní Daniel Baldwin a jeho Hot Boys , nebo přestřelka na vrakovišti letadel maj prostě něco do sebe i po těch 15 letech . Navíc Tom Sizemore jako slizskej ředitel banky ( a minimálně dvakrát hubenější než je teď ) ... tohle je prostě 5 hvězd - ,, Z bouchaček se střílí Harley , ty se neházej ... necukej tak s tim když střílíš - neni to tvuj pták ! ,, ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Nadprumerne (akcni) becko s nekolika nezapomenutelnymi scenkami :-) Uz jen samotny zacatek filmu patri mezi bozi dila...k videni zde. Koluje takovy nazor, ze tenhle film ma nejlepsi opening ze vsech...tezko rict, ale v top10 bude urcite. P.S.: Mitzi Martin na zacatku je snad ta nejkrasnejsi holka, co jsem kdy videl. :-) Mickey je cowboy. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Lekce při střílení: "Musíš zmáčknout spoušť, Harleyi. Né ji hladit - není to tvůj pták." Lepší časy Dona Johnsona, doba kdy Mickey Rourke byl ještě jakž takž fešák a černé období Daniela Baldwina, které zůstalo ve sračkách na pořád. Děj je naprosto stupidní a o ničem, ale celkem dobře se tam někdy hhláškuje. Záporák Tom Sizemore je klasickej zbohatlík a jeho poskoci v dlouhejch kabátech, kteří se nepotřebujou krýt před kulkama, jsou jak paka, co maj zbraňová píra a plejtvaj municí. Byla to prostě kravina, ale člověk z nostalgie musí dát aspoň dva... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke a Don Johnson chtějí pomoci svému příteli a rozhodnou se vyloupit transportní vůz banky. Místo peněz ale objeví zásilku drog a to znamená velké problémy. A bez problémmu není ani tahle akční komedie, která nabízí dost povedených momentů stejně jako těch nepovedených, protože scénář si nijak výrazně netyká s režií australana Simona Wincera, který se lépe orientuje v akčních sekvencích. Jednoznačným trumfem je tulák Harley Davidson v podání Mickeyho Rourka a šibal Robert Anderon přezdívaný Marlboro Man, schopně zahraný Donem Johnsonem. Tihle dva jsou tak výraznými tahouny, že filmu odpustíte slabý scénář a nevyrovnanou režii. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Big John Studd. (Pumiiix)
  • Tvůrci filmu se dozvěděli o možnosti upravit Ruger Blachawk na ráži .454 Casull z článku od Johna Taffina, kterého proto kontaktovali s tím, aby jim zbraň zapůjčil. Ten odmítl, ale dal jim kontakt na zbrojaře Andyho Horvátha. Puškař pak postavil několik revolverů pro film a údajně i pro Dona Johnsona a Mickeyho Rourka. Je jisté, že revolvery použité ve filmu byly skutečně upraveny na .454 Casull. (HectorHagman)
  • Ve filmu je několik narážek a odkazů k filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, ať už jde o zmíňku o Marlborovo rodné město, jeho pistolnické dovednosti či skok z velké výšky do vody. (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama