Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj pristup k tomuto filmu  je naprosto ambivalentny. Co sa tyka westernov, stale tvrdim, ze najlepsie sa tocili v 30., 40. a 50. rokoch minuleho storocia, toto je len radoby pokus o znovuzrodenie prakticky mrtveho zanru. Je to spinave, drsne, ale scenaristicky jednoduche  - nejaka ta farma, par chlapov a zbrani. Ide sa natocit western., Vysoke hodnotenie  nedam uz len preto, ze ide o reziserovu prvotinu  : 55 % ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Old Henry je najlepšia variacia revizionarskeho westernu s velmi zaujimavým hrdinom Henrym McCarthym.Muž záhadnej minulosti a zdanlivo obyčajnej prítomnosti teraz žije na územi Oklahomy v roku 1906 zo svojím dospevajúcim synom.Old Henry síce neponuka v ramci žanru vela nového,ale samotný príbeh je vyrozprávany a nakrutený velmi dobre a výborný je aj herecký vykon Nelsona ako utiahnuteho ovdoveného farmára,ktorého násilna minulost príde vhod,ked pomôže zranenemu cudzincovi,ktorého hladaju velmi nebespeční muži. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nedržal zbraň ako farmár..." Old Henry je po dlhšej dobe naozaj kvalitný western. Tim B. Nelson sa do role Henryho skvele hodil. Iba nedávno nás tento na prvý (možno aj na druhý) pohľad 50-kilový chlapík pobavil v úvodnej scéne westernových poviedok bratov Coenovcov Balada o Busteru Scruggsovi. Že zvládne aj túto drsnejšiu polohu nepochybujte. To bude ako s pochybami o tom či Joe Pesci známy zo Sám doma zvládne mafiána... Zvládol to senzačne, film má dobrú atmosféru a dokáže vybudovať silné napätie obyčajným rozhovorom pri stole. Režisér to zvládol výborne a keď by som mal niečo vytknúť tak jedine stopáž, pretože ma to vtiahlo tak, že by som kľudne bral aj 30 minút naviac. Poctivé 4*. 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…POSLOUCHEJ… JESTLI MÁŠ V MOZEK HLAVĚ, MUSÍTE TY I TVŮJ KLUK OKAMŽITĚ ZMIZET…“ ///    To se zase starouš Henry zamotal do pořádný polízanice. A protože udělal pár špatnejch rozhodnutí, jde teď o kejhák nejen jemu, ale i jeho klukovi. Western. Poklidný tempo vyprávění, role jsou brzo jasný, stejně jako to, že starouš nedá svoji kůži zadarmo. Vystřílí se celkem dost nábojů a snažej se překvapit překvapením. Ovšem zejtra si už na nic z toho nebudete pamatovat.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Všichni žvaněj něco o parádní roli pro Tima Blake Nelsona a já nevím, kdo to je. 2.) Často nacházím pytlíky s prachama. Občas je s nima i člověk. /// Thx za titule „saurix“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nevědě o snímku předem nic jak z komentářů či trailerů, těšil jsem se na můj oblíbený westernový žánr tímto novodobým přídavkem jakožto horké želízko v ohni na možnou dobrou podívanou, nechal jsem si projekci na vhodnou dobu.  No a takové jsem to nečekal... Komorní, ale fakt dobrý, dokud se nevysvětlilo, proč Tim Blake Nelson hraje s takovou divnou držkou a ještě divnějším účesem, o přízvuku ani nemluvě. Ta pointa pro mě byla celkem, řekl bych až epická a prostě popíči dobrej nápad ( scéna s odhalením a k tomu hrající hudba vrchol snímku ), ale pak to zase celé sklouzlo do lehkého nadprůměru, takže velká škoda. Hlavně v akci. Ale 7/10 tomu dám s klidným svědomím a věřím, že snímek může potěšit fanouška westernu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama