Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se nemohl zbavit dojmu, že PeeWee je hodně podobný mistru Beanovi, ale to byl velký omyl. Možná občasné pohybové kreace jsou podobné, ale jinak je PeeWee naprosto originální osobností, jehož pokračování by se klidně natáčet mohlo. Myslím, že PeeWee svým charakteristicky šíleným přístupem dokáže řešit situace zcela novým a originálním způsobem.. Burton si neodpustil alespoň špatné sny, když už tvořil komedii aby mohl do filmu vdechnout trochu toho svého tajemna, ale přesto je film velmi, velmi zdařilou a originální komedií u které se nudit nelze... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Bicykl je skvělá věc. Jinak by o něm Queen nezpívali. Je to první věc, která vám dá přes držku. Snad každý si vzpomene na nějakou tu hubu, kterou na kole hodil. Zároveň je to i laciný dopravní prostředek, který vám zlepšuje zdraví. Proto není divu, že Pee-Wee svoje kolo tolik miluje, ale to je teď pryč... Docela často se mi stává, že se k debutům svých oblíbenců (Tarantino, Coeni) dostanu až na závěr jejich filmografie. A rozhodně to není na škodu, člověk alespoň vidí, jak jeho oblíbený režisér začínal a jakou za tu dobu urazil cestu. Pee-Weeho velké dobrodružství je prvním celovečerním snímkem Tima Burtona a jeho rukopis je na filmu velice znát. Sice tu ještě nejsou Timovy temné, vizuální hrátky. Přesto je film se svojí barevnou mizanscénou po vizuální stránce zajímavý. Také je zde znát černý humor tolik typický pro tohoto umělce. Jenže tento černý humor je přebíjen hlavně tím infantilním, který do hry přináší sám Paul Reubens se svým chichotáním. Někdy to je vtipné, jindy zase ne, ale já osobně jsem se více bavil, než že bych se nudil. Některé odkazy na staré horory, projížďka Hollywoodským studiem a závěrečné sledování filmu jsou totiž neskutečně fajn. Film samotný je tak za 3*, ale za Elfmanovu hudbu přihazuji do hry čtvrtou hvězdu. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svérázný, s infantilitou zručně pracující debut Tima Burtona si dále zaslouží přívlastky jako hravý, dadaistický, nápaditý. Také "nezopakovatelný", protože podobně prazvláštní recept už znovu úspěšně neuvaříte. Pee-Weeho odysea za ukradeným kolem se záhy rozpadá do komediálních skečů (vrcholících zdlouhavou honičkou ve filmových ateliérech jak z němé grotesky), ovšem úvodní "kouzlo neviděného" a výrazná hudba Dannyho Elfmana ji do trochu udýchaného konce dotáhnou. 7/10 ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Milá šílenost s počátky vizuálního stylu Tima Burtona, šílenýma věcma, šílenýma lidma a exkurzí studiem Warner Bros, která je šílenější než všecko ostatní. Mezitím poznáváte různé podivíny, kteří se tlemí Pee-Weemu nebo vám. Prolnuto sny odkazujícími na amatérskou kinematografii a do toho se pořád plete takové podivné červené kolo, za které jsou někteří ochotni položit nejen život, ale všecko. A pak ještě uvidíte, že to celé mohlo vypadat daleko hůř, kdyby film produkovalo velké hollywoodské studio :) Akorát je potřeba uznat, že Monkeybone je co se týče šílenosti na mnohem vyšším levelu, protože Pee Wee je pozadu o délku svého kola. *** Ve zkratce: Za exkurzi s vysmátou průvodkyní Tinou dal bych i to kolo... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Priznam se, cekal jsem trochu vic, ale i tak tak jsem docela spokojeny - po vybornem zacatku spadla uroven do podrumeru aby zaver velmi slusne gradoval - nejenom kvuli honicce ve studiu Warner Bross. Misty se povedl velimi slusny zapich, jehoz pochopeni uz to chce mit neco nadivane, ale celkove to stoji a pada na hlavnim predstaviteli - zjevu a hlasovem projevu ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama