Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (152)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Střídavka by mohla v záplavě retardovaných českých komedií vyčnívat. Nejde totiž o další pokus ukázat vyšší střední třídu, kterou si většina tvůrců plete s milionáři. Naopak jde o bandu zoufalců, kteří se plácají životem a vystačí si s málem u rodinného krbu. Nikolaev je rutinér a herecká sestava podle toho vypadá. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Střídavka neurazí, ale ani nenadchne. Může za to plejáda sympatických herců s mým oblíbeným Hofmannem v čele. Ale nezastírám, že tohle alespoň pro mne není zrovna ten typ fimů, ve kterých bych  ho chtěl vidět... Aby nedopadl jako Langoš a nestal se z něj herec s oblibou nasazovaný do rolí mužů v krizi středního věku tak hojně, až se to jednomu slije všechno dohromady. Obávám se, že už se to stalo Anně Polívkové i Kristíně Svarinské... Ze začátku se zdálo, že zápletka se střídavou péčí konečně přinese v rámci žánru české komedie trochu něco jiného, ale nakonec to sklouzlo do klasického stereotypu a přiblblého konce. Je to škoda, protože se z toho dalo vytřískat víc. Tohle je přesně ten typ filmů o kterých Aňa Geislerová při rozhovoru se Strachem v jeho podcastu Reflexu se Strachem Nacafe řekla, že mají nezapamatovatelné plakáty, protože všechny vypadají úplně stejně. A stejný dojem divák z těch filmů má. Jediné co musím s povděkem uznat je absence PP a pokud tam něco bylo, tak jsem si toho nevšiml. Nikolaev ale umí víc a tohle je prostě pokoukáníčko pro naprosto nenáročného diváka. Naštěstí se tam neprdí a nekrká.  Dávám za tři broušené poháry. * * * ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo zase neco. Nejvetsim prekvapenim filmu je, ze tam nehraje Langmajer. Onehda jsme koukali s zenou na Mimoradnou udalost a tu oznacila za divny film. V polovine tohodle blockbusteru s Polivkovou jsem se ji zeptal: tak ve srovnani s timhle byla M. U. docela zdarila komedie ne? A zena jen tise prikyvla hlavou. Kdyz uz se dementni Holubova cvachtala v porodnici ve vane tak jsem to oznacil za husty bizar. Jako neni skoda ty penize hazek z okna za takovehle filmy? Proč se to vubec toci? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On prostě má pocit, že se to tak doma všechno děje samo. Děti se poroděj, oběd se sám uvaří ..." No ale vždyť to tak je. Ono se totiž taky samo uklidí, koš se sám vynese, nádobí se samo umyje a rodina se sama večer vypne, aby byl klid na fotbálek. No jo, taky pařím mezi ty později probuzený, kteří konečně pochopili, že dámy ten svět viděj trošku jinak. Ale zpět ke Střídavce. Téma mě moc nebavilo, děti mě vytáčely a babičku v porodní vaně snad ani nechci hodnotit, ale chlapi byli skvělí pohodáři a Zuzana byla nádherná. Na můj vkus trošku moc vytočená, ale hrozně sexy. Jo a třetí hvězda je za ragby, což je úplně nejsuprovější ženskej sport. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nechci a ani nebudu Střídavku házet do stejného koše, jako Chlapa na střídačku, Dvě nevěsty a jednu svatbu nebo třeba Ženskou na vrcholu,…….to si určitě nezaslouží. Ale když se na to celé podívám střízlivým pohledem, tak jde o stejně zbytečnou a lehce zapomenutelnou komedii, která do současné smutné tvorby lehce zapadá. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)
  • „Těsně před natáčením nám Petr Nikolaev ukázal obrázek krásně hladkého souměrného jablka ze supermarketu a obrázek jablka utrženého na chalupě na zahradě, které nebylo reklamně dokonalé, ale bylo opravdové. Taková by měla být Střídavka, řekl nám. Dobrá, zábavná, s nedokonalostmi života,“ uvedli producenti Martin Růžička a Jindřich Motýl z Luminar Film. (SONY_)

Reklama

Reklama