Reklama

Reklama

Pátrání

(festivalový název)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Japonsko / Jižní Korea, 2021, 124 min

Obsahy(1)

Zadlužený vdovec se snaží získat peněžní odměnu za dopadení hledaného sériového vraha. Když však náhle zmizí i on sám, je na jeho dceři, aby nezvěstného otce vypátrala. Zprvu přímočarý detektivní příběh se proměňuje v komplexní studii toho, co všechno je zoufalý člověk schopen udělat pod tlakem chudoby. Film plný dějových zvratů neskryje inspiraci tvorbou oscarového korejského tvůrce Pong Čun-hoa, na jehož dvou projektech se režisér Šinzó Katajama podílel jako asistent. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Katajama ušil na diváka takú kulehu. Jednak ponúka výbornú expozíciu. Počas nej som si celý čas hovoril - okej, toto vyzerá veľmi zaujímavo. Potom sa začneme dostávať do retrospektív a odrazu nastáva akési vytriezvenie. Toto bol ten veľký plán? Takto všetko prepojiť a zmotivovať? A potom príde posledné dejstvo. A odrazu všetko logicky a významovo zapadne. Dokonca aj tá finálna ping pongová scéna v sebe nesie mrazivú predzvesť úpadku a zvrátenosti. Prostredná časť filmu si tým pádom síce vyžaduje určitú ústretovosť a otvorenú myseľ, ale pes je v tomto prípade zakopaný v detailoch. A tie na konci zarezonujú. Určite to nie je tradičné krimi, hoci sa v mnohých prípadoch tak môže javiť. Je to podstatne sofistikovanejší príbeh aj v rámci štýlu rozprávania aj v rámci významovej hodnoty. Nietzscheho princíp znova raz parádne aplikovaný a funkčný. A mladá Aoi Itó sa prekvapivo stáva silným ťahúňom celého príbehu. Nie je to film pre každého, ale v takýchto príbehoch niekedy natrafíte na určitý typ ľudí. Tomu sa bohužiaľ nedá vyhnúť :) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Film má dlouhý kontinuální rozjezd, při němž - aniž byste to v tu chvíli tušili - nabíráte očima a myslí nikoli děj příběhu, ale teprve materiál, body a plochy, a pak se kolem oněch bodů, těžišť, začne těmi plochami otáčet, třepat a míchat, takže se vám příběh ještě vícekrát kauzálně i morálně přeskládá, a to tak, aby vám každý nový výsledek zároveň poskytoval vždy stále hlubší uspokojení a okouzlení. A ano, finále s dlouhou pingpongovou scénou, s míčkem a sirénou je tak neopakovatelně uchvacující a nabité obsahem i významem, vyvrcholením, že bude už napořád patřit k těm nezapomenutelným. Klíčové slovo je tu kupodivu "soucit" a tenhle snímek je mistrovské dílo, jež po zásluze odkazuje přeceňované filmy jako právě Pong Čun-hoova Parazita do adekvátních mezí. [Febiofest na poslední chvíli, Slovanský dům a Rodrigo] *~ ()

Reklama

Galerie (27)

Reklama

Reklama