Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pri prvom zhliadnutí, ktoré sa u mňa odohralo asi ešte v 90.tych rokoch sa mi to vskutku dosť páčilo, hlavne aj vďaka neskutočne hviezdnemu obsadeniu. Už pri druhom pozretí, ktoré bolo asi v roku 2011 mi to ale prišlo ako úplná hlúposť, s minimom kladov. Holt je to asi dôkaz toho, že sme v 90.tych rokoch žili inak a stačil nám k spokojnosti takýto film. Pri druhom zhliadnutí mi hlavne vadili príšerné "kostými" marťanov. V dnešnej dobre lepšie vyzerajú aj v animovaných filmoch. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mega haluz, ktorá si právom vyslúžila titul zhovadilosť desaťročia. Je však smutné, že po tomto filme začali vznikať sračky ešte väčšieho rangu takmer každoročne a ktoré sa bezducho vyhlasujú za paródie. Je smutné, že tieto výplachy majú v podstate ešte väčšiu obľubu u dnešného publika, väčšie tržby a týmpádom nič nebráni tomu aby sa do kín stále tlačili. Tento Butonov počin mal aspoň akú-takú dôstojnosť, mal nápad, smial sa sám so seba, herci parodovali perfektne a záverečná pointa bola neskutočne dementná, no o to zapamätateľnejšia. 70%. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení: ano, je to nejspíš pitomost. Ale pitomost natočená všemi zúčastněnými s láskou, úctou, nadějí a humorem. Film, který se na rozdíl od jiných nebere smrtelně vážně a nedělá ze sebe nic jiného, než je. A někdy je vyčerpanému a naštvanému divákovi, ztrácejícímu víru v budoucnost filmu, zatraceně zapotřebí, aby si s rozpustilým pousmáním řekl, že přesně takhle to má vypadat, protože správný film je hřištěm pro nikdy nedospěvší děti. A Tom Jones je prostě...Tom Jones. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma hned dva velke klady. Prvy - vzdava hold klasikam ako Vojna svetov ci Godzille, a ta druha - robi si vysmech s americkych filmov a paroduje mnohe zauzivane postupy v hollywoode. Za vsetko aspon hlaska - "Mam dojem, ze musime teraz vybudovat znova nase domy a vsetko ostatne. Ale tak ma napadlo, ci by sme nemohli byvat v indianskych stanoch. Maju vela dobrych vlastnosti." :))). Mimo toho skvely cierny humor a plejada kvalitnych hercov v cele so skvelym Nicholsonom v dvojrole (neda mi nespomenut skvelu vedlajsiu rolu Pierca Brosnana a genialnu, hrozostrasne krasnu martansku zabijacku). Zabavil som sa skvelo. Dalsi z rady Burtonovych vynimocnych filmov. (9/10) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Obsazení super, retro úžasné, scéna, kdy marťan v přestrojení proniká do Bílého domu je hrozně strašidelná, to se Burtonovi fakt povedlo. Baví mě ta široká paleta přístupu k dané věci, tedy k návštěvě mimozemšanů, od pracujících, kterým to je jedno, protože dál musí řešit své starosti, přes podnikatele, kteří to jen tak mimochodem vidí jako dobrý přínos podniku, zelené gumy, který by stříleli hned po všem, co strčí svůj rypák za plot až po vylízanou alternativní kravku, která je úplně mimo a jde je vítat se skleněným krystalem. Je to sranda, možná je to zbytečně dlouhé, že už to pak začíná zavánět trochu přesycením a nudou. Ale marťani jsou úžasní. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Danny Elfman při natáčení hudby spolupracoval s hlavním kytaristou skupiny Oingo Boingo Stevenem Bartekem. (Olík)
  • Scenárista Jonathan Gems nabídl Burtonovi dva koncepty, a to Mars útočí! a "Dinosauři útočí!". Dohodli se, že příběh o dinosaurech by byl příliš podobný filmu Jurský park (1993), a tak začali pracovat na prvně jmenovaném. (Olík)

Reklama

Reklama