Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoké pivo je klasická česká komedie o privatizaci malého jihočeského pivovaru. Vřadě komediálních situací se zde setkávají dobří čeští policisté s mafií, poctiví občané s podvodníky. Úsměvný příběh, který samozřejmě nepostrádá milostnou zápletku, významně ovlivní pohádkové bytosti, které se náhle vynoří z dávné minulosti. V nové české komedii hlavní dvojroli vytvořila Markéta Hrubešová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Markéta Hrubešová, Markéta Hrubešová a její prdel, Markéta Hrubešová a její boky, Markéta Hrubešová a její nohy, Markéta Hrubešová a její propínací retro šaty, Markéta Hrubešová v červeném kostýmku, Markéta Hrubešová v černém krajkové prádle s podvazky a nakonec ještě nahá Markéta Hrubešová. Divoké pivo je film, který z ní udělal femme fatale českého filmu 90. let. Ale proč zrovna tenhle? Taková kravina, která je úplně blbá, nudná a postavená na hlavu. Na druhou stranu, Markéta Hrubešová je o to více vidět, a to nemyslím i to, že tu hraje dvojroli. V jedné roli cudně se tvářící femme fatale v roli holky popravené někdy v novověku a na druhou stranu v roli rajcovní čubky šukající s Václavem Upírem Krejčím (blééééé) a Vítězslavem Jandákem (brrrrrr). Bez ní bych to po 20 minutách vypnul. [2426. hodnocení, 109. komentář, 24%, 294. nejhorší film] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

S dlouhým odstupem jsem tento film zhlédl (snad podruhé v životě) a musím souhlasit s ostatními uživateli. Privatizační "komedie" nejvíce trpí slaboduchým scénářem, kde do sebe nic nezapadá - logika je na prázdninách někde jinde, než v Třeboni - a scény útrpně přeskakují k předvídatelnému konci. Postavy jsou jako z komiksu a přestože třeba nějak tak to u nás mohlo vypadat, když se jednalo o (cizí, státní) peníze, spíše než abych se smál, jen jsem kroutil hlavou. Bohužel mix toho nejlepšího, co tehdejší doba nabízela (myšleno herci), není zárukou úspěchu. I takoví herci jako pan Sovák či Bronislav Poloczek spíše vypadají, jako by byli na zkoušce a četli poprvé scénář. Nebýt pár (tmavých) scén, kde pobíhá nahá Markéta Hrubešová, nedalo by se na film koukat vůbec. Mimochodem, jako totální výsměch vypadá to, že zde "hraje" největší "podnikatel" té doby, usvědčený zločinec pan Jonák. Opravdu, jak pravil Houdini, nepovedená, trapná a dlouhá reklama na Regent. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"VIDÍŠ, CO DOKÁŽE PIVO?" Pozoruhodná imbecilita z první poloviny 90. let pro kterou se zcela nepochopitelně podařilo zlanařit dlouhou řadu známých herců (chudák Sovák). Jízlivá až hysterická komedie o porevolučních privatizačních pletichách, první počin produkční společnosti Q-ton film, se začala točit už v létě 1993, ale kvůli finančním problémům s partnerem třeboňskými Jihočeskými pivovary byla dokončena a uvedena až v létě 1995, aby se ukázalo, že na ni nikdo není zvědavý a její kvality byly oceněny Plyšovým lvem a to jí ten rok konkurovaly Olmerovy PLAYGIRLS! Bez zajímavosti není ani to, že po NAHOTĚ NA PRODEJ natočené také 1993 si tu odbyl další zápornou roličku Ivan Jonák, který později následoval osud své postavy a putoval za mříže. Za Markétu Hrubešovou a těch pár úsměvných momentů jedna hvězda. ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Je to taká nehorázna sprostosť, že je až prekvapením koľko kvalitných hercov sa v tom objavilo. Jediný dôvod prečo som to chcel vidieť je Markéta, ale pozor! Aj miestne komentáre treba brať s rezervou, na jej super karosériu treba čakať do 50-ej minúty, väčšinou na dizajn ani poriadne nevidno a megakozy sa objavia v úvodných minútach (čumí na ne Lábus), ale nie je to Markéta. 😀 Práve preto, že tá Markéta sa rodičom mimoriadne vydarila dávam hviezdu. Film si hviezdu určite nezaslúži. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za pivo Regent, které tímhle filmem bohužel získalo mizernou reklamu (ale špatná reklama je taky reklama...) a za to, že to má fantasy prvek, což už se dnes v českých filmech skoro vůbec nevidí. A možná i za kozy Hrubešové, protože v tu chvíli se bylo aspoň na co dívat, ale vzhledem k tomu, že je ukazovala pravděpodobně všude, to jako klád tolik neberu. Jinak je to naprosto fascinující příklad filmu, který by chtěl být strašně vtipný, ale každý gag tak blbě podá, že je to pak jenom těžce nevtipné. A takový je i celý film a i když jsem se ubezpečoval, že horší než Únos Moravanky to naštěstí není, závěrečných 20 minut jsem tak trpěl, že to dosáhlo úplně stejně mety. Hrdě se to tak zařadilo, spolu s Únosem Moravanky (který je btw taky od Michny a čím víc toho od něj vidím, tím víc si myslím, že Devět kruhů pekla byl jen nějaký šťastný omyl) na druhé místo nejnevtipnějšího a nejblběji fungujícího filmu, jaký jsem kdy viděl. První příčku mají stále Talíře nad Velkým Malíkovem, které mi minimálně na rok znechutily Matušku natolik, že Slavíky z Madridu jsem mohl slyšet jen od Pavla Dorotky. Ale stejně jako u Talířů si budu z Divokého piva pamatovat hlavně to, kolik herců do toho vlezlo a byť jen nějaký štěk si zde zahrálo. Lábus, Sobota, Nový, Upír Krejčí... a dokonce i mafián Ivan Jonák! To je obsazení úplně neskutečné, fakt že jo. Jinak na závěr bych ještě dodal, že tenhle film krásně dokazuje, že není jednoduché natočit tzv. lidovou komedii. Já proti tomuhle žánru nic nemám, zábava to sice je jednoduchá, ale když lidi baví a zvedne jim náladu, svůj účel splní a víc by se od ní očekávat asi ani nemělo, nicméně Troška to aspoň umí podat tak, že to lidi baví a že těm gagům umí dát potřebné načasování, ať už si o něm myslíte cokoli. Tohle je tak těžce nefunkční i na svůj žánr, že to i diváky lidových komedií muselo vyloženě nudit a nebavit. 1* ()

Zajímavosti (13)

  • Film Divoké pivo bol natáčaný v Treboni. (dyfur)
  • Vítězslav Jandák (starosta Šmatlán) zistil pri natáčaní filmu, že má alergiu na pivné kvasnice. Keď sa výborného Třeboňského piva napil, opuchol. (Raccoon.city)
  • Natáčanie filmu začalo už v roku 1993, ale z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov bolo stopnuté a film sa dokončil až v roku 1995. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama